Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Janina ja Juha ovat hierojina unelma-ammatissaan: "Parasta on ihmisten auttaminen"

Arvostus hierojia ja fysioterapeutteja kohtaan nousi oman urheiluharrastuksen aikana.

Nurmijärveltä lähtöisin oleva Juha Kettunen toteutti vuosi sitten haaveensa ja avasi hieronta- ja fysioterapiatoimitilat Kirkonkylän keskustaan.

Kettusen yritys Lihashuoltokeskus Nurmijärvi tarjoaa fysioterapiaa sekä klassisen ja urheiluhieronnan palveluja. Vaikka oma toimitila on ollut pystyssä vain vuoden, on Kettunen tehnyt yrittäjänä töitä jo yhdentoista vuoden ajan. Kaikki alkoi lukion jälkeen, kun urheilullinen nuori mies lähti hierojakouluun. Toiminimen hän perusti jo tuolloin, vuonna 2012.

– Nyt minulla on ensimmäinen vuosi omissa tiloissa takana ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Asiakkaat ovat löytäneet tänne hyvin, tästä on hyvä jatkaa, hän sanoo.

Hierojaksi hän päätyi juuri oman urheilutaustansa takia.

– Urheillessa tuli vammoja ja loukkaantumisia, joiden takia kävin hieronnassa ja fysioterapiassa. Silloin arvostus ammattiryhmää kohtaan heräsi, Kettunen sanoo.

Tampereella käydyn koulutetun hierojan tutkinnon lisäksi hän halusi syventää opintojaan ja opiskeli fysioterapeutiksi.

Lihashuoltokeskuksessa osoitteessa Pratikankuja 3 työskentelevä Kettunen sai vuoden alusta aisaparikseen Janina Lankisen, jonka yritys KehoWellness tarjoaa liikunta- ja hierontapalveluja samoissa tiloissa Kettusen kanssa. Niin ikään Nurmijärveltä lähtöisin oleva Lankinen pohti lukiossa, mitä haluaa lähteä opiskelemaan.

– Minulla oli silloin liikuntakipinä ja päätin lähteä opiskelemaan Kajaanin ammattikorkeakouluun liikunta-alaa.

Yhä nuoremmilla on niska-hartiavaivoja.

Pari vuotta alan töitä tehneenä hän päätti opiskella hieronnan tutkinnon liikunnanohjaajan työn tueksi ja valmistui koulutetuksi hierojaksi maaliskuussa.

Vaikka opinnot veivät molempia pois Nurmijärveltä, oli yrityksen perustaminen kotikuntaan selkeä valinta.

– Olemme perheeni kanssa viihtyneet Nurmijärvellä todella hyvin ja on mukavaa, kun työpaikka on lähellä, Kettunen toteaa.

– Suoritin aiemmin liikunnanohjaajan sekä nyt hierojaopintojen työharjoittelujaksot Nurmijärvellä ja siksi oli luontevaa jäädä tänne, Lankinen komppaa.

Lankinen toteuttaa yrityksensä KehoWellnessin liikuntapalveluita tulevaisuudessa Lihashuoltokeskuksella, mutta myös muualla Kirkonkylän alueella.

– Esimerkiksi tällä hetkellä pienryhmätunteja pidän kesän ajan ulkona, Lankinen sanoo.

Lankisen haaveena on, että ikäihmiset löytävät hänen palveluidensa pariin. Nimenomaan pienryhmiä hän pitää syystä.

– Haluan tarjota yksilöllistä ohjausta ja pienryhmät soveltuvat tähän parhaiten. On tärkeää, että tunnille on kiva tulla ja sieltä lähtee hyvällä fiiliksellä.

Kettusen mukaan parasta hänen työssään on ennen kaikkea ihmisten auttaminen. Hän mainitsee etenkin työikäiset, joita hän voi auttaa jaksamaan töissä.

Myös Lankiselle ihmisten auttaminen on työn suola. Hänellä lähellä sydäntä ovat ikäihmiset.

– Ikäihmisistä on tullut ryhmä, johon haluan panostaa, Lankinen sanoo.

Haastavinta työssä on kaksikon mukaan se, että aina ei löydy yhtä selittävää tekijää kipujen taustalla.

– Jokainen asiakas on kohdattava yksilönä ja kipuja hoidettaessa on otettava huomioon myös muita osatekijöitä kuten uni, ravinto ja fyysinen aktiivisuus. Samaan vaivaan ei välttämättä toimi samat hoitokeinot, he sanovat.

Tyypillisimmät vaivat, joiden vuoksi hierontaan tai fysioterapiaan hakeudutaan, ovat Kettusen mukaan tuki- ja liikuntaelinvaivat sekä sairaudet. Useimmiten kivut ja säryt kohdistuvat niska-hartia-alueelle sekä yläselän alueelle.

– Valitettavasti yhä nuoremmilla on niska-hartiavaivoja, ja tämä trendi näyttää yleistyvän entisestään. Ennen vaivat keskittyivät toimistotyöntekijöihin, Kettunen sanoo.

Molempien tavoitteena on lisäkouluttautuminen. Kettunen aikoo käydä syventävissä koulutuksissa koko ihmiskropan läpi, jotta voi tarjota asiakkaille parempaa palvelua.