Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkailu | Kirja tarjoaa koko Suomen kattavat kohdevinkit olutfaneille – pienpanimo- ja ravintolakohteita riittää maan joka kolkkaan

Anikó Lehtisen ja Maria Markuksen Olutreissu Suomi (Readme.fi, 2021) on nimensä mukaisesti matkakirja oluen ystäville. Tekijät matkustavat oluen perässä Suomen halki pyörällä, autolla, laivalla, junalla ja metrolla.

Painopiste on pienpanimoissa, joita on viime vuosina noussut joka niemeen ja notkelmaan. Kirjassa vieraillaan uranuurtajissa, kuten Lahden Teerenpelissä. Myös maantieteellinen kattavuus on mahtava. Visiitit ulottuvat Ahvenanmaan Stallhagenista Hailuodon panimoon pohjoisessa.

Kiinnostavaa paikallista tietoa tarjotaan myös isommista brändeistä, kuten Lapin Kullasta, jonka tarina alkoi 1960-luvulla Torniosta.

Kirjassa paljastuvat kasvot kauppojen oluthyllyistä tuttujen etikettien takaa. Pienpanimojen yrittäjien taustat ovat varsin vaihtelevia. Esimerkiksi Turun Kakola Brewingissä oluita panee teologi ja Joensuun Panimo Honkavuoressa kaksi tohtoria.

Olutkulttuurin esittelyyn kuuluu luonnollisesti vierailu hyvissä olutravintoloissa. Jyväskylässä vietetään aikaa Harry’sissa ja Bar Explosivessa, Kuopiossa Maljassa ja Bierstubessa.

Matkoilla kirjailijat kiertävät myös muita nähtävyyksiä, eikä ruokaa ole unohdettu. Paikalliset herkut saavat ansaitsemansa huomion.

Tampereella syödään mustaamakkaraa ja pärämätsiä, Kainuussa kainuulaista versiota kalakukosta ja Savonlinnassa lörtsyjä.

Lehtisen ja Markuksen olutreissu oli kuuden viikon mittainen. Kestoon nähden kirjaan on saatu taltioitua melkoinen määrä panimoita, ravintoloita ja muita matkakohteita.

Kirja on jaettu maantieteellisesti eri reitteihin, joista voi valita itselle sopivimmat. Syksyn pimeydessä kirjan kesäiset herkuttelukuvat nostattavat mukavasti matkailuintoa.