NJS panostaa lasten liikuntaan ja seuran kehittämiseen – mukana Palloliiton Seurakehityshankkeessa

NJS järjestää runsaasti toimintaa myös alle kouluikäisille. Kuvassa Palokärki-maskotti liikuttaa nappulafutiksen väkeä. NJS

toimitus

Nurmijärven Jalkapalloseurassa viime vuoden lopussa aloittaneet toimihenkilöt kertovat seuran aloittaneen laajamittaisen laadun noston niin pelaajakehityksessä kuin taustatoiminnan organisoinnissa.

– Kehittyminen on vaatinut peiliin katsomista ja nöyryyttä löytää se Palokärkisydän, joka liikuttaa jokaista nurmijärveläistä vauvasta vaariin, seuran toiminnanjohtaja Ilkka Junttila sekä seura- ja harrastekoordinaattori Sirpa Laukala kuvaavat.

NJS valittiin helmikuussa mukaan myös Suomen Palloliiton Seurakehityshankkeeseen (NU 19.2.). Hankkeen päätavoitteena on harrastajamäärien lisääminen. Hankkeessa on tänä vuonna mukana seuroja, jotka haluavat kehittää toimintaansa harrastejalkapallossa, alle 10-vuotiaissa junioreissa tai Perhefutiksessa.

NJS:llä on ollut jo vuosia lapsi-aikuinen toimintaa ja seura halusi lisätä tätä toimintaa hakemalla mukaan Palloliiton Perhefutis-konseptiin. Junttila ja Laukala kertovat olevansa otettuja tilaisuudesta, kun NJS pääsi mukaan hankkeeseen.

– Valtakunnallinen Perhefutis-toiminta on osa Palloliiton Volkswagen-pääyhteistyökumppanuutta. Toimintaan on osallistunut vuosien aikana kymmeniä hankeseuroja, joiden Perhefutis-toiminnassa on korostunut aikuisen ja lapsen yhteinen oppiminen ja oivaltaminen kiireettömässä ilmapiirissä.

Perhefutis-konseptin (entinen lapsi-aikuinen) lisäksi NJS tarjoaa alle kouluikäisille 5-vuotiaille ja 6–7-vuotiaiden tarpeisiin räätälöityä nappulatoimintaa. Nappulafutiksessa opetellaan futiksen alkeita, kuten kuljettamista, laukaisua ja pelaamista sekä opetellaan monipuolisia liikunnan perusmotorisia taitoja.

– Toivomme, että lapsi innostuu liikunnasta ja jalkapallosta – aloittaa toivon mukaan elämänmittaisen harrastuksen.

Nappulavaiheen jälkeen tai kouluiän koittaessa aloitetaan ikäkausijoukkuetoiminta, jossa pelaajapolku vie NJS:ssä liigatasolle saakka sekä tytöissä että pojissa. Kouluikäisille löytyy myös kesäksi niin leirejä kuin kesäfutista.

– Lisäksi aktiiviset aikuisten harrasteryhmät täydentävät futisharrastajapaketin. Aikuisten edustusjoukkueet pelaavat Palloliiton ykkösessä ja kakkosessa. Huipulla teemme aktiivista yhteistyötä HJK:n naisten liigajoukkueen ja kanssa ja miesten puolella kumppaneinamme ovat Ykkösen IF Gnistan sekä Veikkausliigan FC Lahti.

– Kaikki edellämainittu on vaatinut pitkäaikaista valmennuksen kehittämistä ja vahvaa taustaorganisaation tukea. Tärkeänä osana seuran kehittämistä ovat olleet ne lukuiset vapaaehtoiset, jotka valmentavat ja toimivat joukkueiden toimihenkilöinä. Vapaaehtoisten valmentamisen tukena seurassa toimii kuusi, vähintään UEFA B koulutettua valmennusosaajaa, Junttila ja Laukala kertovat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sääksin alkukesän suositut saunaillat peruttu – "Seuraamme tilannetta"
 2. Nurmijärven uimarannat aukeavat – käyttäjiä suositellaan pitämään kahden metrin turvavälit
 3. Eppu Normaalin keikka Taaborilla perutaan – oli jo loppuunmyyty
 4. Eroselvitystä vaatineelta Maiju Tapiolinnalta runsaasti kritiikkiä Keusotelle – "Jos kyse olisi yksityisestä yrityksestä, niin olisi johto vaihtunut"
 5. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 6. Sääksin rantakahvila avautuu – tuhopolton vauriot korjattu
 7. Energiayhtiö palkitsee hyvää mieltä levittäviä harrastusseuroja 5 000 eurolla – Voittajia valitsemassa suosikkitubettaja Roni Back
 8. Keusoten puhelinpalvelussa teknisiä ongelmia – palvelukatkoksia ja puheluiden ruuhkautumista
 9. "Monen tilanne mennyt koronaepidemian aikana huonompaan suuntaan" – Sininauhasäätiö avaa taas toimintojaan
 10. Poliisi ihmettelee leväperäisyyttä: Kymmenissä yrityksissä avattiin yritystilejä puhelimessa tarkastamatta henkilöllisyyttä – Vantaalaisen vuokrausyrityksen nimissä huijattiin omaisuutta 120 000 euron edestä
 11. Nurmijärven kirjastot avaavat 2,5 kuukauden tauon jälkeen – palvelevat läpi kesän
 12. Herttoniemen pyöräturman kuorma-autoilija kiistää syyllistyneensä rikoksiin, poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
 13. Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa
 14. Suurin työttömyyskassa ennustaa kirpeitä lukuja koronakeväälle – hakemustenkin käsittelyt venyvät yliajalle
 15. Hurjaa kasvua työttömissä työnhakijoissa Uudellamaalla – lomautettujen määrä nousi 3 400 prosenttia

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.