Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NJS panostaa lasten liikuntaan ja seuran kehittämiseen – mukana Palloliiton Seurakehityshankkeessa

Nurmijärven Jalkapalloseurassa viime vuoden lopussa aloittaneet toimihenkilöt kertovat seuran aloittaneen laajamittaisen laadun noston niin pelaajakehityksessä kuin taustatoiminnan organisoinnissa.

– Kehittyminen on vaatinut peiliin katsomista ja nöyryyttä löytää se Palokärkisydän, joka liikuttaa jokaista nurmijärveläistä vauvasta vaariin, seuran toiminnanjohtaja Ilkka Junttila sekä seura- ja harrastekoordinaattori Sirpa Laukala kuvaavat.

NJS valittiin helmikuussa mukaan myös Suomen Palloliiton Seurakehityshankkeeseen (NU 19.2.). Hankkeen päätavoitteena on harrastajamäärien lisääminen. Hankkeessa on tänä vuonna mukana seuroja, jotka haluavat kehittää toimintaansa harrastejalkapallossa, alle 10-vuotiaissa junioreissa tai Perhefutiksessa.

NJS:llä on ollut jo vuosia lapsi-aikuinen toimintaa ja seura halusi lisätä tätä toimintaa hakemalla mukaan Palloliiton Perhefutis-konseptiin. Junttila ja Laukala kertovat olevansa otettuja tilaisuudesta, kun NJS pääsi mukaan hankkeeseen.

– Valtakunnallinen Perhefutis-toiminta on osa Palloliiton Volkswagen-pääyhteistyökumppanuutta. Toimintaan on osallistunut vuosien aikana kymmeniä hankeseuroja, joiden Perhefutis-toiminnassa on korostunut aikuisen ja lapsen yhteinen oppiminen ja oivaltaminen kiireettömässä ilmapiirissä.

Perhefutis-konseptin (entinen lapsi-aikuinen) lisäksi NJS tarjoaa alle kouluikäisille 5-vuotiaille ja 6–7-vuotiaiden tarpeisiin räätälöityä nappulatoimintaa. Nappulafutiksessa opetellaan futiksen alkeita, kuten kuljettamista, laukaisua ja pelaamista sekä opetellaan monipuolisia liikunnan perusmotorisia taitoja.

– Toivomme, että lapsi innostuu liikunnasta ja jalkapallosta – aloittaa toivon mukaan elämänmittaisen harrastuksen.

Nappulavaiheen jälkeen tai kouluiän koittaessa aloitetaan ikäkausijoukkuetoiminta, jossa pelaajapolku vie NJS:ssä liigatasolle saakka sekä tytöissä että pojissa. Kouluikäisille löytyy myös kesäksi niin leirejä kuin kesäfutista.

– Lisäksi aktiiviset aikuisten harrasteryhmät täydentävät futisharrastajapaketin. Aikuisten edustusjoukkueet pelaavat Palloliiton ykkösessä ja kakkosessa. Huipulla teemme aktiivista yhteistyötä HJK:n naisten liigajoukkueen ja kanssa ja miesten puolella kumppaneinamme ovat Ykkösen IF Gnistan sekä Veikkausliigan FC Lahti.

– Kaikki edellämainittu on vaatinut pitkäaikaista valmennuksen kehittämistä ja vahvaa taustaorganisaation tukea. Tärkeänä osana seuran kehittämistä ovat olleet ne lukuiset vapaaehtoiset, jotka valmentavat ja toimivat joukkueiden toimihenkilöinä. Vapaaehtoisten valmentamisen tukena seurassa toimii kuusi, vähintään UEFA B koulutettua valmennusosaajaa, Junttila ja Laukala kertovat.