Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro aloitti sijoitussarjan kotivoitolla ja vierastappiolla – "Nyt rupeamme hakemaan suoritustunnetta"

SB-Pro aloitti naisten salibandyliigan sijoitussarjan pelit kaksijakoisesti. Lauantaina Arkadia-hallissa helsinkiläinen EräViikingit kaatui Mirja Hietamäen jatkoaikamaalilla 3–2. Sunnuntaina Porvoossa paikallinen Salibandyseura piti pintansa numeroin 6–4.

– Saimme pelata kaksi kovaa peliä. Nyt rupeamme tarkentamaan puolustuspeliä, nopeuttamaan hyökkäyspelaamista ja hakemaan suoritustunnetta, sanaili Pron päävalmentaja Aki Vilander

– Kun pudotuspelit runsaan parin viikon päästä alkavat, on joukkueen oltava parhaimmillaan.

Tuttu hahmo teki lauantaina kotijoukkueelle viimeistelyn vaikeaksi. Peliuransa jo kertaalleen toissa keväänä lopettanut, kuusi vuotta sitten Prolle SM-kultaa torjunut Laura Loisa on tehnyt EräViikinkien kanssa kauden loppuun yltävän sopimuksen. Nyt hän piinasi entistä seuraansa Arkadia-hallissa.

Jaana Lirkki sai pallon Loisan selän taakse ajassa 6.40, mutta kun Loisa seuraavan kerran antautui, oli pelikello käynyt lähes 43 minuuttia lisää. Karoliina Kujala tasoitti 2–2:een ajassa 49.36.

Pron maalivahti Tiltu Siltanen joutui ensimmäisessä erässä poimimaan kahdesti pallon pömpelistään, mutta torjui sen jälkeen kaikki helsinkiläisyritykset.

Mirja Hietamäki teki voittomaalin ajassa 63.24. Jo yhdeksän sekuntia aiemmin hän oli nokitusten Loisan kanssa, mutta viimeistely epäonnistui. Oikea resepti löytyi, kun kaksoissisko Laura Hietamäki laittoi pallon lapaan. Loisa ja Hietamäet olivat seuratovereita Prossa usean kauden ajan viime vuosikymmenen alussa. Siitä ei ollut tässä tilanteessa hyötyä eikä haittaa.

– Ei mitään merkitystä, Mirja Hietamäki sanoi.

– Pystyimme aika hyvin toteuttamaan teemat, joita meillä tähän peliin oli, hän kiteytti voitto-ottelun.

Kun PSS sunnuntaina Porvoossa meni toisen erän alussa 3–0-johtoon, teki maalivahti Ira Moilanen tilaa Siltaselle. Kolmen maalin takamatkasta ei toki voinut Moilasta syyttää. Kun Siltanen runsaat 10 minuuttia myöhemmin joutui antautumaan, olivat numerot jo 4–0. Se oli nurmijärveläisille liikaa, vaikka Pro kohtuullisen kirin kehittikin. Elina Kujala teki sekä Pron ensimmäisen että viimeisen maalin, niiden välissä vierasjoukkueesta onnistuivat Heidi Lirkki ja Ina Leminen

SB-Pron Hanna-Mari Uimonen pelasi viikonloppuna ensimmäiset pelinsä sen jälkeen, kun hän melko tarkalleen 15 kuukautta sitten loukkasi vasemman polvensa. Eturistiside katkesi ja molemmat sivusiteet repesivät. Uimosen oli käytävä kahdesti leikkauspöydällä.

– Hyvältä tuntui päästä pitkästä aikaa pelaamaan. Polvikin tuntui hyvältä. Ei pelottanut mennä tilanteisiin, Uimonen myhäili.