Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro aloittaa sijoitussarjan pelit – Jaana Lirkin vire enteilee kivaa kevättä

Salibandyliigan hallitseva mestari ja tuore runkosarjaykkönen SB-Pro aloittaa tänä viikonloppuna ylemmän sijoitussarjan pelit. Lauantaina on kotikentällä vastassa runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut helsinkiläinen EräViikingit. Sunnuntaina Pro vierailee Porvoossa. Paikallinen Salibandyseura oli runkosarjassa kakkosena. Pro ja PSS kohtasivat sekä viime keväänä SM-finaaleissa että vastikään pari viikkoa sitten cup-finaalissa.

– Kiva, että on ihan tuoreita hyviä muistoja ”Pessistä”, SB-Pron ykkösketjun laitahyökkääjä Jaana Lirkki viittaa 4–3-numeroin voitettuun cupin loppuotteluun.

Viime kalenterivuodelta Lirkillä on sekä hyviä että huonoja muistoja Pron ja PSS:n kohtaamisista. Viime kevään viidennen finaalipelin jatkoajalla hän viimeisteli Prolle mestaruusmaalin. Puolisen vuotta myöhemmin Lirkki loukkasi Porvoossa polvensa. Operaatiota ei sentään tarvittu, ja onneksi toipumisaikaan osui pitkä MM-kisatauko. Lirkiltä jäi vain kolme liigapeliä väliin, vaikka pelitaukoa tuli lähes kaksi kuukautta.

– Polvi on yhä lämmitettävä hyvin ennen peliä. Alkulämmöissä saattaa olla joitain tuntemuksia, mutta ei sitä pelissä tule mietittyä, kertoo Lirkki, joka ei tunnetusti kaihda kaksinkamppailuja.

Jaana Lirkki, 29, vaikuttaa taas päässeen hyvään vireeseen oikeaan aikaan. Finaaleihin on toki vielä sekä aikaa että matkaa. Mutta viime viikon perjantaina Tampereella Lirkki teki kaksi ja syötti kaksi maalia, kun Pro voitti Classicin 5–4. Sunnuntaina hän viimeisteli kaksi maalia Pron 4–3-kotivoitossa oululaisesta SSRA:sta.

– Ihan kiva osua, vaikka henkilökohtaiset onnistumiset eivät olekaan se tärkein asia. Tärkeintä on, että joukkue pärjää, ja oli hienoa, että voitimme molemmat viime viikonlopun pelit, vaikka ne eivät olleet meille pakkovoittoja, Lirkki sanoo.

– Toki jokainen sarjapiste merkitsee, kun ne tulevat mukaan sijoitussarjaan. Mutta joka tapauksessa pääsimme ajamaan omia juttujamme sisään vähän rennommin.

Sijoitussarjassa Pro, PSS ja EräViikingit pelaavat kaksinkertaisen sarjan, eli jokaiselle tulee neljä peliä. Kun runkosarjan pisteet jäävät voimaan ja kun Prolla on seitsemän pisteen etumatka porvoolaisiin ja kymmenen pisteen kaula EräViikinkeihin, olisi paalupaikka pudotuspeleihin ratkaistavissa nurmijärveläisten eduksi jo tämän viikonlopun peleissä. Nyt toisen kerran pelattavan sijoitussarjan mielekkyydestä ollaan lajipiireissä kahta mieltä.

– Viisaammat päättävät, me vain pelaamme, Lirkki tyytyy toteamaan.