Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polvivaivat piinaavat vieläkin SB-Prota – Niina Ahola alkaa olla iskussa

SB-Pro on jo varmistanut naisten salibandyliigan runkosarjan voiton ennen tänä viikonloppuna pelattavia viimeisiä runkosarjapelejä. Jokainen sarjapiste on silti edelleen tärkeä, sillä runkosarjapisteet tulevat sellaisinaan mukaan ennen pudotuspelejä pelattaviin sijoitussarjoihin. SB-Pro kohtaa ylimmässä kolmen joukkueen kaksinkertaisessa sijoitussarjassa Porvoon Salibandyseuran ja mitä todennäköisimmin helsinkiläisen EräViikingit. Ennen sitä on kuitenkin raavittava pisteet runkosarjan päätöspelistä Arkadia-hallista sunnuntaina, kun oululainen Salibandyseura Rankat Ankat kyläilee Klaukkalassa.

Pro-pelaajat ovat kahden viime kauden aikana kärsineet paljon polvivammoista. Viime huhtikuussa kolmannessa välieräpelissä loukkaantunut Niina Ahola on vastikään päässyt palaamaan tosi toimiin. Jo syyskaudella 2018 loukkaantunut Hanna-Mari Uimonen ja viime toukokuussa maajoukkueleirillä loukkaantunut Anu Raatevaara eivät edelleenkään ole pelikuntoisia. Lisäksi Jaana Lirkki on tällä kaudella ollut lyhyemmän ja Nita Heino pidemmän aikaa polvivamman vuoksi poissa peleistä, mutta he ovat säästyneet operaatiolta.

– Pelkkää huonoa tuuria, mutta vertaistukea on ainakin löytynyt, naurahtaa ensi kuussa 19 vuotta täyttävä Niina Ahola, jolta katkesi vasemmasta polvesta eturistiside ja lisäksi polvikierukka repesi. Hän oli peleistä sivussa runsaat yhdeksän kuukautta.

– Ennen peleihin paluuta kävin pari kuukautta lajitreeneissä ilman kontaktia. Vähitellen menin mukaan pelaamaan, Ahola kertoo.

– Tosi nopeasti tapahtui kehitystä. Nyt pysyn jo ihan kohtalaisesti vauhdissa. Ei polvi vielä täydessä kunnossa ole. Töitä on vielä tehtävä, ja on tärkeää, että pääsee loukkaantumisesta henkisesti yli eikä pelkää mennä rohkeasti tilanteisiin.

Suomen cupin finaali Porvoon Salibandyseuraa vastaan viime lauantaina Tallinnassa oli Aholalle käytännössä vasta kauden kolmas peli. Siinä hän syötti ensimmäisen erän lopulla Marjut Kinnuselle henkisesti tärkeän 1–3-kavennuksen. Pro vei finaalin lopulta 4–3.

– Se peli sujui hyvin sekä itseltäni että koko meidän kentälliseltämme, kolmoskentällisen puolustajana pelaava Ahola toteaa. Cup-riemun jälkeen katseet oli nopeasti suunnattava tähän viikonloppuun.

– Tavoitteena on olla ykkösiä vielä sijoitussarjankin jälkeenkin, jotta kotietu säilyy loppuun asti, sanoo Lohjalla asuva Ahola.

– Pari tuntia menee Klaukkalassa käydessä matkoihin. Mutta sieltäpäin on muitakin. Vuorokyydeillä matkustellaan. Sain viime keväänä ajokortin ja aika paljon olen jo itsekin sitä väliä ajellut.