Polvivaivat piinaavat vieläkin SB-Prota – Niina Ahola alkaa olla iskussa

Viimekeväisestä polvivammastaan toipunut Niina Ahola pelasi viime lauantaina Suomen cupin finaalissa Tallinnassa vasta tämän kauden kolmannen ottelunsa. Suomen Salibandyliitto/ Ville Vuorinen

Matti Hannula

SB-Pro on jo varmistanut naisten salibandyliigan runkosarjan voiton ennen tänä viikonloppuna pelattavia viimeisiä runkosarjapelejä. Jokainen sarjapiste on silti edelleen tärkeä, sillä runkosarjapisteet tulevat sellaisinaan mukaan ennen pudotuspelejä pelattaviin sijoitussarjoihin. SB-Pro kohtaa ylimmässä kolmen joukkueen kaksinkertaisessa sijoitussarjassa Porvoon Salibandyseuran ja mitä todennäköisimmin helsinkiläisen EräViikingit. Ennen sitä on kuitenkin raavittava pisteet runkosarjan päätöspelistä Arkadia-hallista sunnuntaina, kun oululainen Salibandyseura Rankat Ankat kyläilee Klaukkalassa.

Pro-pelaajat ovat kahden viime kauden aikana kärsineet paljon polvivammoista. Viime huhtikuussa kolmannessa välieräpelissä loukkaantunut Niina Ahola on vastikään päässyt palaamaan tosi toimiin. Jo syyskaudella 2018 loukkaantunut Hanna-Mari Uimonen ja viime toukokuussa maajoukkueleirillä loukkaantunut Anu Raatevaara eivät edelleenkään ole pelikuntoisia. Lisäksi Jaana Lirkki on tällä kaudella ollut lyhyemmän ja Nita Heino pidemmän aikaa polvivamman vuoksi poissa peleistä, mutta he ovat säästyneet operaatiolta.

– Pelkkää huonoa tuuria, mutta vertaistukea on ainakin löytynyt, naurahtaa ensi kuussa 19 vuotta täyttävä Niina Ahola, jolta katkesi vasemmasta polvesta eturistiside ja lisäksi polvikierukka repesi. Hän oli peleistä sivussa runsaat yhdeksän kuukautta.

– Ennen peleihin paluuta kävin pari kuukautta lajitreeneissä ilman kontaktia. Vähitellen menin mukaan pelaamaan, Ahola kertoo.

– Tosi nopeasti tapahtui kehitystä. Nyt pysyn jo ihan kohtalaisesti vauhdissa. Ei polvi vielä täydessä kunnossa ole. Töitä on vielä tehtävä, ja on tärkeää, että pääsee loukkaantumisesta henkisesti yli eikä pelkää mennä rohkeasti tilanteisiin.

Suomen cupin finaali Porvoon Salibandyseuraa vastaan viime lauantaina Tallinnassa oli Aholalle käytännössä vasta kauden kolmas peli. Siinä hän syötti ensimmäisen erän lopulla Marjut Kinnuselle henkisesti tärkeän 1–3-kavennuksen. Pro vei finaalin lopulta 4–3.

– Se peli sujui hyvin sekä itseltäni että koko meidän kentälliseltämme, kolmoskentällisen puolustajana pelaava Ahola toteaa. Cup-riemun jälkeen katseet oli nopeasti suunnattava tähän viikonloppuun.

– Tavoitteena on olla ykkösiä vielä sijoitussarjankin jälkeenkin, jotta kotietu säilyy loppuun asti, sanoo Lohjalla asuva Ahola.

– Pari tuntia menee Klaukkalassa käydessä matkoihin. Mutta sieltäpäin on muitakin. Vuorokyydeillä matkustellaan. Sain viime keväänä ajokortin ja aika paljon olen jo itsekin sitä väliä ajellut.

Niina Ahola

s. 13.3.2001.

Toinen kausi SB-Pron liiganaisissa.

Pelinumero 24.

Puolustaja, pystyy pelaamaan myös hyökkääjänä.

Lohjan Salibandyn kasvatti, asuu edelleen Lohjalla.

SB-Prossa 1 SM-kulta, 1 Suomen cupin mestaruus.

Naisten liigassa ennen tätä viikonloppua 26 ottelua, joissa 1+4=5 tehopistettä.

Pelattuja liigaotteluja tällä kaudella viimekeväisen polvivamman vuoksi vasta muutama.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Missä bussi menee? – Nurmijärven joukkoliikenteen bussien etenemistä voi nyt seurata karttapalvelusta
 2. Nurmijärvi myy tai vuokraa 26 omakotitonttia Kylänpäästä – hakuaika alkaa pian
 3. Lepsämäntielle suunnitteilla neljät liikennevalot lisää – asukkaiden toivomia kiertoliittymiä ei tulossa
 4. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 5. Rajamäelle superkoulu tai uusi Rajakaari? Rajamäen koulukampuksesta neljä vaihtoehtoa
 6. Pääkirjoitus: Kuuluuko lähipalveluiden parantua lähinnä siellä, missä pidetään eniten meteliä?
 7. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
 8. Mielipide: Ei liikennevaloille – kyllä liikenneympyröille Lepsämäntielle!
 9. Tietty raja-arvo ei ylittynyt kertaakaan – ilmanlaatu parani pk-seudulla
 10. Posti ei kertonut asiakkaille, ettei muuttoilmoituksen henkilötietoja ole pakko antaa mainostajille, sai 100 000 euron seuraamusmaksun – Kaksi muutakin yritystä joutuu maksamaan tietosuojalain rikkomisesta, syynä muun muassa raskausutelut työnhakijoilta
 11. Vapise, Sandstorm, kohta parvekkeilla soi Suvivirsi
 12. Pikkulapsiperheiden määrä väheni liki viidenneksellä kymmenessä vuodessa
 13. Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"
 14. Hypo: Korona romahdutti asuntokaupan ja seurauksena voi olla hintojen nousu tulevina vuosina
 15. Nurmijärven kunta ei järjestä puistoruokailua – aloite tyrmättiin valtuustossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.