Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro nosteli cup-kannua Tallinnassa – "Kauden parasta peliä"

Nurmijärveläinen SB-Pro voitti Tallinnassa pelatussa salibandyn naisten Suomen cupin finaalissa Porvoon Salibandyseuran 4–3.

Pron suurin sankari oli toisessa erässä kolme maalia viimeistellyt Mirja Hietamäki

Pelin alku ei enteillyt nurmijärveläismenestystä. PSS-siskokset Fanny ja Ella Holmberg latoivat viidessä minuutissa 3–0-johdon. Fanny teki yhden ja Ella kaksi.

Pron kolmoskentällisen hyökkääjän Marjut Kinnusen kavennusosuma puolustaja Niina Aholan syötöstä avauserän lopulla oli henkisesti tärkeä.

– Tuli usko siihen, että maaleja syntyy siihenkin päähän, totesi Kinnunen itsekin cup-kulta kaulassaan.

– Pallo tuli suoraan lapaan, ja sitten se oli maalissa. Ei muita muistikuvia, Kinnunen naureskeli.

Toinen erä oli Mirja Hietamäen show. Erän kolmannella minuutilla hän karkasi kaksoissiskonsa Laura Hietamäen kanssa läpiajoon. Laura syötti ja Mirja viimeisteli. Juuri ennen erän puoliväliä Mirja Hietamäki rankaisi yksinään porvoolaispuolustajien huolimattomuudesta, ja ajassa 35.50 syntyi cupmestaruusmaali, kun Mirja Hietamäki laukoi pallon maaliin suoraan Meri-Helmi Höynälän passista.

– Jo oli aikakin osua, totesi puhtaasta hattutempustaan Mirja Hietamäki, jolla on ollut hieman hankala liigakausi muun muassa jalkavaivojen vuoksi. Maalejakin liigassa on syntynyt toistaiseksi vain hänelle vaatimattomat kahdeksan.

– Ehkä jännitimme vähän liikaa pelin alussa, Mirja Hietamäki uumoili syyksi huonoon starttiin.

Maalittomassa kolmannessa erässä Pro puolusti mallikkaasti koko joukkueen voimin johtoaan. Maalivahti Tiltu Siltanen torjui monta pahaa tilannetta, ja kenttäpelaajien mallikkaan taistelun myötä suuri osa palloista pysähtyi jo ennen Siltasen tontille ehtimistään.

– Porvoo pelasi heti pelin alussa muutaman todella jäätävän vaihdon. Siitä olisi ollut vaikeampi nousta, jos olisimme olleet itse ihan kioskilla, Pron päävalmentaja Aki Vilander sanoi.

Ulkopuolisin silmin vaikutti kyllä siltä, että Pro oli täysin pihalla tai ainakin jäi pahasti telineisiin. Joka tapauksessa Vilander otti kolmannen takaiskun jälkeen aikalisän.

– Oli hienoa, että se ensimmäisen erän onnistuminen tuli kolmoskentälliselle, joka on jo pitkään pelannut loistavaa salibandyä, Vilander totesi.

– Toinen erä oli meiltä kauden parasta peliä. Olemme harjoitelleet pallollista peliä tietäen, että ajoittain tulee vaikeampia päiviä. Mutta joukkueella on yhteinen halu kehittyä, ja nyt näimme yhden erän ajan nurmijärveläistä salibandya parhaimmillaan, Vilander kehui suojattejaan.

– Siinä ei meikäläisen tarvinnut paljoa olla neuvomassa. Viimeisen erän sitten taistelimme hienosti.