Mikko Heikkilä kovin tavoittein Vaakuna Ralliin

Mikko Heikkilä SM Tunturirallissa Rovaniemellä. Jari Nurminen/RPF

toimitus

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Mikkelin ympäristössä. Nurmijärveläinen Mikko Heikkilä lähtee kaksipäiväiseen Vaakuna Ralliin tavoitteenaan palkintosijoitus SM1-luokassa.

– Palkintosijoitukseen olen tyytyväinen. Tottakai hyvin pitää onnistua, että tavoitteeseen ylletään, helpolla se ei tule. Mutta sitä me lähdetään ilman muuta hakemaan, Heikkilä sanoo.

Heikkilä, 28, osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa rallin SM-sarjaan ajaen täyden kauden, kuusi osakilpailua, SM1-luokassa ja Skoda Fabia R5 -autolla.

Kauden avaus, SM Tunturiralli Rovaniemellä tammikuussa, päättyi Heikkilän ja kartanlukija Henri Arpiaisen osalta hyvin käynnistyneen kilpailun jälkeen pettymykseen, kun luokan viides sija ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta vaihtui ulosajon myötä lopputuloksissa 12. sijaan.

Rallissa tunnetusti yksi ajovirhe riittää pilaamaan kilpailun lopputuloksen osalta. Näin kävi myös Heikkilälle.

– Ennen sitä hankeen ajoa sellainen varma ajo, aika lailla virheetöntä ajoa. Sitä ajamista on hyvä käyttää pohjana, kun lähdetään Mikkeliin. Ja siitä kun vielä napsii sekunteja pois sieltä täältä, hieman tarkentaa ajoa, niin sillä lähtee helppoja sekunteja pois. Toivoisin, että päästäisin vieläkin lähemmäksi kärkeä Mikkelissä ja uskon, että meillä on siihen hyvät mahdollisuudet, Heikkilä vakuuttaa.

Rovaniemen ja Mikkelin SM-rallien väliin mahtuu taukoa kolmen viikon verran, joiden aikana Heikkilän "rallielämän" kalenterissa oli tulevaan kilpailuun valmistavat testit sekä viikon mittainen työkeikka Monte Carlon MM-rallissa.

– Maanantaina heti Tunturin jälkeen lähdettiin Ranskaan. Alkuviikko ajettiin pätkiä läpi, tutustuttiin paikkoihin. Kilpailun aikana 70 minuuttia on se ikkuna, milloin ennen kilpailijoita pitää startata erikoiskokeille. Todellisuudessa ajettiin sellainen pari tuntia ennen kilpailijoita pätkät läpi. Esapekka tuli hyvällä sijoituksella maaliin, joten kaikin puolin ihan hyvä reissu, Esapekka Lapille kolmatta vuotta peräkkäin etuauton tehtäviä tekevä Heikkilä kertoo.

Viime lauantaina oli jälleen aika hypätä Skodan rattiin, kun TGS Worldwide -tiimi ajoi Mikkelin SM-ralliin valmistavat testit Keuruun vanhan varuskunnan alueella.

– Hyvä testipäivä siinä mielessä, että tiellä oli aika paljon märkää pöperöä. Ei ihan loskaa, mutta ei kaukanakaan siitä. Pöperössä ja urassa ajaminen on ollut minulle haaste. Nyt tuli hyvää treeniä siihen, Heikkilä kehuu.

Rallin SM-sarja

Mikkelin SM-ralli, Vaakuna Ralli, käynnistyy perjantai-iltana raviradalla ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella.

Lauantaina ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta ja maaliin, Mikkelin torille, saavutaan illalla seitsemän jälkeen.

Heikkilä ja Arpiainen starttaavat reitille numerolla kuusi. SM1-luokassa mukana on 16 kilpailijaparia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sääksin alkukesän suositut saunaillat peruttu – "Seuraamme tilannetta"
 2. Nurmijärven uimarannat aukeavat – käyttäjiä suositellaan pitämään kahden metrin turvavälit
 3. Eppu Normaalin keikka Taaborilla perutaan – oli jo loppuunmyyty
 4. Eroselvitystä vaatineelta Maiju Tapiolinnalta runsaasti kritiikkiä Keusotelle – "Jos kyse olisi yksityisestä yrityksestä, niin olisi johto vaihtunut"
 5. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 6. Sääksin rantakahvila avautuu – tuhopolton vauriot korjattu
 7. Energiayhtiö palkitsee hyvää mieltä levittäviä harrastusseuroja 5 000 eurolla – Voittajia valitsemassa suosikkitubettaja Roni Back
 8. Keusoten puhelinpalvelussa teknisiä ongelmia – palvelukatkoksia ja puheluiden ruuhkautumista
 9. "Monen tilanne mennyt koronaepidemian aikana huonompaan suuntaan" – Sininauhasäätiö avaa taas toimintojaan
 10. Poliisi ihmettelee leväperäisyyttä: Kymmenissä yrityksissä avattiin yritystilejä puhelimessa tarkastamatta henkilöllisyyttä – Vantaalaisen vuokrausyrityksen nimissä huijattiin omaisuutta 120 000 euron edestä
 11. Nurmijärven kirjastot avaavat 2,5 kuukauden tauon jälkeen – palvelevat läpi kesän
 12. Herttoniemen pyöräturman kuorma-autoilija kiistää syyllistyneensä rikoksiin, poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
 13. Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa
 14. Suurin työttömyyskassa ennustaa kirpeitä lukuja koronakeväälle – hakemustenkin käsittelyt venyvät yliajalle
 15. Hurjaa kasvua työttömissä työnhakijoissa Uudellamaalla – lomautettujen määrä nousi 3 400 prosenttia

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.