Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Heikkilä kovin tavoittein Vaakuna Ralliin

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Mikkelin ympäristössä. Nurmijärveläinen Mikko Heikkilä lähtee kaksipäiväiseen Vaakuna Ralliin tavoitteenaan palkintosijoitus SM1-luokassa.

– Palkintosijoitukseen olen tyytyväinen. Tottakai hyvin pitää onnistua, että tavoitteeseen ylletään, helpolla se ei tule. Mutta sitä me lähdetään ilman muuta hakemaan, Heikkilä sanoo.

Heikkilä, 28, osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa rallin SM-sarjaan ajaen täyden kauden, kuusi osakilpailua, SM1-luokassa ja Skoda Fabia R5 -autolla.

Kauden avaus, SM Tunturiralli Rovaniemellä tammikuussa, päättyi Heikkilän ja kartanlukija Henri Arpiaisen osalta hyvin käynnistyneen kilpailun jälkeen pettymykseen, kun luokan viides sija ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta vaihtui ulosajon myötä lopputuloksissa 12. sijaan.

Rallissa tunnetusti yksi ajovirhe riittää pilaamaan kilpailun lopputuloksen osalta. Näin kävi myös Heikkilälle.

– Ennen sitä hankeen ajoa sellainen varma ajo, aika lailla virheetöntä ajoa. Sitä ajamista on hyvä käyttää pohjana, kun lähdetään Mikkeliin. Ja siitä kun vielä napsii sekunteja pois sieltä täältä, hieman tarkentaa ajoa, niin sillä lähtee helppoja sekunteja pois. Toivoisin, että päästäisin vieläkin lähemmäksi kärkeä Mikkelissä ja uskon, että meillä on siihen hyvät mahdollisuudet, Heikkilä vakuuttaa.

Rovaniemen ja Mikkelin SM-rallien väliin mahtuu taukoa kolmen viikon verran, joiden aikana Heikkilän "rallielämän" kalenterissa oli tulevaan kilpailuun valmistavat testit sekä viikon mittainen työkeikka Monte Carlon MM-rallissa.

– Maanantaina heti Tunturin jälkeen lähdettiin Ranskaan. Alkuviikko ajettiin pätkiä läpi, tutustuttiin paikkoihin. Kilpailun aikana 70 minuuttia on se ikkuna, milloin ennen kilpailijoita pitää startata erikoiskokeille. Todellisuudessa ajettiin sellainen pari tuntia ennen kilpailijoita pätkät läpi. Esapekka tuli hyvällä sijoituksella maaliin, joten kaikin puolin ihan hyvä reissu, Esapekka Lapille kolmatta vuotta peräkkäin etuauton tehtäviä tekevä Heikkilä kertoo.

Viime lauantaina oli jälleen aika hypätä Skodan rattiin, kun TGS Worldwide -tiimi ajoi Mikkelin SM-ralliin valmistavat testit Keuruun vanhan varuskunnan alueella.

– Hyvä testipäivä siinä mielessä, että tiellä oli aika paljon märkää pöperöä. Ei ihan loskaa, mutta ei kaukanakaan siitä. Pöperössä ja urassa ajaminen on ollut minulle haaste. Nyt tuli hyvää treeniä siihen, Heikkilä kehuu.