Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antero Eskolalle viisi SM-kultaa – omat kotimaan ratojen ennätykset paukkuivat kaikilla matkoilla

Lepsämäläinen Antero Eskola voitti viime viikonloppuna Seinäjoella pikaluistelun sprinttereiden- ja matkakohtaisissa SM-kilpailuissa viisi SM-kultaa, joista neljä on henkilökohtaisia ja yksi joukkuekulta.

Perjantaina 22-vuotias Eskola sai kaulaan 500 metrin ja 1000 metrin kultaa. Lauantaina kultaa tuli neljän sprinttimatkan yhteispisteistä sekä team sprint-kisasta. Eskolan edustama Helsingin Luistinkiitäjät -joukkue voitti team sprint-kisassa Seinäjoen urheilijoiden joukkueen niukasti alle puolella sekunnilla.

Sunnuntaina Eskola osallistui 1500 metrin matkakohtaiseen kisaan, jossa voitto tuli selkeällä noin kuuden sekunnin erolla kakkossijaan.

Valmistautuminen kisaan ei ollut Eskolan mukaan helppoa, sillä hän oli juuti tullut kahden viikon harjoitusleiriltä Yhdysvalloista, joten aikaerorasitus vaivasi hieman.

– Kaikesta huolimatta viikonloppu ei olisi voinut paremmin mennä. Tein kaikilla matkoilla myös omat kotimaan ratojen ennätykseni, Eskola iloitsee.