Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Prolla kasvojenpesun paikka – asenne hukassa kotipelissä Turun Palloseuraa vastaan

SB-Pro ei sittenkään osannut käsitellä etukäteisasetelmaa viimelauantaisessa naisten salibandyliigan kotipelissään Turun Palloseuraa vastaan. Pääsarjahistoriassaan aiemmin vain kerran (22.11.2008) SB-Pron vieraissa voittanut TPS haki Arkadia-hallista pisteet numeroin 3–4. Viime vuosikymmenellä Pro ja TPS olivat kohdanneet 30 kertaa. Pro oli voittanut peleistä 29.

Nurmijärveläisillä on mahdollisuus pestä kasvonsa jokeskiviikkona, kun vieraaksi Klaukkalaan tulee Pelicans SB Lahdesta. Se on sarjataulukossa viimeisenä. Sarjakärki Prolla ei ole varaa toiseen peräkkäiseen aliarviointiin.

– Olihan TPS:n maalivahti (Noora Vuorela) tosi hyvä. Meillä oli paljon laatupaikkoja. Jostain syystä emme saaneet niistä sisään, harmitteli SB-Pron ykköskentällisen hyökkääjä Heidi Lirkki, joka tasoitti ensimmäisessä erässä 1–1:een vain 14 sekuntia turkulaisten johtomaalin jälkeen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kuitenkin TPS:n 2–1-johdossa.

Toisessa erässä TPS iski kaksi maalia, jotka molemmat Pro-vahti Ira Moilanen saa ainakin osittain ottaa kontolleen. Turkulaisosumien välissä Karoliina Kujala teki kauden 16. maalinsa ja nousi Pron maalipörssin kärjessä Jaana Lirkin kanssa tasoihin. Pro lähti viimeiseen erään kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta valitettavasti vain Laura Hietamäki sai siinä pallon Vuorelan selän taakse.

Pro hukkasi pelissä kaikki kolme kahden minuutin ylivoimaansa. TPS toisaalta jätti hyödyntämättä rangaistuslaukauksensa päätöserän alussa.

– Olisi ollut jopa vääryys, jos olisimme voittaneet. Toivottavasti tämä oli hyvä opetus, totesi SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander

– Pahin vastustajamme taitaa tällä hetkellä olla pelaajien pääkopassa. Kaksi erää he tiuskivat toisilleen. Sellaisesta toiminnasta ei oikein ole buustaajaksi. Vasta kolmannessa erässä saimme positiivista kierrettä aikaiseksi.

SB-Pron onni lienee, että seuraava peli tulee nopeasti.

– Cupin finaalikin on jo puolentoista viikon kuluttua. Isoja pelejä edessä, asiat on saatava kuntoon, sanoi Vilander, joka ei ole keskiviikon Pelicans-pelissä Pron penkin takana U19-maajoukkueen Ruotsi-otteluiden vuoksi. Vilander on U19-maajoukkueen päävalmentaja. Pron kokoonpanosta puuttuu maaotteluiden vuoksi tänään myös Meri-Helmi Höynälä

– TPS-pelin taso ei missään tapauksessa riitä Pelicansia vastaan. Jokaisen on petrattava, tutkaili Heidi Lirkki lauantaipelin jälkeen kohti keskiviikkoiltaa. Voitto varmistaisi Prolle runkosarjan voiton.