Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläiset loistivat taekwondon PM-kisoissa – saaliina kolme mestaruutta

Taekwondon pohjoismaiden mestaruudet ratkottiin lauantaina 18. tammikuuta Oslossa. Taekwondo Nurmijärven ottelutiimi niitti neljän urheilijan joukkueella kolme mestaruutta ja yhden PM-hopean.

Pohjoismaiden mestariksi julistettiin Iisa Suorela (Junior -44kg), Rasmus Suhola (Junior -48kg) ja Elisa Toivonen (Junior -59kg). Niko Myllynen saavutti hopeaa sarjassa Cadet -53kg. Toivonen palkittiin lisäksi turnauksen parhaana ottelijana.

Ottelutaukoa pitänyt Suorela kukisti sarjan norjalaisen lukemin 24–7 ja finaalissa Tanskan lukemin 23–17 ja uusi PM-mestaruutensa.

Suhola vie avauskierroksella Norjan edustajan lukemin 21–10 ja finaalissa Norjan toisen edustaja murskaavasti lukemin 22–2. Tällä kaudella aikuisiin siirtyvä Toivonen edusti vielä PM-kilpailussa Norjan laista johtuen junioreissa ja kukisti ensimmäisessä ottelussa Ruotsin 21–14.

Toisella kierroksella kaatui Tanska lukemin 8–2 ja finaalissa Ruotsin toinen edustaja luvuin 8–1.

Myllynen kukisti avauskierroksella Norjan luvuin 23–3, mutta joutui taipumaan Ruotsille finaalissa lukemin 3–14.

Taekwondo Nurmijärven ottelutiimin valmentajan Iiro Suorelan mukaan kevään kilpailukauden ensimmäinen turnaus oteltiin rennolla otteella ja hyvällä itseluottamuksella.

– Loma teki kaikille hyvää ja voittolukemat kertovat faktaa onnistuneesta päivästä. Iisa oli luova, Elisa virkamiesmäisen tarkka ja Rasmus taitava. Niillä vahvuuksilla irtosi mestaruudet. Niko oli erittäin lähellä, mutta nopea pituuskasvu on sekoittanut peliä. Ei hopea silti häpeä ole, Iiro Suorela tiivistää.