Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro kohtaa TPS:n – "Jos puolivaloilla lähdemme, voi tulla nopeasti nokkaan"

Naisten salibandyliigan kärkijoukkue SB-Pro kohtaa nyt lauantaina Arkadia-hallissa Turun Palloseuran.

Ainakaan menneen vuosikymmenen tulosten valossa TPS:n ei pitäisi olla paha kanto kaskessa, sillä Pro on kausina 2010–2020 pelatuissa keskinäisissä liigaotteluissa hävinnyt turkulaisille vain kerran. Myöskään tämän hetken sarjatilanne ei ennakoi kotijoukkueelle ongelmia.

– Valmennuksen pitää olla valveilla, koska pelaajat ovat mitä todennäköisimmin tutkineet sarjataulukkoa, korostaa SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander

– Tuollaisiin peleihin valmistauduttaessa on tärkeintä keskittyä siihen, mitä itse tekee. Tärkeää on myös ollut pitää ottelua edeltävien harjoitusten laatu hyvänä.

Itse pelissä ei varsinkaan parane miettiä, mitä vastustaja on tehnyt tällä kaudella tai aiemmin.

– Alkukaudella tutkimme aika paljon vastustajia. Nyt pääasia on oma laadunvalvonta, Vilander kertoo.

TPS:n kausi ei ole kaiken kaikkiaan sujunut kovin kaksisesti johtuen pitkälti siitä, että joukkue kärsi alkukaudesta avainpelaajien loukkaantumisista. Mutta MM-kisatauon jälkeen turkulaiset ovat voittaneet kotonaan muun muassa Porvoon Salibandyseuran, ja viime viikonloppuna joutui TPS:n käsittelyssä nöyrtymään ensin Classic kotonaan rangaistuslaukauksilla ja sitten Koovee Turussa lukemin 7–4. Voittojensa myötä TPS nousi pitkästä aikaa pudotuspeliviivan päälle kahdeksanneksi.

TPS:n tehot lepäävät lähinnä Laura Rantasen ja Milla Nordlundin varassa. Nordlund keräsi viime sunnuntaina Koovee-pelissä peräti seitsemän (3+4) tehopistettä, eli hän oli mukana TPS:n jokaisessa osumassa. Maajoukkuetason maalivahdin Noora Vuorelan pysyminen epäonnisen alkukauden jälkeen pelikunnossa on myös auttanut turkulaisia sarjapisteiden keräämisessä.

– TPS:llä on todella laadukas ykkösarsenaali. Jos puolivaloilla lähdemme, voi tulla nopeasti nokkaan, Vilander muistuttaa. Eikä välttämättä auta sekään, että Vilander tuntee TPS:n avainpelaajat melkein paremmin kuin omat taskunsa, koska valmensi ennen viimekesäistä Nurmijärvelle muuttoaan kaksi kautta TPS:n liiganaisia.

– Hyvä pelaaja pystyy tekemään huippusuorituksen, vaikka kuinka yrittäisi keksiä keinoja sellaisten eliminoimiseksi. Mutta sen tiedän, että meillä on tässä pelissä leveämpi materiaali kuin vastustajalla.

Tosin SB-Prokin on viime peleissään melkoisesti kuormittanut kahta kärkikentällistään.

– Koska meillä ei ole kolmeen kenttään riittävästi laatua, ennen kuin sairaslista tyhjenee, Vilander puolustelee.

– Vaikka kuinka tekisi mieli antaa kaikille yhtä paljon peliaikaa, en lähde kikkailemaan, koska tämä on tulosurheilua.

Arkadia-hallissa lauantaina 25.1. kello 17 naisten salibandyliigan ottelu SB-Pro–TPS.