Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro palasi voittokantaan – mainiot maalivahdit torjuivat täydet pistepotit

SB-Pron liiganaisten maalivahdit Tiltu Siltanen ja Ira Moilanen pelasivat mainiosti viime viikonlopun kotiotteluissa. Torjuntaurakka oli jaettu tasan. Siltanen petasi lauantaina tamperelaista Kooveetä vastaan torjunnoillaan nurmijärveläisille 7–2-voiton.

Sunnuntaina Tampereen toinen liigajoukkue Classic sai todeta Moilasen etevyyden. Pisteet jäivät Klaukkalaan lukemin 4–2. Tuplavoittonsa myötä SB-Pro venytti sarjajohtonsa seitsemään pisteeseen, kun kaikilla joukkueilla on runkosarjasta pelaamatta neljä ottelua.

Siltanen torjui lauantaina kaikkiaan 19 kertaa, joista peräti 11 viimeisessä erässä. Mukaan mahtui huippupelastuksiakin.

Puolustaja Silja Eskelinen oli viikonvaihteen Nurmijärven Uutisissa julistanut tamperelaisten joutuvan sijaiskärsijöiksi, kun Pro lähti katkaisemaan neljän ottelun tappioputkeaan. Häviöistä kaksi ensimmäistä oli tullut kaksi viikkoa aiemmin kotoisissa liigakamppailuissa ja kaksi tuoreinta toissa viikonloppuna Tšekissä pelatussa neljän maan mestareiden turnauksessa, Champions Cupissa.

Eskelinen olikin lauantaina itse johtotähtenä. Hän laukoi reikäpallon kolmesti Kooveen verkkoon. Ottelu oli tasan 2–2 vielä vähän ennen sen puoliväliä. Sitten Eskelinen laukoi Jaana Lirkin namupassista 3–2-osuman, joka jäi voittomaaliksi. Eskelinen oli saanut Lirkiltä nappisyötön myös ensimmäisessä erässä syntyneeseen 1–1-tasoitukseen.

Eskelinen täydensi hattutemppunsa tyhjään Koovee-pömpeliin runsaat kaksi minuuttia ennen loppua. Karoliina Kujala sinetöi viimeisellä peliminuutilla loppunumerot – niin ikään tyhjiin. Eskelisen ja Kujalan lisäksi Pron pelaajista saivat lauantaina merkinnän maalisarakkeeseensa Laura Hietamäki, Mirja Hietamäki ja Jenni Rautanen

Sunnuntaina vierasjoukkue oli toisen erän alussa 2–0-johdossa, mutta vielä samassa erässä Pro-pelaajista osuivat Mirja Hietamäki, Ina Leminen, Meri-Helmi Höynälä ja Karoliina Kujala. Viimeinen erä oli maaliton.

Maalivahti Moilanen ehti pallon tielle kaikkiaan 22 kertaa torjuntojen jakautuessa suhteellisen tasaisesti kolmeen erään.

Hän on pelannut tällä kaudella kahdeksassa liigaottelussa, joista kuusi kokonaan. Moilanen on liigan maalivahtitilastossa selvä ykkönen torjuntaprosentilla 87,5.

SB-Pron viiden peräkkäisen kotipelin putki jatkuu tulevana lauantaina Turun Palloseuraa vastaan.