Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pron Silja Eskelinen: ”Tamperelaiset joutuvat nyt sijaiskärsijöiksi”

SB-Pron naiset kärsivät viime ja toissa viikonloppuna yhdeksän vuorokauden sisään neljä tappiota. Ensin kotimaisen liigan kärkipeleissä sekä EräViikingit että Porvoon Salibandyseura vetivät pidemmän korren, ja viime viikonloppuna Tšekissä pelatussa Champions Cupissa sekä Sveitsin että Tšekin mestarit painoivat nurmijärveläiset maanrakoon.

Vastaavaa tappioputkea on turha hakea Pron lähihistoriasta. Sellaista ei muista myöskään kaudet 2013–16 ja uudelleen syksystä 2018 alkaen SB-Prota edustanut 26-vuotias puolustaja Silja Eskelinen, joka laukoi Champions Cupissa molemmissa otteluissa yhden Pron kolmesta osumasta.

– En yleensä hirveästi muistele menneitä enkä ole historioitsija. Mutta onhan tämä epätavallinen putki, Eskelinen kuittaa.

– Maaleistahan se menestys Ostravassa ensisijaisesti jäi puuttumaan. Ei ollut onnikaan yhtään myötä, emmekä toisaalta oikein päässeet ykkössektorin paikoille. Vastustajat taas hyödynsivät paikkansa hyvällä prosentilla, mikä näkyi taululla (3–9 ja 3–7).

– Suomen liigassakin voi nykyään hävitä hyvälläkin pelillä. NLA:n (naisten liigan A-lohkon) taso on sen verran noussut, huomauttaa Eskelinen, joka kausina 2016–18 pelasi Sveitsissä ja voitti jälkimmäisellä kaudella maan mestaruudenkin. SB-Pron paidassa on toistaiseksi kasassa kaksi SM-kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi.

Kotimaiset liigapelit jatkuvat Champions Cupin jälkeen SB-Pron osalta kahdella kotiottelulla: lauantaina Arkadia-hallissa kyläilee tamperelainen Koovee ja sunnuntaina Classic, ”Mansesta” niin ikään.

– Tamperelaiset joutuvat nyt sijaiskärsijöiksi, Silja Eskelinen julistaa.

– Olemme aina olleet henkisesti vahva joukkue, ja meillä on hyvä ryhmähenki. Epäusko omiin kykyihin ei tappioista huolimatta horju.

Pro pelasi Kooveetä vastaan vieraskentällä kahdesti jo syksyllä: syyskuun lopulla Meri-Helmi Höynälä laukoi Prolle 5–4- jatkoaikavoiton, ja lokakuussa Jaana Lirkin viimeisen minuutin maali toi nurmijärveläisille täyden pistepotin lukemin 7–8.

Pro on kohdannut myös Classicin tällä kaudella kahdesti: liigapelissä lokakuun alussa Tampereella ja juuri ennen vuodenvaihdetta Suomen cupin välierässä Klaukkalassa. Molemmat ottelut päättyivät Pron 2–1-voittoon, ja molemmissa peleissä nurmijärveläismaalit tehtiin jo ensimmäisessä erässä.

Tiukkoja pelejä on tiedossa siis tuplaten tänä viikonloppuna Arkadia-hallissa. Pro johtaa yhä sarjaa, mutta ero EräViikinkeihin on kutistunut yhteen pisteeseen. Helsinkiläiset ovat tosin pelanneet kaksi ottelua enemmän.

– Meillä ovat maalihanat olleet vähän tukossa. Nyt joukkue haluaa näyttää. Olemme pelissä mukana entiseen malliin, SB-Pron Eskelinen vakuuttaa.