Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kurra karsi kulut minimiin – junnuille tarjolla huokeampaa hokia

Klaukkalan jäähallissa on kova vilske, kun viitisenkymmentä nassikkaa tekee samanaikaisesti useammassa ryhmässä harjoitteita valmentajien valvovan silmän alla. Mutta homma on sekä kustannustehokasta että mielekästä.

– Kurrassa oli jo pidemmän aikaa mietitty kustannusasioita. Viime kevättalvena tällaisesta kuviosta alettiin kunnolla puhua, ja elokuussa alkoi koko paketti pyöriä, kertoo Marko Järvensivu, toinen kahdesta 6–8-vuotiaiden vastuuvalmentajasta.

– 2011 ja 2012 syntyneet, jotka jo viime kaudella olivat oma ryhmänsä, ovat tässä mukana. Lisäksi on muutamia 2013 syntyneitä ja jokunen 2010 syntynyt vasta-alkaja, valottaa joukkueenjohtaja Tapani Nikula koostumusta.

Kun useampi ikäryhmä on yhdistetty, saa ryhmä enemmän jääaikaa ja aina arkisin vieläpä heti alkuillasta.

– Ja mitä enemmän porukkaa on jakamassa kustannuksia, sitä pienemmäksi tietysti menee pelaajan kuukausimaksu, josta suurin osa koostuu jäämaksuista.

Normaalisti kuukausimaksu on tässä ikäluokassa sadan euron molemmin puolin. Kurrassa vanhemmat maksavat vain 70 euroa kuukausimaksua. Kausitasolla säästöä kertyy kolmisensataa.

Kyseessä on pilottikokeilu.

– Ensimmäinen laatuaan ainakin Kurrassa, Nikula toteaa.

– Tähänastisten kokemusten perusteella ratkaisu näyttää onnistuneelta.

– Ns. Easy Hockey -puolella kustannukset ovat toki pienemmät, mutta siellä jäätä on yleensä vain kerran viikossa, Järvensivu huomauttaa.

– Meillä jääharjoituksia on 2–3 kertaa viikossa plus 1–2 kotipeliä, eli jäätä on yhteensä viitisen tuntia, keskimäärin noin 3,5 tuntia per lapsi, Nikula kertoo.

Lapset on jaettu neljään harjoiteryhmään. Kahden vastuuvalmentajan lisäksi urakkaa on jakamassa kymmenkunta apuvalmentajaa. Ryhmien kokoonpano elää pääasiassa kehityksen mukaan. Eikä ruuhka kaukalossa ole ollut kehityksen esteenä.

– Tason nousu on ollut huomattava kautta linjan. Toki valmentajien on tehtävä normaalia enemmän valmistelevaa työtä, että homma kaukalossa toimii, sanoo vastuuvalmentaja Järvensivu.

Myös Kurran junioripäällikkö Kari Lehikoinen näkee uudistuksen onnistuneen.

– Satsasimme seuran tukea paitsi organisointiin niin myös jäätoimintaan ja hallinnolliseen puoleen.

– Lapsen ikä ei tässä vaiheessa ole ratkaiseva tekijä, vaan motivaatio ja kehitys. Sitä kautta pystymme tarjoamaan oikeanlaista toimintaa laajemmalle lapsiryhmälle. Lisäetuna tulee taloudellisuus, ja seurana haluamme asettaa uuteen valoon jääkiekon maineen kalliina harrastuksena. Tällä hetkellä taidamme olla alueen halvimpia vaihtoehtoja, varsinkin tapahtumamääriin verrattuna, Lehikoinen toteaa.

– Uudet pelaajat ovat tervetulleita, joukkueenjohtaja Nikula mainostaa.