Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Prolla sysimusta liigaviikonloppu – Elina Kujala sairastuvalle

SB-Pron naisten sopii toivoa, että sanonta huonosta kenraaliharjoituksesta ja hyvästä ensi-illasta kävisi nyt toteen. Kaksi viime viikonlopun liigapeliä olivat Pron naisille viimeistelyä tulevana viikonloppuna Tšekissä pelattaville Champions Cupin otteluille. Nurmijärveläisjoukkue triplasi tämän kauden tappiomerkintänsä, kun EräViikingit piti lauantaina kotonaan Tapanilassa pintansa numeroin 4–3 ja Porvoon Salibandyseura otti sunnuntaina jo kauden toisen voittonsa Prosta. Lukemat Arkadia-hallissa olivat 3–6.

Sarjakakkonen EräViikingit kutisti piste-eron kärkijoukkue SB-Prohon yhteen pisteeseen. Helsinkiläisillä on tosin kaksi ottelua enemmän pelattuna. Kolmantena oleva PSS on viisi pistettä perässä.

Pro johti molempia tappiopelejään 2–0. Nuo lukemat olivat lauantaina Tapanilassa taululla kahden erän jälkeen Meri-Helmi Höynälän ja Silja Eskelisen maalattua. Kaksi ensimmäistä erää olivat muutenkin Prolta mainiota peliä. Mutta kun vaikeudet alkoivat, niitä riitti. EräViikingit teki neljä seuraavaa maalia. Jaana Lirkin 3–4-kavennus runsas minuutti ennen loppusummeria oli laiha lohtu.

Sunnuntaina Jenni Rautanen ja Jaana Lirkki veivät Pron kahden maalin johtoon jo avauserän ensimmäisellä puoliskolla. Pelin puoliväliin mennessä porvoolaiset olivat siirtyneet 3–2-johtoon, jonka Karoliina Kujala vielä toisessa erässä tasoitti. Viimeisen 20-minuuttisen vieraat veivät 3–0 Pron pelaajien alkaessa turhautua sekä omiin edesottamuksiinsa että erotuomareiden tuomioihin.

Pro kärsi nyt tämän kauden ensimmäisen ja kaikkien aikojen toisen liigatappionsa Arkadia-hallissa.

– Ei mennyt viikonloppu ihan putkeen, totesi kapteeni Kujala.

– Ajoittain pelasimme hyvin, mutta teimme ihan liikaa virheitä, jotka kostautuivat. Sellaisiin ei ole Champions Cupissa varaa.

– Tulipa muistutus siitä, ettei energiaa saa hukata mihinkään muuhun kuin omaan suoritukseen, sanoi ensimmäisen kotitappionsa Pron valmentajana kokenut Aki Vilander

Champions Cupissa Pron ensimmäisellä vastustajalla, sveitsiläisellä Kloten-Dietlikon Jetsillä, on riveissään paitsi Sveitsin niin myös Ruotsin ja Tšekin maajoukkuepelaajia.

– Laadukas ryhmä, mutta olemme tehneet pärjäämisen eteen pohjatyötä jo pitkään. Hyvällä joukkuepelaamisella meillä on täydet mahdollisuudet, Vilander uskoo.

– Nyt pitää vain saada nämä haavat nuoltua.

Viime viikonlopun peleissä Jaana Lirkki, Emmi Lindh ja Nita Heino palasivat sairastuvalta tositoimiin.

Liigapisteiden menetystäkin pahempi takaisku oli Elina Kujalan loukkaantuminen sunnuntain pelin loppuhetkillä. Senlaatuisesta jalkavammasta lienee kyse, että hänestä tuskin on ainakaan Champions Cupissa pelaajaksi.