Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isometsän lapset nousemassa lajeissaan huipulle – Aadasta SB:Pron kuopus

Isometsän perheessä Vihdin Palojärvellä eletään täysillä urheilua. Maailman hiihtovalioihin aikoinaan kuulunut Jari Isometsä ja hänen vaimonsa Johanna tukevat ja seuraavat Suomen pääsarjatasolle omissa lajeissaan nousseiden lasten Eetun, 22, ja Aadan, 16, urheilu-uraa.

Kotona seurataan urheilua ja keskustellaan sekä hieman väitellään siitä. Televisio on päällä yhtenään. 80 prosenttia vastaanottajasta on Jarin mukaan urheilua.

– Urheilu on parasta viihdettä ja muutenkin parasta maailmassa, toteaa Jari.

Urheilu ei ole kuitenkaan ollut liikaa keskiössä, vaikka Jari onkin kilpailuhenkinen ja voitontahtoinen. Lapset ovat perineet saman ja nauttivat urheilusta.

– Olen osannut kasvattaa lapset hyvin, toteaa Jari ja Johanna naurahtaa hyväntahtoisesti vieressä.

– Lapset ovat itse saaneet valita lajinsa ja harrastavat varmasti sitä, mistä itse eniten pitävät.

– On totta, että toivoin mielessäni aikoinaan, että he eivät aloittaisi hiihtäjän uraa, mutta olisin kyllä ollut siinäkin täysillä mukana.

Ruokapöydällä on perheen salainen ase, iso viikoittainen vadillinen Johannan leipomia kanelikorvapullia, joita Jarin äitikin teki hänelle aikoinaan Äkäslompolossa.

Mitään pullamössönuoria ei Eetusta ja Aadasta ole kuitenkaan tullut.

Energiaa on tarvittu siihen, että Eetu aloittaa ensi vuonna toisen kautensa golfin ammattilaisena ja Aada pelaa ensimmäistä kauttaan salibandyliigaa hallitsevan Suomen mestarin, nurmijärveläisen SB-Pron riveissä joukkueen kuopuksena.

– Urheilu on raakaa touhua. Kovaa treenaaminen ei saa olla mukavaa. Se on tuskaa. Mutta nautinto sen pitää kokonaisuudessaan olla, sanoo Jari.

Aada Isometsä ei ole muita lajeja harrastanut kuin salibandyä, johon hän innostui mentyään Eetun mukana Lohjan Salibandyn harjoituksiin.

Toissa kaudella Aada saavutti LoSBissa B-tyttöjen SM-pronssia. Viime kaudella hän oli nostamassa LoSBin naisia I divisioonasta Liiga B:hen ja pelasi jo SB-Pron paidassa A-tyttöjen SM-sarjaa Pron ja LoSBin yhteisjoukkueessa.

– Tälle kaudelle tarjoutui tilaisuus pelata SB-Prossa. Lisäksi siellä pelaa LoSBin aikaisia kavereitani, joiden kanssa on kiva kehittyä.

Oikea laitahyökkääjä Aada on saanut pelata kaikki liigapelit ja cupin pelit, vaikka on vasta 16-vuotias, kaksi vuotta nuorempi kuin seuraavaksi nuorin.

12 liigapelistä on kertynyt tehopisteet 4+2. Pro johtaa liigaa.

– Ajattelin, että pääsen treenirinkiin ja kentälle joissakin peleissä. Yllätys on ollut, että olen saanut pelata joka ottelun.

Tulevaisuuden tavoitteet ovat valkolakin lisäksi selvät.

– Haluaisin saavuttaa Suomen mestaruuden ja päästä nuorten maajoukkueeseen sekä pelaamaan ulkomaille, Eurooppaan.

– Ja voittaa maailmanmestaruuden, ehtii Jari todeta.

Jari Isometsä on tyytyväinen, että Aadan elämän eväät ovat mallillaan.

– Sehän oli aivan täydellistä, kun hänen peruskoulun päättötodistuksensa keskiarvo oli 9,7 ja hän sai liikuntastipendin.

– Luulin jo, että tyttö on vaihtunut laitoksella. Ei ole kuin muut perheessä. Koulussa tulee ysiä ja kymppiä ilman vaikeuksia, vaikka urheilee ja treenaa koulun päälle päivittäin.

– Ajattelin, että voi pannu räjähtää, mutta hän ei ole perfektionisti, vaan osaa ottaa rennosti ilman stressiä.

Eetu Isometsä voitti puolestaan 21-vuotiaiden Suomen mestaruuden 2017 ja oli Suomen miesten EM-joukkueessa samana vuonna. Viime kaudella hän oli ammattilaisten ja amatöörien Finnish Tourilla 27:s ja SM-reikäpelissä viidennellä sijalla.

– Ensi kaudella pelaan Saksan touria ja yritän päästä sitä kautta ylöspäin Challenge Tourille.

Ylioppilas Eetu valmistuu lähiaikoina myös personal traineriksi.

Kolme viestipronssia olympialaisissa hiihtänyt ja MM-kisoissa henkilökohtaista hopeaa sekä neljä viestimitalia saavuttanut Jari Isometsä on tyytyväinen lastensa urakehitykseen.

– On hienoa seurata heidän menestystään.

Golfkeskuksen toimitusjohtajana ja raviradan toiminnanjohtajana ollut Isometsä on ollut nelisen vuotta Ekovilla Oy:n Etelä-Suomen myyntipäällikkönä, mutta ei ole päässyt eroon urheilusta. Isometsä on MTV3:n hiihdon asiantuntija tulosruuduissa, aamu-tv:ssä ja netti-tv:ssä ja tekee myös toimittajan hommia.