NTL:n harrastepolku tarjoaa luistelumahdollisuuden monille

10-vuotias Jessica Martikainen ja 9-vuotias Vilja Vitikainen ovat mukana Bilettävät tontut -esityksessä. NTL

toimitus

Klaukkalan jäähallissa on säpinää viidentoista Taiturit ja Taitajat -ryhmissä luistelevan harjoitellessa Bilettävät tontut -teemaista jouluesitystään. Mukana jäällä taituroivat 10-vuotias Jessica Martikainen ja 9-vuotias Vilja Vitikainen, jotka odottavat esitystä jo kovin.

–  Harjoittelu on kivaa, koska meidän ryhmässä kaikki ovat niin hauskoja, iloitsevat Taitajat -ryhmässä luistelua harrastavat tytöt.

– Vaikka Nurmijärven Taitoluistelijat tunnetaan ennen muuta yksinluisteluseurana, NTL tarjoaa Lasten ja nuorten tähtiseurana myös laajan valikoiman erilaisia luisteluryhmiä taitoluistelusta vain harrastuksena kiinnostuneille. Siinä, missä kilpaluistelijamme harjoittelevat liki päivittäin, harrasteryhmissämme voi luistella 1–3 kertaa viikossa ja vieläpä edulliseen kausihintaan, kertoo seuran harrasteluisteluvastaava Asta Uusimäki

NTL sai keväällä seuratoiminnan kehittämistukea harrasteluistelun kehittämiseen sekä monipuolistamiseen, ja hanke on lähtenyt hienosti liikkeelle. Uusimäen mukaan seuralla on harrastetoiminnassa laaja kattaus erilaisia ryhmiä, joissa huomioidaan niin harrastajien ikä- ja osaamiserotkin.

– NTL juhlii parhaillaan 30. toimintakauttaan ja on todella hienoa, että voimme seuran juhlakautena todeta myös harrasteluistelijan polkumme kehittyvän ja kukoistavan, iloitsee Uusimäki.

– Luistelukouluissamme voi aloittaa jo 3-vuotiaana ja siitä edetä taitojen kehittyessä eri harrasteryhmiin tai siirtyä halutessaan kilpaluistelun puolelle. Meille on tärkeää tarjota harrastajillemme mielekkään harjoittelun mahdollistavia ryhmiä, joissa on helppo oppia luistelun riemuista samalla nauttien, toteaa Uusimäki.

Uusimäen mukaan ensi kaudella tarkoituksena on lisätä harrastajien oheisharjoittelumahdollisuuksia ja näin edistää oppimista jäällä.

– Tavoitteena on perustaa tauon jälkeen myös vanhempien ja lasten yhteinen luistelukouluryhmä, johon perheen pienimmät ovat tervetulleita yhdessä äidin tai isän kanssa opettelemaan luistelun alkeita.

Uusimäen mukaan NTL käynnisti nyt syksyllä uusimpana harrasteryhmänä 3 kertaa viikossa harjoittelevan Taitajat -ryhmän, jonka luistelijat voivat halutessaan kokeilla myös kilpailemista harrastajasarjassa.

– On ollut ilo huomata, kuinka iloisia ja ahkeria harjoittelijoita luistelijat ovat, toteaa ryhmän valmennuksesta vastaava Uusimäki tyytyväisenä.

– Seuraavaksi alamme harjoittelemaan kilpailuohjelmia, jotka mahdollistavat paljon uuden oppimista, vaikka luistelija päättäisi olla kilpailemattakin. Liikkeiden ja elementtien yhdistäminen erilaisiksi sarjoiksi ja niiden esittäminen ohjelmamusiikin tahdissa tuovat luisteluun valtavasti uusia ulottuvuuksia.

Myös 5. vuotta luisteleva Jessica ja 4. vuotta luistelua harrastava Vilja odottavat kilpailumahdollisuutta uteliaina.

– Nautin luistelussa ennen muuta uuden oppimisesta, kertoo Jessica Viljan ollessa samaa mieltä.

– Juuri nyt kivointa on joulutapahtuman harjoittelu, koska Bilettävät tontut -esitys sopii meidän ryhmälle niin hyvin, nauravat tytöt.

– Parasta on kuitenkin oppia uusia elementtejä ja askeleita ja kaikista parasta olisi oppia Axel -hyppy, toteavat Jessica ja Vilja kuin yhdestä suusta.

Tieto

Luistelukouluryhmät ovat 3–6 -vuotiaille ja harrastajaryhmät kouluikäisille

Ryhmät jaetaan iän ja osaamisen mukaan tasoryhmiin, joissa voi edetä taitojen karttuessa

Ryhmiä valmentavat ammattivalmentajat ja koulutetut ohjaajat kausisuunnitelmien mukaisesti

Ryhmiin otetaan uusia luistelijoita keväälle 2020 tammikuun alusta alkaen

Lisätietoja www.nurmijarventaitoluistelijat.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut