Kolmas kerta toden sanoi – NJS:n naiset nousivat Ykköseen

Naisilla riitti riemua, kun kolmannet karsinnat päättyivät vihdoin nousujuhliin. Matti Hannula

Matti Hannula

Sadekaan ei pilannut riemua, kun NJS:n naiset voittivat lauantaina Klaukkalan urheilukentän nurmella Tornion Pallo -47:n jalkapallon naisten Ykkösen karsinnan toisessa osaottelussa puhtaasti 4–0 ja varmistivat sarjanousunsa yhteistuloksella 5–0. NJS oli nyt kolmantena peräkkäisenä syksynä karsimassa noususta. Kaksi aiempaa yritystä ovat vetäneet vesiperän. Nyt syntyi seurahistoriaa: NJS ei ole koskaan pelannut sen enempää miesten kuin naistenkaan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Yhdeksäntoista kautta NJS:n paitaa kantaneelle maalivahdille ja joukkueen kapteenille Annika Kulhalle, 25, nousu oli pitkäaikaisen tavoitteen täyttymys.

– Olo on tyhjä. Tulos oli selkeä, mutta ei voitto ollut suinkaan itsestäänselvyys. Kovasti olemme tehneet duunia sarjanousun eteen, kuten kahdella edelliskaudellakin. Kolmas kerta onneksi toden sanoi, Kulha myhäili.

NJS voitti runkosarja- ja karsintapelit yhteen laskien kauden 20 pelistä 19. Kulha ja kakkosmaalivahti Anette Helanne, joka pääsi ratkaisupelissä pelaamaan viimeiset 10 minuuttia, pitivät kaiken kaikkiaan maalinsa puhtaana seitsemässä pelissä putkeen. Oma verkko soi viimeisen kerran 24. elokuuta.

Kauden viimeinen peli olisi saattanut saada aivan erilaisen käsikirjoituksen, mikäli Kulha ei olisi tehnyt 10. minuutilla tyhjiksi torniolaisten maalitykin, 16-vuotiaiden maajoukkuepelaajan Greta Moilasen maalintekoaikeita. Moilanen pääsi yksin läpi, mutta Kulha nappasi tyylikkäästi pallon hänen jaloistaan.

NJS hallitsi ensimmäistäkin puoliaikaa, mutta aloitti maalikarkelot vasta toisella. Nurmijärveläisten nuori tähti Oona Sevenius laukoi 50. minuutilla 16 metristä yläriman kautta vapauttavan osuman. Jenkkivahvistus Jourdan Ziff iski kuusi minuuttia myöhemmin Henna Suorelan mainiosta keskityksestä 2–0. Suorela teki itse Seveniuksen syötöstä runsaan tunnin pelin jälkeen 3–0, ja Ziff sinetöi viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä loppunumerot. Ziff oli viikko aiemmin tehnyt Torniossa pelin ainoan maalin, joten hänen kahden karsintapelin saldonsa oli kolme osumaa.

Sevenius teki runkosarjassa 18 maalia, Ziff 16, joten molempien kokonaissaldoksi tuli 19. Elokuun lopussa 15-vuotias Sevenius ratkaisi osumallaan Suomelle alle 17-vuotiaiden maaottelun voiton Tanskasta Klaukkalassa. Nyt hän oli samalla areenalla ratkaisevassa roolissa NJS:n nousuottelussa. NJS-aika on superlupaukselle kuitenkin nyt taaksejäänyttä elämää. Ykkösen taso ei ymmärrettävästi palvele jo kolme kautta naisten Kakkosta pelanneen Seveniuksen tavoitteita.

– Minun on aika siirtyä eteenpäin. NJS on antanut minulle tosi paljon. Tämä on ollut sopiva paikka kehittyä, ja kaikki NJS:n joukkueet, joissa olen pelannut, ovat olleet ihan huippuja, kiitteli Sevenius, joka pelaa ensi kaudella liigaa PK-35 Vantaassa.

”Tosi iso juttu”

Kun Mikko Manninen aloitti NJS:n päätoimisena junioripäällikkönä seitsemän vuotta sitten, seuran molemmat edustusjoukkueet pelasivat nelosdivarissa. Valmennuspäällikkönä Manninen on toiminut viisi vuotta. NJS:n naisia hän luotsasi päävalmentajana nyt loppukauden, kun Pauliina Miettinen vapautettiin kesällä tehtävästään.

– Nousu on tosi iso juttu. Nyt meillä on tarjota tyttöpelaajille selkeä tavoite, Manninen sanoo.

Sen lisäksi, että naiset onnistuivat nousutavoitteessaan, NJS:n miehet pelasivat toistaiseksi parhaan Kakkosen-kautensa.

– Koko seurassa on tehty kovasti töitä. NJS on nyt vakavasti otettava jalkapalloseura, Manninen korostaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. NJS:n naiset lähellä sarjanousua – sarjapaikka ratkeaa lauantaina Klaukkalassa 8.10.2019 18:10
  2. NJS:n miehet päättivät jalkapallokautensa vaisusti – Reipas selvästi parempi 8.10.2019 14:00
  3. "Asiat vaakakuppiin" – entinen NJS:n valmentaja Pauliina Miettinen Naisten Liigaan 28.8.2019 9:30
  4. NJS naiset voittoon sarja-avauksessa 14-vuotiaan maaleilla 3.5.2019 14:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut