Kolmas kerta toden sanoi – NJS:n naiset nousivat Ykköseen

Naisilla riitti riemua, kun kolmannet karsinnat päättyivät vihdoin nousujuhliin. Matti Hannula

Matti Hannula

Sadekaan ei pilannut riemua, kun NJS:n naiset voittivat lauantaina Klaukkalan urheilukentän nurmella Tornion Pallo -47:n jalkapallon naisten Ykkösen karsinnan toisessa osaottelussa puhtaasti 4–0 ja varmistivat sarjanousunsa yhteistuloksella 5–0. NJS oli nyt kolmantena peräkkäisenä syksynä karsimassa noususta. Kaksi aiempaa yritystä ovat vetäneet vesiperän. Nyt syntyi seurahistoriaa: NJS ei ole koskaan pelannut sen enempää miesten kuin naistenkaan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Yhdeksäntoista kautta NJS:n paitaa kantaneelle maalivahdille ja joukkueen kapteenille Annika Kulhalle, 25, nousu oli pitkäaikaisen tavoitteen täyttymys.

– Olo on tyhjä. Tulos oli selkeä, mutta ei voitto ollut suinkaan itsestäänselvyys. Kovasti olemme tehneet duunia sarjanousun eteen, kuten kahdella edelliskaudellakin. Kolmas kerta onneksi toden sanoi, Kulha myhäili.

NJS voitti runkosarja- ja karsintapelit yhteen laskien kauden 20 pelistä 19. Kulha ja kakkosmaalivahti Anette Helanne, joka pääsi ratkaisupelissä pelaamaan viimeiset 10 minuuttia, pitivät kaiken kaikkiaan maalinsa puhtaana seitsemässä pelissä putkeen. Oma verkko soi viimeisen kerran 24. elokuuta.

Kauden viimeinen peli olisi saattanut saada aivan erilaisen käsikirjoituksen, mikäli Kulha ei olisi tehnyt 10. minuutilla tyhjiksi torniolaisten maalitykin, 16-vuotiaiden maajoukkuepelaajan Greta Moilasen maalintekoaikeita. Moilanen pääsi yksin läpi, mutta Kulha nappasi tyylikkäästi pallon hänen jaloistaan.

NJS hallitsi ensimmäistäkin puoliaikaa, mutta aloitti maalikarkelot vasta toisella. Nurmijärveläisten nuori tähti Oona Sevenius laukoi 50. minuutilla 16 metristä yläriman kautta vapauttavan osuman. Jenkkivahvistus Jourdan Ziff iski kuusi minuuttia myöhemmin Henna Suorelan mainiosta keskityksestä 2–0. Suorela teki itse Seveniuksen syötöstä runsaan tunnin pelin jälkeen 3–0, ja Ziff sinetöi viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä loppunumerot. Ziff oli viikko aiemmin tehnyt Torniossa pelin ainoan maalin, joten hänen kahden karsintapelin saldonsa oli kolme osumaa.

Sevenius teki runkosarjassa 18 maalia, Ziff 16, joten molempien kokonaissaldoksi tuli 19. Elokuun lopussa 15-vuotias Sevenius ratkaisi osumallaan Suomelle alle 17-vuotiaiden maaottelun voiton Tanskasta Klaukkalassa. Nyt hän oli samalla areenalla ratkaisevassa roolissa NJS:n nousuottelussa. NJS-aika on superlupaukselle kuitenkin nyt taaksejäänyttä elämää. Ykkösen taso ei ymmärrettävästi palvele jo kolme kautta naisten Kakkosta pelanneen Seveniuksen tavoitteita.

– Minun on aika siirtyä eteenpäin. NJS on antanut minulle tosi paljon. Tämä on ollut sopiva paikka kehittyä, ja kaikki NJS:n joukkueet, joissa olen pelannut, ovat olleet ihan huippuja, kiitteli Sevenius, joka pelaa ensi kaudella liigaa PK-35 Vantaassa.

”Tosi iso juttu”

Kun Mikko Manninen aloitti NJS:n päätoimisena junioripäällikkönä seitsemän vuotta sitten, seuran molemmat edustusjoukkueet pelasivat nelosdivarissa. Valmennuspäällikkönä Manninen on toiminut viisi vuotta. NJS:n naisia hän luotsasi päävalmentajana nyt loppukauden, kun Pauliina Miettinen vapautettiin kesällä tehtävästään.

– Nousu on tosi iso juttu. Nyt meillä on tarjota tyttöpelaajille selkeä tavoite, Manninen sanoo.

Sen lisäksi, että naiset onnistuivat nousutavoitteessaan, NJS:n miehet pelasivat toistaiseksi parhaan Kakkosen-kautensa.

– Koko seurassa on tehty kovasti töitä. NJS on nyt vakavasti otettava jalkapalloseura, Manninen korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mäntysalon valokuituyhteydet kuntoon – "Koronakevät on opettanut monelle, miten tärkeä varma nettiyhteys on"
 2. Korona vei Nurmijärveltä yli 15 miljoonaa verotuloja – investoinnit tarpeen puolittaa
 3. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 4. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 5. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 6. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Keusote sai 6,2 miljoonaa euroa valtionapua palvelujen kehittämiseen
 11. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 12. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 13. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 14. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 15. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 2. Nämä Nurmijärven leikkikentät kannattaa katsastaa – katso kuvat kaikilta leikkikentiltä
 3. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 4. Yleinen moka parvekelasien pesussa voi pilata koko lopputuloksen – Ammattilainen listasi 5 vältettävää virhettä
 5. Nurmijärven kunta osti ränsistyneen huoltoaseman Kirkonkylän keskustasta 170 000 eurolla
 6. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 7. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 8. Kysely: Kaksi kolmesta suomalaisesta tympiintyi asuinkumppaniinsa karanteenin aikana
 9. Tuore tutkimus: kauran ja rukiin kuidut jarruttavat lihomista ja maksakin kiittää
 10. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"
 11. Nyt on oikea aika pakastaa mansikoita, sillä pääsatokausi on alkanut – Pieneen pakastimeen mansikat kannattaa pilkkoa
 12. Korona vei Nurmijärveltä yli 15 miljoonaa verotuloja – investoinnit tarpeen puolittaa
 13. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 14. Autokaupassa hienoista kohennusta, myynti jää silti reilusti viime vuodesta – Autoala: "Sähköautojen hankintatukea pitää uudistaa"
 15. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.