Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jaana Lirkki on salibandysyksyn ykkönen – "En muista aiemmin pistepörssiä johtaneeni"

Naisten salibandyliigan hallitseva mestari, nurmijärveläinen SB-Pro, on aloittanut kauden hienosti. Jaana Lirkillä on ollut menestyksessä iso osuus.

Lirkki, 29, laukoi kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa kuusi maalia ja syötti neljä. Yhtä paljon tehopisteitä hänellä oli koko viime kaudella runko- ja sijoitussarjan jälkeen. Konkari oli kuitenkin jo viime kevään pudotuspeleissä elementissään ja nakutti niissä tehot 6+8, sisältäen myös SB-Prolle mestaruuden ratkaisseen viidennen finaalin jatkoaikaosuman.

– Nyt on ollut siihen viime kevääseen hyvää jatkumoa. On muistunut taas mieleen, miten paikoista pitää laittaa sisään, hymyilee Lirkki, joka on ykkösenä sekä liigan piste- että maalipörssissä. Hän pelaa neljättä kauttaan SB-Prossa ja kymmenettä kauttaan liigassa. Valinta Kuukauden pelaajaksi oli Lirkille vasta ensimmäinen.

– Enkä muista aiemmin pistepörssiäkään johtaneeni.

Kiivaan liigatahdin lomassa SB-Pro kävi viime sunnuntaina Jyväskylässä ja kaatoi Suomen cupin ottelussa paikallisen O2:n selvin 2–10-numeroin. Jaana Lirkki oli siinäkin pelissä joukkueensa tehokkain (2+2).

SB-Pron sairaslista on syksyn mittaan entisestään venynyt. Onneksi nuorissa on voimaa. Classicia vastaan Tampereella viikko sitten perjantaina nurmijärveläisten 2–1-voittomaalin teki espoolaisen Northern Stars -seuran junioreista rinnakkaisedustusoikeudella Pron liigaryhmään nostettu 16-vuotias Sandra Fredman Fredmanin tavoin 2003 syntynyt Aada Isometsä on jatkanut mainioita otteitaan.

– Kolmella kentällisellä olemme pyrkineet kaikesta huolimatta pelaamaan, ja melkein kaikki nuoret, jotka ovat nyt päässeet liigassa pelaamaan, ovat olleet harjoitusrungossamme mukana. Kiva, että saavat vastuuta, Jaana Lirkki sanoo.

SB-Pron ykkösnyrkki (Jaana Lirkki - Heidi Lirkki - Karoliina Kujala, Ina Leminen - Elina Kujala) jäi Classicia vastaan tehomerkinnöittä.

– Classic osasi lukea meidän pelimme hyvin, Lirkki myöntää.

– Onneksi salibandy on joukkuepeli, eikä meidän tarvinnut repiä pelihousujamme.

Nyt lauantaina SB-Pron naisilla on kauden toinen kotipeli, kun lahtelainen Pelicans SB tulee Klaukkalaan. Jos sarjataulukkoa tuijottelee, ei kotijoukkueella pitäisi olla ongelmia. – Jokaiseen peliin on valmistauduttava ihan yhtä huolella, Jaana Lirkki muistuttaa. Hän saa Kuukauden pelaaja -palkintonsa lauantain ottelun alkuseremonioissa.

Arkadia-hallissa lauantaina 12.10. kello 17 naisten salibandyliigan ottelu SB-Pro - Pelicans SB.