NJS kovassa iskussa – matka Kouvolaan tuotti täyden pistesaaliin ja rökälevoiton

Tony Lehtimäki teki hattutempun ja siirtyi Palokärkien maalipörssin kärkeen. Kuva joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta. Matti Murto

toimitus

NJS:n avauskokoonpano edellisestä pelistä muuttui vain maalivahdin osalta, kun Otso Knuuttila palasi tolppien väliin.

Susien pelitapa oli prässätä korkealla varsinkin maalipotkuissa ja rajaheitoissa. NJS:n kenttäpuoliskolle tuli näissä tilanteissa usein viisi vastustajaa, joka siten avasi tilaa Palokärkien hyökkäyksille.

Pelin alku oli melko tasainen eikä kumpikaan saanut tilanteita aikaan. Kun ensimmäinen vartti oli takana, aloitti NJS maalinteon. Viidessä minuutissa syntyi kolme maalia. Ensin Niko Aittasalmi syötti Tony Lehtimäen läpi. Lehtimäen veto upposi täydestä vauhdista. Kaksi minuuttia myöhemmin Yassin Daoussi syötti päätyrajaa pitkin Aittasalmelle, joka jakoi kantapäällä Lehtimäelle maalivahdin alueen rajalle, josta Lehtimäki iski toisen osumansa.

Taas kaksi minuuttia ja nyt Susien maalivahti Tommi Mensonen onnistui torjumaan Lehtimäen läpiajon. Pallo ajautui Miro Salmiselle ja hän siirsi sen vapaalle Daoussille, joka laukoi 11 metristä NJS:n 3–0 johtoon.

NJS hallitsi nyt täysin peliä, maalitilanteita syntyi. Joona Tukiainen ja Miro Salminen osuivat maalitolppaan ja Niko Aittasalmi puski ylärimaan. Maalivahti Tommi Mensonen torjui kolme läpiajoa, mutta lisää maaleja ei tehty ja tauolle lähdettiin NJS:n kolmen maalin johdossa.

Toinen puoliaika käynnistyi NJS:n neljännellä maalilla ja Tony Lehtimäen hattutempulla. Niko Aittasalmi katkaisi syötön ja syötti 2 vastaan 1 tilanteessa Tony Lehtimäelle, joka viimeisteli 0–4 lukemat ja hattutempun.

NJS hellitti kaasua ja Sudet pääsi peliin paremmin mukaan. Vajaan tunnin kohdalla Miro Salminen rakensi tilanteen ja sai ohjattua pallon Lehtimäelle, jonka syötön Aittasalmi käänsi viidestä metristä maaliin. Tilanne oli jo 0–5.

Nyt NJS hölläsi lisää mutta vaarallisia tilanteita ei Sudet saanut aikaan. Markus Laihanen syötti Joona Tukiaisen läpiajoon 66. minuutilla, mutta laukaus osui ylärimaan.

Sudet oli pääsemässä taas peliin kunnolla mukaan ja Knuuttila joutui torjumaan Niko Nakarin hyvän vedon. Sitten Matias Niudan syöttö kimposi puolustajan jalasta Joonas Manniselle, joka laukoi 16 rajalta kovaa takakulmaan. Tilanne oli varttitunti ennen täyttä aikaa 0–6.

Kuusi minuuttia myöhemmin nähtiin upeasti pelattu maali: Niuta syötti keskeltä Joakim Ärilälle, joka syötti Mannisen läpi. Laukaus 15 metristä muutti tilanteeksi 0–7. Jokainen hyökkäykseen osallistuneista hoiti osuutensa kahdella kosketuksella: suoraviivaista, nopeaa ja tehokasta.

NJS salli edelleen Susien yrittää loppukiriä. Otso Knuuttila torjui Gerald Benin vaarallisen vapaapotkun hyvästä paikasta kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Hiukan myöhemmin Ben pääsi läpi ja jätti Nakarille, joka laukoi 11 metristä maalipuiden ristikkoon. Susien kavennus syntyi vihdoin 89. minuutilla, kun Bradley Wilson syötti Nakarille, jonka laukaus takanurkkaan tuotti kavennuksen ja lopputuloksen 1–7. On hienoa, että tilanteesta riippumatta joukkue päättää pelata oman pelinsä aivan loppuun asti. NJS puolestaan onnistui kääntämään maalieronsa uudelleen plussalle.

Kevätkierroksella ottelu päättyi Klaukkalassa NJS:lle 2–0 ja nyt Kouvolassa 7–1. Palokärjet on siis mainiossa syysvireessä.

Sarjataulukossa NJS on nyt seitsemäs. NJS:n edellä on tasapisteissä kauden viimeinen vastustaja Reipas ja takana pisteen päässä Pepo. Kauden päätösottelu pelataan Klaukkalan nurmella ensi lauantaina 5.10. klo 14.00.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.