NJS piti ahtaalla lohkovoittajaa, mutta hävisi lopulta 1–4

Joona Tukiainen haluaa pallon Janne Kuhmoselta. Vasemmalla Jiri Haikonen, oikealla Markus Laihanen (nro 27) ja Tony Lehtimäki (11). Matti Murto

toimitus

Lohkon ykköstilaa hallitseva Mikkelin Palloilijat voitti NJS:n maalein 1–4 Klaukkalassa ja varmisti nousunsa Ykköseen. Sekin on varmistunut että NJS pelaa myös ensi kaudella Kakkosta.

Vaikka vahva ennakkosuosikki Mikkelin Palloilijat meni ensimmäisellä puoliajalla nopeasti 2–0 johtoon, alkoi NJS kääntää peliä tasaiseksi. Heti aluksi MP nosti prässin korkealle ja NJS:n pallollisen pelaajan kimpussa oli heti vastustaja, usein kaksikin.

Pelitapa on erittäin rasittava, mutta tuotti tulosta, ennen kuin oli hieman hellitettävä. Lopulta onnetar tuli MP:n avuksi ja peli ratkesi runsas kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

MP:n johtomaali syntyi 10. minuutilla nopealla vastahyökkäyksellä, joka käynnistyi MP:n maalilta NJS:n kulmatilanteesta. Jiri Haikonen keskitti ja Joonas Nissinen viimeisteli, ennen kuin NJS:n puolustus oli saatu muotoonsa.

MP:n toinen maali syntyi jo viiden minuutin kuluttua kun Felipe De Mello vei NJS:n puolustuksen purkupallon keskialueella ja syötti Jiri Haikosen läpi viimeistelemään laidaltaan.

Kaksi takaiskumaalia vain varttitunnissa ei saanut NJS:ää paniikkiin, vaan kävi päinvastoin. Kotijoukkue pääsi koko ajan paremmin mukaan ja loi muutaman hyvän tilanteen, jotka lohkon paras puolustus kuitenkin onnistui hoitamaan.

Paras tilanne oli Miro Salmisella 39. minuutilla: Aapo Mäen pusku kulmapotkusta kimposi Salmiselle, mutta laukaus kahdesta metristä meni maalivahti Sammy Ndjockin syliin.

Viimeiset minuutit MP pyrki vain pitämään palloa ja säilyttämään 0–2 tilanteen.

Toiselle puoliajalle NJS tuli päättäväisesti ja tilanteita syntyi: Joona Tukiainen laukoi Yassin Daoussin keskityksen yli. Sitten Miro Salmisen ja Niko Aittasalmen kaksi vastaan yksi tilanne kuivui kulmapotkuksi.

Reilun tunnin pelin jälkeen ote oli taas siirtyä vieraille, mutta NJS:n kavennus palautti. Tony Lehtimäki otti haltuun Markus Laihasen korkean keskityksen ja taisteli kolmen puolustajan ahdistamana pallon maaliin. Aikaa oli jäljellä 15 minuuttia ja peli näytti taas siltä, että tasoituskin olisi mahdollinen.

Tämä jäi kuitenkin haaveeksi. NJS:n puolustus oli jo selvittänyt MP:n hyökkäyksen ja prässi oli purettu. Yassin Daoussin avaus osui kuitenkin Aapo Mäkeen ja kimposi 11 metriin pilkun viereen. Lähinnä oli MP:n Juuso Liukkonen, joka laukoi pallon NJS:n maalin kattoon. Käytännössä peli ratkesi vieraiden onnekkaaseen maaliin vain runsas 10 minuuttia ennen täyttä aikaa.

NJS sai taas tilaisuuden kaventaa kun Yassin Daoussi riisti Janne Kuhmoselta pallon ja syötti Joona Tukiaiselle, joka jatkoi Miro Salmisen läpiajoon. Kova kosketus 16 rajalla lähetti pallon kuitenkin maalivahti Sammy Ndjockin ulottuville ja tilanne kuivui siihen.

MP sinetöi voiton lopullisesti nopealla tilanteen vaihdolla minuutti ennen täyttä aikaa kun Denis Lima puski Jiri Haikosen hienon keskityksen maaliin. Sellainen tuntuma kuitenkin jäi, että vieraat ansaitsivat voittonsa, mutta kohtuus kaikessa.

NJS:llä on jäljellä vierasottelu Kouvolassa Susia vastaan ja kauden päätteeksi Klaukkalan Nurmella tulee vastaan Reipas.

NJS on nyt lohkossa kahdeksantena ja sijoitus ylemmällä puoliskolla kuuden joukossa on kahden pisteen päässä.

Pienellä onnella jopa neljäs sija on tasaisessa keskikastissa mahdollinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Eroselvitystä vaatineelta Maiju Tapiolinnalta runsaasti kritiikkiä Keusotelle – "Jos kyse olisi yksityisestä yrityksestä, niin olisi johto vaihtunut"
 2. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 3. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 4. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 5. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 6. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 7. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 8. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 9. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 10. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 11. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 12. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 13. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 14. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 15. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 5. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 6. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 7. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 8. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 9. Kaksi miljoonaa suomalaista ei vielä tiedä, missä viettää lomansa – kyselyssä yli puolet suosii kotimaata
 10. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 11. Pääkirjoitus: Kuuluuko lähipalveluiden parantua lähinnä siellä, missä pidetään eniten meteliä?
 12. Missä bussi menee? – Nurmijärven joukkoliikenteen bussien etenemistä voi nyt seurata karttapalvelusta
 13. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 14. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 15. Nuorilta kaahareilta kortit kuivumaan – Tuusulanväylällä nopeutta 160 km/h

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.