Kaapo Kakon debyytti loksautti leuat – "Näittekö tuon maalin? Se oli älytön, jessus!"

Kaapo Kakko MTV:n uutisvideo

Sport Content

Vastassa ei ehkä ollut aivan NHL-tason pelaajia, mutta suomalaisen jääkiekon suurlupaus Kaapo Kakko pelasi silti unohtumattoman debyytin New York Rangersin paidassa maanantaina.

Kakko johdatti Rangersin 4–3-jatkoaikavoittoon Minnesota Wildista NHL:n nuorten pelaajien turnauksessa. Tehot 1+3 kerännyt Kakko ratkaisi kamppailun upealla soolomaalilla jatkoajalla.

– Näittekö tuon maalin? Se oli älytön. Jessus, Rangersin hyökkääjä Patrick Newell totesi NHL:n verkkosivuilla.

Kakko syötti kolmannessa erässä Rangersin kaikki kolme osumaa, kun manhattanilaiset nousivat ensin kahden ja sitten yhden maalin takaa rinnalle.

– Kun katsoo Kakkoa, niin melkein unohtaa, että hän on 18-vuotias ja yksi nuorimmista pelaajista täällä. Siihen on syynsä, että hänet varattiin kakkosena (tämän kesän NHL-draftissa), siihen oli syynsä, että hän pärjäsi niin hyvin (kevään) MM-kisoissa. Hän on iso jätkä, jolla on paljon taitoa. Eiköhän hän tule pärjäämään NHL:ssä aivan hyvin, Rangersin puolustuksen huippulupaus Adam Fox hehkutti.

Kaapo Kakko wins it in OT by himself. pic.twitter.com/1tej5nuenL— Adam Herman (@AdamZHerman) September 9, 2019

Kakko oli sivussa Rangersin kahdesta ensimmäisestä ottelusta sairastelun takia.

– Kauden ensimmäinen ottelu ei ole aina helppo, mutta pelasin hyvien joukkuekavereiden kanssa ja se sujui hyvin. Se maali oli hieno. Muistin, että entinen valmentajani sanoi kaksi vuotta sitten, että älä syötä. Enkä syöttänyt, Kakko virnisteli.

Rangers pelaa vielä yhden ottelun nuorten pelaajien turnauksessa tiistaina.