Suomi voitti Tanskan – Oona Sevenius ratkaisi alle 17-vuotiaiden maaottelun

Oona Sevenius (19) vei Suomen 1–0-johtoon kotikentällään. Maali syntyi Armi Heikkilän antamasta kulmapotkusta. Ille Martela

Ille Martela

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtasi Tanskan Klaukkalan urheilukentällä viime perjantaina. Ottelu päättyi Suomen 1–0 voittoon. Ainoan maalin teki kotikentällään Oona Sevenius

Nurmijärveläinen Sevenius pelasi ensimmäinen maaottelunsa. Hän oli kotikentällään yleisön suosikki.

– Jännitti ihan hirveästi ennen peliä, mutta hyvin tuntui menevän. Yleisö kannusti tosi hienosti.

Ensikertalaisella ei ollut paljon aikaa sopeutua joukkueen pelitapaan. NJS:stä tuttuja pelikavereita ei ympärillä ollut.

– On se erilaista, mutta kun kaikki ovat niin hyviä, niin on helppo pelata yhteen muitten kanssa. Tanskalaiset tulivat fyysisesti kovaa, mutta koen, että pääsin ihan hyvin mukaan.

Naisten Kakkosen tempoon tottunut Sevenius odotti kovavauhtista peliä.

– Oli kovempi. Ei ollut aikaa kääntyä. Mutta ei ollut radikaalia eroa.

Sevenius oli todella vahva kaksinkamppailuissa.

– Heti, kun maali tuli, sain hurjasti itseluottamusta lisää. Kannustus vaikutti niin, että halusin voittaa joka ikisen pallon. Onnistumisesta saa aina hirveästi lisää voimaa.

Ottelun ainoa maali syntyi kulmapotkusta ensimmäisellä puoliajalla.

– Hirveä ryysis. Osuin varmaan mahalla siihen palloon. Se oli sellainen tahtomaali.

Seveniuksella oli selkeä rooli myös puolustussuuntaan.

– Meillä oli sovittuna tarkka prässi, miten suljetaan kiinni. Puoliajalla vaihdettiin niin, että toinen kärkipelaaja pitää keskustaa kiinni. Satsattiin myös siihen, että jää voimia juosta ylöspäin.

Päävalmentaja Marko Saloranta oli tyytyväinen ottelutapahtumaan Klaukkalassa. Aiemmassa ottelussa Tanska oli ollut neljä maalia parempi.

– Kotiyleisökin näki, että Tanska on hyvä joukkue. Viimeksi joukkueiden tasoero ei ollut se 4–0, mutta totta kai parempi joukkue voittaa pelin. Pelattiin nyt paremmin. Aika tasainen, ympäripyöreä matsi. Molemmilla oli paikkoja.

Suomi piti Tanskan poissa vaarallisista maalintekopaikoista.

– Pallollinen pelimme ei ollut ihan vielä sitä, mitä halutaan, mutta sekin parani toisella jaksolla. On keskitytty paljon siihen, miten puolustetaan meidän rankkarialueemme lähellä ja rankkarialueella, missä meitä rankaistiin ensimmäisissä kovissa peleissä paljon. Koko joukkueen puolustaminen, maalivahti mukaan lukien, oli tosi hyvää.

Puolustusmoraali oli korkea.

– Kaikissa huippupeleissä tulee vaikeita hetkiä. Säilyy hengissä, jos moraali puolustaa on noin hyvä. Intohimo puolustaa, suojella omaa maalia ja auttaa maalivahtia oli tosi tärkeätä. Noin hyvän joukkueen pitäminen nollilla oli hienoa, mutta ei veskarimme joutunut huippupelastuksia ottamaan.

Klaukkalassa oli yli 500 ihmistä seuraamassa tyttöjen maaottelua.

– On tärkeä viedä maaottelutapahtumia mahdollisimman paljon eri paikkoihin. Täällä on tehty poika- ja tyttöpuolella hyvää työtä. Oli hienoa, kun kotiseuran pelaaja teki ratkaisumaalin ja pelasi erinomaisen ottelun muutenkin.

Sevenius voitti kaksinkamppailuja todella usein.

– Sevenius pelasi puolustussuuntaan hyvin. Hän pystyi käyttämään vahvuuksiaan. Kansainvälisissä peleissä on tiettyjä juttuja, mitä joutuu opettelemaan.

– On haaste, että kansainvälisissä peleissä pystyt pallollisena pelaajana suojaamaan ja pitämään huolen itsestäsi ja pallosta. Siinä Sevenius on hyvä, Saloranta päätti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.