Menestystä beach volleyssä – klaukkalalaiselle alle 18-vuotiaiden SM-pronssia

Samu Pulkkinen (vas.) ja Samuel Vainio (oik.) voittivat Jyväskylässä beach volleyn alle 18-vuotiaiden SM-pronssia. Keskellä hymyilee valmentaja Heikki Paija. Timo Pulkkinen

toimitus

Aikuisten ja junioreiden beach volleyn SM-finaaliturnaus järjestettiin 16.–18. elokuuta Jyväskylässä. Junioreiden finaaliturnaukseen pääsi kuusi rankingpisteiden mukaan parasta paria. Klaukkalalainen Samu Pulkkinen ja vantaalainen Samuel Vainio osallistuivat alle 18-vuotiaiden poikien sarjaan, jossa heidät oli rankattu toisiksi.

Suomen mestaruus meni parille Sebastián Pozo Hernández/Ville Kattelus Hopeaa saavuttivat Eero ja Esko Tuorila sekä pronssia pari Pulkkinen/Vainio.

Turnauksessa oli kaksi alkulohkoa, joista lohkovoittajat etenivät suoraan välieriin. Pulkkisen ja Vainion alkulohkon voittivat turnauksen ennakkosuosikit, neljänneksi rankatut, Pozo Hernández ja Kattelus. Ranking perustuu kauden kolmeen parhaaseen tulokseen aiemmissa turnauksissa. Pozo Hernández oli osallistunut vain yhteen turnaukseen.

Puolivälierissä Pulkkinen ja Vainio saivat vastaansa toisesta lohkosta parin Ari-Matti Puhakka/Jonatan Storgård Tämän pelin Pulkkinen ja Vainio voittivat helposti 2–0 ja jatkoivat turnauksessa neljän parhaan joukkoon. Välierissä vastaan tuli jo alkulohkossa kohdattu pari Pozo Hernández/Kattelus. Tasaisista erien aluista huolimatta Pozo Hernández ja Kattelus olivat kuitenkin parempia erin 2–0.

Pronssiottelussa vastaan tuli paikallinen pari Elias Huotari/Aleksi Oksanen Tämä peli oli koko ajan Pulkkisen ja Vainion hallinnassa ja päätyi heidän 2–0 voittoonsa

Pulkkinen ja Vainio ovat 16-vuotiaita. Molemmat ovat pelanneet biitsiä aktiivisesti noin kaksi vuotta. Viime vuonna he eivät vielä pelanneet yhdessä vaan molemmilla oli toiset parit.

Syksyn ja talven aikana Pulkkinen ja Vainio pelaavat lentopalloa, mutta käyvät harjoittelemassa biitsiä Helsingin Salmisaaressa. He voittivat alle 18-vuotiaiden poikien Etelä-Suomen hallimestaruuden. Keväästä lähtien he ovat harjoitelleet ulkona muiden junioreiden kanssa noin 3–4 kertaa viikossa Vantaan Varistossa.

Poikien valmennuksesta vastaa Heikki Paija ja kesän aikana on valmentajina ollut myös muita beach volleyn Suomen huippuja, muun muassa miesten Suomen mestaruuden voittaneet Jyrki Nurminen ja Santeri Sirén sekä naisten pronssia voittanut Ida Sinisalo

– Kolme kertaa sparrasin poikia ennen SM-finaaleja. Monet lentopalloilijat pelaavat myös biitsiä. Pulkkisella on intohimo pelata nimenomaan biitsiä. Hän on mukava valmennettava, Nurminen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.