"Asiat vaakakuppiin" – entinen NJS:n valmentaja Pauliina Miettinen Naisten Liigaan

Pauliina Miettinen sai lähteä NJS:n naisten päävalmentajan tehtävästä. Hän aloittaa ensi kauden TiPS:n Naisten Liigajoukkueen valmentajana. Ille Martela

Ille Martela

Naisten Liigassa kolmantena olevan Tikkurilan Palloseuran ensi kauden päävalmentaja on Pauliina Miettinen Hän aloittaa tehtävässään 1.12.2019. Miettisen apuna toimii Emma Tillander Molemmat valmentajat valmensivat kuluvalla kaudella Naisten Kakkosen NJS:ää, jossa Tillander edelleen valmentaa. Pauliina ”Pade” Miettinen sai lähteä seurasta. Syyksi ilmoitettiin näkemyserot valmentajan ja seuran välillä. Loppukauden naisten joukkuetta valmentaa seuran valmennuspäällikkö Mikko Manninen

Taustalla oli kiista joukkueen kahdesta amerikkalaispelaajasta Carly Mauldinista ja Jourdan Ziffistä

– PK:sta otettiin yhteyttä. He tarvitsivat pelaajia Naisten Mestarien liigaan. Meillä oli tilanne, että olisin voinut päästää pelaajat. En koskaan halua riskeerata voittoa tai huonontaa joukkuetta, Miettinen toteaa.

PK-35 Vantaa pelasi Naisten Mestarien liigassa kolme ottelua Tallinnassa 7.–13. elokuuta. NJS:llä oli Naisten Suomen Cupin ottelu 3. elokuuta ja sarjassa kotipelit 10. ja 18. elokuuta. NJS:llä oli ylivoimainen johto omassa lohkossaan Naisten Kakkosessa kevätkierroksen jäljiltä.

– Ei ole mitään peiteltävää. Seison sen takana, mitä tein. Pelaajien etua ja kokemusta ajoin takaa. Jenkkipelaajat ovat väärässä sarjassa. Olen itse ollut Mestarien liigassa pelaajana ja valmentajana.

– Pelaajilta olisi mennyt NJS-pelejä sivuun. Kyllä omilla pitää pystyä Kakkosessa pelaamaan. Samat pelit voitettiin kevätkierroksella 5–0 ja 1–0 vieraissa ilman jenkkejä, Miettinen jatkaa.

Amerikkalaispelaajat tulivat NJS:ään Miettisen suhteilla. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus peleistä Yhdysvalloissa niin pelaajana kuin valmentajana.

– Me ollaan seurana asetettu naisten joukkueelle tavoitteeksi nousta ykkösdivisioonaan, ja me tehdään kaikki sen eteen, että se toteutuu. Ne, jotka vähänkin futista ymmärtävät, tajuavat, ettei me voida kahta parhaimmistoomme kuuluvaa pelaajaa antaa kolmeksi peliksi pois ja ottaa riskiä, että ne jossakin turnauksessa loukkaavat itsensä. Heidät on hankittu tänne meille pelaamaan. Se on näin, kommentoi valmennuspäällikkö Manninen.

Miettinen näkee toisin.

– Oma lohko voitetaan. Olisin edelleenkin päästänyt. Eri asia, jos oltaisiin liigajoukkue. Juttelin kapteeniston kanssa, ja he olivat samaa mieltä kanssani.

– Ammattitaitoni takia minut palkattiin NJS:ään. Sitten minulla ei ole ammattitaitoa päättää pelaajistani. En todellakaan halua hävitä. Yritän tarjota kokemuksia. Asiat vaakakuppiin. Jos Oona Sevenius olisi ollut sen ikäinen, että olisi saanut pelata, olisin päästänyt hänetkin.

Manninnen kertoo, että osapuolilla oli ollut näkemyseroja myösennen tätä tapausta.

– Näkemyseroja oli aiemminkin. Luottamusta asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi ei enää ollut. Toimintamalli ei sopinut seuraan. Arvostan häntä valmentajana. Kahtena vuonna hän vei meidät nousukarsintoihin asti. Toivotan hänelle kaikkea hyvää jatkossa, Manninen lisää.

Miettinen kertoo ikävöivänsä NJS:ssä valmentamiaan poikia ja naisia.

– Kun netissä oli tieto, että sain lähteä, useastakin seurasta otettiin yhteyttä. TiPS on tosi jännittävä projekti. Olen innoissani. Lähdetään kehittymään. Uskon, että pärjätään. Miettinen päättää.

päivitetty 30.8. klo 13.00. Lisätty Miettisen kommentti valmennettaviensa ikävöinnistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.