Sevenius maajoukkueen matkassa kotikentällä – alle 17-vuotiaat tytöt pelaavat Tanskaa vastaan Klaukkalassa

Nurmijärven Jalkapalloseuran Oona Sevenius, 15, on tottunut antamaan kulmapotkuja ja laukomaan vapaapotkuja. Ille Martela

Ille Martela

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa kaksoismaaottelun Tanskaa vastaan. Nurmijärven Jalkapalloseuraa edustava Oona Sevenius on valittu mukaan joukkueeseen. Sevenius on 15-vuotias ja syntynyt vuonna 2004. Tämän joukkueen runko on 2003-syntyneitä tyttöjä.

– Maajoukkuepeleistä minulla ei ole vielä yhtään kokemusta. 2004-syntyneiden ensimmäiset maajoukkuetapahtumat tulevat vasta näiden maaotteluiden jälkeen.

Piirijoukkueleireiltä Seveniukselta on jo aiempaa kokemusta.

– Kaksi vuotta sitten olin 2003-syntyineiden piirijoukkueessa ja sen tapahtumissa mukana. Nyt olen ollut 04:sten kaikissa mahdollisissa piirijoukkuetapahtumissa mukana, mutta nyt on ensimmäinen mahdollisuus, kun voin päästä itseäni vanhempien maajoukkueeseen.

Sevenius pääsee edustamaan maajoukkuetta kotikentällään Klaukkalassa perjantaina 30. elokuuta. Maajoukkueen sinivalkoinen edustuspaita on jokaisen urheilijan unelma.

– Sitä varten olen kovasti aina työtä tehnyt. Maajoukkue on aina ollut iso tavoitteeni, mihin olen halunnut. Nyt sinne on päästy ja yksi tavoite on saavutettu.

– Joukkueessa on mukana neljä ensikertalaista. Joukkueena menestymisen kannalta olisi aina hyvä, että joukkue pysyisi kiinteänä, mutta pelaajat kehittyvät eri tahtiin. Pyrimme aina ottamaan sen hetken parhaat pelaajat mukaan, päävalmentaja Marko Saloranta kertoo Palloliiton haastattelussa.

Kakkosessa naisten kanssa pelaamaan tottuneen Seveniuksen on turha jännittää omaikäisten ja vuotta vanhempien tyttöjen kanssa pelatessaan. Pelikovuutta löytyy riittävästi.

– Ehdottomasti haluan parastani mennä näyttämään enkä turhaan jännittämään. Eiköhän ne pelitaidon mukaan sinne ole valinnut. Rennosti vaan, ja pääsen nauttimaan tunnelmasta, mikä siellä on.

Tanska on kova vastustaja. Tämä 03:sten maajoukkue oli vaikeuksissa juuttien kanssa heinäkuisessa. Sevenius ei vielä tuolloin ollut maajoukkueessa. NJS:stä oli tuolloin mukana Pinja Eklund

– 03:set olivat PM-turnauksessa ja hävisivät Tanskalle 4–0. Veikkaan, että tosi kova vastustaja tulee. Toivottavasti saadaan tasainen peli ja voitettaisiin.

U17-tyttöjen maajoukkue

U17-tyttöjen maajoukkue kohtaa kaksoismaaottelussa Tanskan 30.8. ja 2.9.

Tanska-ottelut ovat maajoukkueen viimeinen tapahtuma ennen syksyn EM-karsintojen alkua.

Ryhmä ei ole lopullinen joukkue syksyn karsintoihin, vaan mahdollisuus antaa vielä näyttöjä.

U17-tyttöjen maajoukkue leireilee Eerikkilässä 28.8.-2.9.

Maaottelut pelataan 30. elokuuta kello 17.30 Klaukkalassa ja 2. syyskuuta kello 11.00 Eerikkilässä.

Klaukkalan otteluun myydään lippuja paikan päällä urheilupuistossa. Liput maksavat 8 euroa aikuisilta ja 5 euroa lapsilta.

NJS:n jäsenet ovat jo ostaneet 550 lippua. Katsomoon mahtuu 750 katsojaa. Lisäkatsomo saadaan mahdollisesti käyttöön.

U17 EM-karsintaturnaus Slovakiassa 17.–27. lokakuuta

Suomen ottelut: 20.10. Suomi–Viro, 23.10. Suomi–Slovakia ja 26.10. Itävalta–Suomi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.