NJS:n miehet tarjosivat maalikarkelot mikkeliläisten kustannuksella

Valtteri Marttinen teki NJS:n ensimmäisen maalin kautta aikojen MiPK:ta vastaan. Tässä estelemässä Antti-Pekka Kesonen. Taustalla Miika ja Tommi Ekmark. Matti Murto

toimitus

Nurmijärven Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkueen avauskokoonpanossa oli pari yllätystä, sillä vakiomiehistä vaihdossa olivat kapteeni Niko Aittasalmi ja toppari Aapo Mäki Kärjessä Miro Salmisen parina avasi nyt Valtteri Marttinen, joka oli esiintynyt kentällä vain kahdesti aiemmin ja topparina Mikko Oinosen kanssa pelasi Onni Soiniemi Marttinen kiitti kunniasta tekemällä kaksi maalia, eikä Soiniemen kentällä ollessa NJS:n verkkoon mennyt yhtään palloa. Ensimmäistä kertaa kentällä esiintyi lopussa vaihdosta tullut Jaakko Eskola

NJS:n esityksessä lauantaina ilahdutti se, että peli ottanut harppauksen parempaan suuntaan. Pallo kulki aiempaa enemmän maata pitkin, jolloin syöttöpeli parani ja sen ansiosta tilanteita luotiin enemmän ja tasapainon pitäminen puolustuksen ja hyökkäyksen välillä helpottui. Pelaajien asenne oli voitontahtoinen, mitään ei annettu ilmaiseksi, mutta rikkeitä tehtiin vähän vaikka tilanteisiin mentiin ahnaasti. Pelin ainoa varoitus meni Mikkeliin.

NJS:n avausmaali syntyi 17. minuutilla. MiPK:n maalivahti Jonne Uronen sai kätensä Joona Tukiaisen laukauksen eteen, mutta pallo vieri Valtteri Marttisen ulottuville, joka siirsi sen läheltä maaliin. NJS siirtyi 2–0 johtoon 34. minuutilla ja asialla olivat samat miehet. Nyt Valtteri Marttinen laitaan Joona Tukiaiselle, jolla oli tilaa edetä ja kova veto 12 metristä upposi etunurkasta verkkoon.

Toisen puoliajan toisella minuutilla peli oli jo 3–0, kun Arttu Eerola avasi pitkän MiPK:n tyhjälle kenttäpuoliskolle ja Jonne Uronen tuli maaliltaan vastaan rangaistusalueen ulkopuolelle, mutta pallon haltuunotto epäonnistui ja pallon perään toppareiden välistä rynnännyt Valtteri Marttinen jatkoi pallon maaliin.

NJS nosti jalkaa kaasulta ja vieraat pyrkivät hallitsemaan, mutta NJS otti taas ohjat ja loi vastahyökkäyksillä viisi tilannetta. Parikymmentä minuuttia ennen loppua vierailla oli uudelleen lyhyt painostusjakso, mutta tulosta teki isäntäjoukkue. NJS:n rajaheitto 74. minuutilla päätyi Tony Lehtimäelle, joka eteni, syötti keskelle Niko Aittasalmelle ja tämä takaisin Lehtimäelle, jonka laita oli nyt tyhjä. Nopea kuljetus ja kova laukaus 14 metristä muutti tilanteen jo lukemiin 4–0.

Kolme minuuttia myöhemmin Markus Laihanen lähetti Joona Tukiaisen läpi. Maalivahti sai kätensä Tukiaisen laukauksen eteen, mutta Miro Salminen oli valppaana paikalla ja tuikkasi viidestä metristä paluupallon perille.

MiPK kavensi 5–1:een kulmapotkusta, jonka Samuli Kaasalainen antoi lyhyenä Aleksis Lehtoselle Tämä syötti takaisin ja Kaasalainen laukoi lujaa ohi Otso Knuuttilan Vieraiden toisen kavennuksen teki 88. minuutilla Aleksis Lehtonen kun pallo oli viety pilkulle käsivirheestä NJS:n puolustuksen törmäiltyä toisiinsa.

Varsinaisen peliajan viime sekunneilla Joona Tukiainen syötti Yassin Daoussille maalin kulmalle. Daoussi siirsi pallon maalin eteen, josta Niko Aittasalmi teki ottelun päätösnumerot 6–2.

Tilanne lohkossa muuttui siten, että NJS nousi keskikastissa kahdeksanneksi. Koossa on 19 pistettä. Edellä ovat pisteen päässä Klubi 04 ja ero Pepoon on kaksi pistettä. Takana MiPK ja Kiffen ovat keränneet 16 pistettä. Viivan alla ovat VJS (13 p.) ja Sudet (6 p.)

NJS:n seuraava haaste on saalistaa lisää pisteitä Viikingeiltä Vuosaaressa Heteniityn kentällä ensi lauantaina 24.8. klo 17.00. Viikingit voitti kevätkierroksella Klaukkalassa 1–0, joten kalavelkoja on siihenkin suuntaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.