NJS jatkaa puhtaalla pelillä Naisten Kakkosen kärjessä - PaiHa oli vailla mahdollisuuksia

Samassa kuvassa kaikki ottelun maalintekijät. Omissa korkeuksissaan Carly Mauldin, etualalla Jourdan Ziff ja keskellä Paula Kantelinen. PaiHan puolustaja Siiri Hörkön jalasta pallo menin omaan maaliin. Ille Martela

Ille Martela

Nurmijärveläisten vieraaksi Naisten Kakkosen jalkapallo-otteluun sunnuntai-iltapäivänä saapui Paimion Haka. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli täyttä kotijoukkueen näytöstä.

Jo seitsemännellä minuutilla kotijoukkue avasi maalihanat. Oona Seveniuksen antaman kulmapotkun jälkitilanteesta Carly Mauldin toimitti pallon paimiolaisten maaliin ohi Salla Heinon

Jourdan Ziff, Sevenius ja Tytti Kemppainen saivat hyvillä juoksuillaan sahattua PaiHan puolustukseen aukkoja. Maalipaikkoja siunaantui toinen toisensa perään. Maalivahti Heino teki parhaansa pitääkseen joukkueensa mukana voittotaistelussa. PaiHan pelaaminen oli käytännössä pelkkää puolustamista, joten hyväkään taistelu ei pitkälle riittänyt.

Pelattuna oli noin puoli tuntia, kun Erika Tuominen keskitti pallon Ziffille. Tämän laukaus suuntautui oikealle kohden takatolppaa. Epäonnekseen PaiHan puolustaja Siiri Hörkkö venytti jalkansa väliin, ja pallo kimposi omaan maaliin tilanteeksi 2–0 kotijoukkueelle.

Kolme minuuttia myöhemmin Ziff teki 3–0-maalin Kemppaisen keskityksestä. Vielä 40. minuutilla Sevenius nousi vauhdikkaasti oikeasta laidasta, harhautti puolustaja Milja Lindstedtin ja syötti keskelle Ziffille, joka laukoi toisen maalinsa.

Tauolle mentiin tilanteessa 4–0, eikä ottelun voittajasta ollut kenelläkään epäselvyyttä. Päävalmentaja Mikko Manninen vaihtoi tauon aikana kolme pelaajaa ja myöhemmin vielä kolme lisää.

Toisella puoliajalla palokärjet saivat hyviä syöttöralleja aikaiseksi hyökkäysalueella. Maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin.

NJS:n kapteenina pelannut toppari Paula Kantelinen pääsi 64. minuutilla tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä maaliin ottelun lopputulokseksi 5–0. Heino purnasi tilannetta voimakkaasti, mutta rikettä ei tapahtunut.

Ruuhkaviikolla on tärkeää, että pelaajilla riittää virtaa vielä seuraavanakin viikonloppuna.

– Meillä on viikon sisään kolme peliä. Pelaamme keskiviikkona KaaPoa vastaan ja lauantaina mennään Poriin. Tarkoitus olikin kierrättää, että kukaan ei tule pelaamaan näitä kolmea ottelua kokonaan, päävalmentaja Manninen kommentoi.

Usea pelaaja sai toisella puoliajalla näyttömahdollisuuden.

– Meillä on hyvä kilpailu pelipaikoista, niin kuin pitääkin olla, jos haluaa kehittyä. Avauksessa ei ole automaattisia paikkoja. Kaikki eivät mahtuneet edes kokoonpanoon tässä pelissä. Joka viikko treeneissä aina katsotaan, kenellä kulkee. Sen mukaan tehdään kokoonpanot.

Maalivahtikin oli eri kuin aiemmissa otteluissa. Anette Helanne pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelaamaan Naisten Kakkosessa.

– Anette on tehnyt hyvin duunia treenikentällä ja nyt ansaitsi paikan. Toisaalta meidän täytyy varautua siihen, jos Annikalle käy jotain.

Avauskokoonpanosta keskikentältä ja hyökkäyksestä otettiin vaihtoon kaikki muut paitsi Sevenius.

– Eka puoliaika pyöri meiltä tosi hyvin. Päästiin pelaamaan joka puolella kenttää tasaisesti. Toisella puoliajalla rytmi hajosi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.