Nurmijärven Uinti juhli mitalikahveilla – mitaleita ja pistesijoja plakkarissa arvokilpailuista

Rajamäen Lähteellä mitalikahveilla Alina Antila, Aino Koskelo ja pöydän toisella puolella valmentaja Marko Juvonen ja kauppias Jani Pyörre. Nurmijärven Uintia tukevat K-Supermarket Lähde ja Rajamäen Uimahalli. Nurmijärven Uinti

toimitus

Kesäkuussa Nurmijärven Uinnin uimarit edustivat laajalla rintamalla uinnin kotimaisissa arvokilpailuissa. Ikäkausimestaruusuinnit kisattiin Porissa 14.–16.6. ja Suomenmestaruusuinnit kilpailtiin Leppävaaran maauimalassa 27.–30.6. Nurmijärven Uinnilla oli näissä molemmissa kilpailuissa vahva edustus.

Porissa järjestettyihin Ikäkausimestaruusuinteihin osallistui yli 500 uimaria ympäri Suomea. Nurmijärven Uintia edusti kilpailuissa yhteensä kolme uimaria. Kilpailuista seuran uimarit saavuttivat yhteensä kolme mitalia ja neljä pistesijaa.

Alina Antila saavutti upeasti Ikäkausimestaruusuinneista yhden kullan, yhden pronssin ja yhden pistesijan. Antila voitti ikäkausimestaruuden T15 sarjan 100 metrin selkäuinnista ajalla 1:06,40. Pronssin Antila saavutti saman sarjan 50 metrin selkäuinnista ajalla 31,17 ja 50 metrin vapaauinnissa Antila sijoittui sijalle 7.

Aino Koskelo saavutti hienosti Ikäkausimestaruusuinneista yhden hopean ja kaksi kertaa hän sijoittui neljänneksi. Aino Koskelo ui hopeaa T14 sarjan 200 metrin rintauinnista ajalla 2:49,95, mikä oli samalla Koskelon uusi ennätys. Neljännet sijat Koskelo saavutti samasta sarjasta 400 metrin sekauinnista ja 200 metrin perhosuinnista niin ikään uusilla ennätysajoilla.

Aino Kuusisto puolestaan ui yhden pistesijan Ikäkausimestaruusuinneissa. Hän saavutti seitsemännen sijan T13 sarjan 400 metrin sekauinnista.

Leppävaaran maauimalassa järjestettiin nuorten- ja aikuisten suomenmestaruusuinnit. Nuortenmestaruuskilpailut (tytöt alle 17 vuotta ja pojat alle 18 vuotta) ratkottiin aamujaksoissa ja aikuiset karsivat aamussa illan finaaleihin. Kilpailut uitiin ulkona ja olosuhteet toivat oman haasteensa viikonloppuun varsinkin torstaina, jolloin satoi vettä. Muina kilpailupäivinä sää oli varsin suotuisa.

Alina Antila saavutti Nuortenmestaruusuinneista kaksi sijoitusta 5 parhaan joukkoon ja SM-kilpailuista yhden 4 sijan. Antila sijoittui nuorissa 100 metrin selkäuinnissa sijalle 4 ja 50 metrin selkäuinnissa sijalle 5. Aamun aika 100 metrin selkäuinnissa riitti aikuisissa sijalle 8, jolla irtosi paikka A-finaaliin. Finaalissa Antila paransi aikaa aamusta ja sijoittui upeasti neljänneksi Suomenmestaruus-finaalissa ajalla 1:07,12.

Leppävaarassa suomenmestaruuskisoissa seuraa edustivat myös Alina Katajisto, Aino Koskelo, Cinja Åvist ja Claudia Åvist Lisäksi Nurmijärven Uinnin naisten 4x100metrin sekauintiviesti joukkue sijoittui sijalle 11, mikä on Nurmijärven Uinnin paras viestisijoitus suomenmestaruusuinneissa. Joukkueessa uivat Alina Antila, Aino Koskelo, Claudia Åvist ja Alina Katajisto.

Ikäkausimestaruusuintien pistetaulukossa Nurmijärven Uinti sijoittui sijalle 19 ja mitalitaulukossa sijalle 15, mitkä ovat molemmat hienoja saavutuksia. Nuortenmestaruusuinneissa Nurmijärven uinti sijoittui pistetaulukossa sijalle 22 ja Suomenmestaruusuintien pistetaulukossa sijalle 30.

Valmennusjohdon mukaan kesän arvokilpailujen tulokset osoittavat, että altaassa on tehty hyvää työtä. Seuran uimarit onnistuivat jokaisessa kesän arvokilpailuissa saamaan hyviä sijoituksia.

Nurmijärven Uinnin osalta kausi loppuu kuitenkin vasta Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Bakussa. Alina Antila valittiin edustamaan Suomea ja hän kisaa Bakussa 21.–27.7.2019 järjestettävissä kilpailuissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.