Jukolan yö Kangasalla oli Rajamäen Rykmentille onnistunut

Jukolan avaajia valmistautumassa, muun muassa Venlojen kakkosen hyvin suoriutunut avaaja Ksenia Penzina tuplasi Jukolan aloittajana. Valmennusportaan Antti Paasikoski mietteliäänä. Rajamäen Rykmentti

toimitus

Perinteinen neliosuuksinen Venlojen ja seitsenosuuksinen Jukolan viesti juostiin tänä vuonna Kangasalla. Maasto oli varsin mäkistä ja paikoin kivikkoista ja tiheää korpialuetta, mutta nopeakulkuisiakin alueita oli aika paljon.

Joukkueita oli mukana ennätysmäärä. Yhteensä mukana oli 20 600 suunnistajaa. Rajamäen Rykmentin ykkösjoukkue Venlojen viestissä oli 52. ja Jukolan viestissä ykkösjoukkueen sijoitus oli 91.

Rajamäen Rykmentistä oli kaiken kaikkiaan mukana oli yhdeksän Venlajoukkuetta ja seitsemän Jukolajoukkuetta. Mukana oli myös muutamia ensikertalaisia, jotka suoriutuivat kisasta hyvin.

Moni seuran jäsen juoksi myös erilaisissa yritys- tai kaveriporukkajoukkueissa.

Norjalainen Fredrikstad SK voitti Venlojen viestin, paras suomalaisjoukkue Tampereen Pyrintö oli kolmas. Rykmentin ykkösjoukkue (Piia Latva-Kiskola, Hanna Raitanen, Suvi Heittola ja Megan Carter-Davies) oli sijalla 52.

Vaihtosijat olivat joukkueella nousujohteisia. Suvi juoksi hyvin 3. osuudella ja Megan nosti ankkurina 25 sijaa ja oli osuussijoituksissa peräti 20. jääden maailman ykkösestä Tove Alexanderssonista vain 3.26.

Kakkosjoukkue paransi selvästi viime vuodesta ollen 156.

Kaikki kahdeksan täyttä joukkuetta suorittivat urakkansa kunniakkaasti läpi ja moni joukkue paransi selvästi viime vuoden sijaansa.

Miesten viesti oli jännittävä aina viimeiselle osuudelle asti. Voiton vei ruotsalainen Stora Tuna, jossa oli peräti neljä Svenskin veljestä eikä yhtään ulkomaista vahvistusta. Paras suomalainen oli tässäkin viestissä kolmanneksi tullut Tampereen Pyrintö.

Rykmentin miesten ykkösjoukkue (Sander Vaher, Hannu-Pekka Pukema, Philipp Müller, Kimmo Vilska, Ondrej Semik, Tapio Perä, Ben Mitchell) oli ensimmäisellä ja toisella osuudella erinomaisesti mukana kärkiletkassa ja tv-kuvissakin.

Avaaja Sander oli kaikissa väliajoissa 15.-30 sijoilla ja pysyi upeasti kärjen tahdissa mukana, vaikka pari pientä virhettä mukaan mahtuikin. Vaihtosija oli 26. vain 28 sekuntia kärjestä.

Toisella osuudella Hannu-Pekka taisteli myös hyvin kärkiletkassa, toki viisi joukkuetta pääsi tällä hämärimmällä osuudella hieman karkaamaan. Vaihtoon hän tuli sijalla 25, ollen 5.02 kärjestä.

Erot kärkeen alkoivat revetä isoiksi jo toisesta osuudesta alkaen.

Kolmannella pisimmällä osuudella jouduttiin hieman antamaan periksi vaihtosijan ollessa 50. Nelososuudella Kimmo piti asetelmat 51. vaihtosijallaan. Vitososuudella jäätiin hieman vaihtosijoissa ja kuudennella sitten jonkin verran enemmän. Ankkuri Ben nosti hyvällä juoksullaan loppusijoitukseksi 91.

Rykmentin muille joukkueille aloitusosuus oli varsin haastava eikä 400. joukossa ollut vaihdossa muita joukkueita. Kakkosjoukkue nousi kuitenkin loppusijalle 281.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mäntysalon valokuituyhteydet kuntoon – "Koronakevät on opettanut monelle, miten tärkeä varma nettiyhteys on"
 2. Korona vei Nurmijärveltä yli 15 miljoonaa verotuloja – investoinnit tarpeen puolittaa
 3. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 4. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 5. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 6. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 7. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 8. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 9. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 10. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 11. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 12. Keusote sai 6,2 miljoonaa euroa valtionapua palvelujen kehittämiseen
 13. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 14. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Korona vei Nurmijärveltä yli 15 miljoonaa verotuloja – investoinnit tarpeen puolittaa
 2. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 3. Nämä Nurmijärven leikkikentät kannattaa katsastaa – katso kuvat kaikilta leikkikentiltä
 4. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 5. Nurmijärven kunta osti ränsistyneen huoltoaseman Kirkonkylän keskustasta 170 000 eurolla
 6. Yleinen moka parvekelasien pesussa voi pilata koko lopputuloksen – Ammattilainen listasi 5 vältettävää virhettä
 7. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 8. Mäntysalon valokuituyhteydet kuntoon – "Koronakevät on opettanut monelle, miten tärkeä varma nettiyhteys on"
 9. Kysely: Kaksi kolmesta suomalaisesta tympiintyi asuinkumppaniinsa karanteenin aikana
 10. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 11. Tuore tutkimus: kauran ja rukiin kuidut jarruttavat lihomista ja maksakin kiittää
 12. Huumeidenkäyttäjien läheisten vertaistukiryhmä aloittaa Klaukkalassa – kokoontuu koko kesän ajan
 13. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"
 14. Nyt on oikea aika pakastaa mansikoita, sillä pääsatokausi on alkanut – Pieneen pakastimeen mansikat kannattaa pilkkoa
 15. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.