Elisa Toivonen jälleen kiinni mitalikannassa – hopeaa taekwondon Lux Openissa

Elisa Toivonen kertoo nauttineensa Lux Openin finaalin jokaisesta sekunnista. Taekwondo Nurmijärvi

toimitus

Nuori rajamäkeläinen taekwondon suurlupaus Elisa Toivonen palasi mitalikantaan vaikean alkukauden jälkeen viikonloppuna käydyssä Lux Openissa Luxemburgissa. Lux Open on World Taekwondon G1-tason rankingturnaus.

Toivonen (16 v.) on nuoresta iästään huolimatta kokenut ottelija. Mitalikaappia on tähän asti koristanut yksitoista Euroopan rankingin G1-mitalia. Kokoelma täydentyi sunnuntaina hopeamitalilla, kun Toivonen otteli finaaliin sarjassa Junior Female -59kg. Finaalin hollantilainen vastus oli fyysisesti vahvempi Toivosen otellessa normaalia painoluokkaansa ylemmässä sarjassa.

Toivosen alkukausi on ollut haastava. Alkuvuoden turnauksissa ottelu ei kulkenut tuttuun vahvaan ja itsevarmaan tyyliin. Luxemburgin kohdalla Toivonen päätti voittaa epäilykset ja pelot.

– Olen tyytyväinen ottelupäivään kokonaisuutena. Ottelusuoritus parani päivän edetessä. Pääsin pitkästä aikaa finaaliin ja nautin siitä joka sekunti. Saavutin jotain, mitä olin jo kauan halunnut, hän kertoo.

Toivonen on keväällä kokeillut uudenlaista ottelutyyliä ja Lux Openissa taktiikka osoittautui toimivaksi. Avauskierroksen saksalaisvastus kukistui hallitusti luvuin 5–0.

Toisessa ottelussa Portugalin edustaja oli hankala vastus. Uusi ottelutyyli joutui koetukselle, mutta varmuus kantoi 4–3 voittoon. Kolmannen ottelun vastus tuli Irlannista. Vakuuttavalla meriittilistalla varustettu tyttö ei päästänyt Toivosta helpolla. Ottelu päättyi varsinaisella peliajalla lukemin 14–14. Golden point-erän Toivonen kuitenkin ratkaisi itselleen heti erän aluksi.

Finaali oli todellista kamppailu-urheilua. Toivonen ei antanut sekuntiakaan periksi, vaikka ottelun puolen välin tienoilla alkoi olla selvää, kumpi ottelijoista on tällä kertaa vahvempi.

Toivosen tukena kilpailupaikalla olivat valmentaja Iiro Suorela sekä Taekwondo Nurmijärven kisaryhmän muut jäsenet. Tiimi kannusti Toivosta raivoisasti finaalin eri vaiheissa. Onnistuneita suorituksia nähtiin myöskin tiimin ensikertalaisilta sekä ikäluokkaa vaihtaneilta.

Oskari Viinanen osallistui uuteen sarjaan Senior Male -54kg. Painoluokan vaihdos toi toivotun pituusedun Viinaselle nopeaan ja dynaamiseen aikuisten sarjaan. Viinanen otti otteluvoiton brittien edustajasta, mutta keinot loppuivat ykköseksi sijoitettua kreikkalaista vastaan toisella kierroksella.

G1-turnausten ensikertalainen Jessica Korte sekä jo kokeneempi Niko Myllynen ottivat hienot avausvoitot kadettien ikäluokassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 2. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 3. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 4. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 5. Lasten ja nuorten Märkiön yöleirit perutaan – "Sydän murtuu lasten puolesta"
 6. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 7. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 8. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 9. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 10. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 11. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 12. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 13. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 14. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään
 15. Evan tutkimus: Enemmistön mielestä talouskriisi on yhtä tärkeä torjua kuin koronaviruksen leviäminenkin – Yrittäjät halukkaimpia tinkimään omista eduista yhteiseksi hyväksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.