Yli 200 taekwondokaa koolla Klaukkalassa – Suomessa ja Klaukkalassa lajia harrastettu nyt 40 vuoden ajan

Taekwondon harrastajat leirillä Klaukkalassa. Magnus Nygård

toimitus

Klaukkalan Taekwondo järjesti toukokuussa suuren kansainvälisen Sim uu -leirin Klaukkalassa. Leiri järjestettiin sen kunniaksi, että taekwondoa on nyt harrastettu Suomessa samoin Klaukkalassa 40 vuoden ajan.

Leirille kokoontui noin 220 taekwondon harrastajaa kehittämään taitojaan korealaisten, tanskalaisten ja suomalaisten valmentajien johdolla. Tiettävästi osallistujamäärä oli Suomen Sim uu -leirien suurin. Osallistujia saapui 20 seurasta.

Leiri alkoi mustille vöille järjestetyllä perjantain harjoituksella, jolla saatiin oppia lajin Suomeen 1979 tuoneelta mestari Dae Jing Hwangilta (9.dan). Dae Jing Hwang perusti Suomen ensimmäisen seuran nimenomaan Klaukkalaan, vierailu olikin siksi hieno historiallinen tilaisuus.

Lauantaina ja sunnuntaina harjoiteltiin tanskalaisten mestarien Ko Tae Jangin (9. dan) ja Benny Faarvangin (7. dan) sekä seuran omien opettajien Jan Muuriaisniemen, Veli-Pekka Saajon ja Marjo Rytkösen johdolla.

Viikonlopun kestäneen leirin tarkoituksena oli kehittää ja jakaa Sim uu -yhteisöön kuuluvien seurojen lajiosaamista ja toimintaa. Suuri osa leirille osallistuneista harrastajista olikin valmentajia, jotka vievät leirillä oppimansa tiedon omiin seuroihinsa ja näin kehittävät lajia eteenpäin.

Leirillä oli valmentajien lisäksi ilahduttava määrä kaikkien vyöarvojen edustajia keltavöisestä alkaen, nuorimpien harrastajien ollessa noin seitsemänvuotiaita.

Sim uu -yhteisö on saanut alkunsa tanskalaisesta opettajasta Ko Tae Jangista. Suomessa vastaavasti toimii Suomen Sim uu, jossa joukko taekwondo-seuroja toimii opetuksellisessa yhteistyössä. Suomen Sim uu ei ole järjestäytynyt yhdistys.

Sim uun tarkoitus on tarjota mahdollisuus yhteiseen harjoitteluun, ajan viettoon ja lajin kehittämiseen. Harjoitusten lisäksi leirillä oli järjestetty yhteistä illanviettoa saunomisen ja illallisen merkeissä. Klaukkalan leirillä teemoina olivat itsepuolustus, perustekniikka, kepit ja nuchat sekä tietenkin monipuoliset potkuharjoitteet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 2. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 3. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 4. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 5. Lasten ja nuorten Märkiön yöleirit perutaan – "Sydän murtuu lasten puolesta"
 6. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 7. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 8. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 9. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 10. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 11. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 12. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 13. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 14. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään
 15. Evan tutkimus: Enemmistön mielestä talouskriisi on yhtä tärkeä torjua kuin koronaviruksen leviäminenkin – Yrittäjät halukkaimpia tinkimään omista eduista yhteiseksi hyväksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.