Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 200 taekwondokaa koolla Klaukkalassa – Suomessa ja Klaukkalassa lajia harrastettu nyt 40 vuoden ajan

Klaukkalan Taekwondo järjesti toukokuussa suuren kansainvälisen Sim uu -leirin Klaukkalassa. Leiri järjestettiin sen kunniaksi, että taekwondoa on nyt harrastettu Suomessa samoin Klaukkalassa 40 vuoden ajan.

Leirille kokoontui noin 220 taekwondon harrastajaa kehittämään taitojaan korealaisten, tanskalaisten ja suomalaisten valmentajien johdolla. Tiettävästi osallistujamäärä oli Suomen Sim uu -leirien suurin. Osallistujia saapui 20 seurasta.

Leiri alkoi mustille vöille järjestetyllä perjantain harjoituksella, jolla saatiin oppia lajin Suomeen 1979 tuoneelta mestari Dae Jing Hwangilta (9.dan). Dae Jing Hwang perusti Suomen ensimmäisen seuran nimenomaan Klaukkalaan, vierailu olikin siksi hieno historiallinen tilaisuus.

Lauantaina ja sunnuntaina harjoiteltiin tanskalaisten mestarien Ko Tae Jangin (9. dan) ja Benny Faarvangin (7. dan) sekä seuran omien opettajien Jan Muuriaisniemen, Veli-Pekka Saajon ja Marjo Rytkösen johdolla.

Viikonlopun kestäneen leirin tarkoituksena oli kehittää ja jakaa Sim uu -yhteisöön kuuluvien seurojen lajiosaamista ja toimintaa. Suuri osa leirille osallistuneista harrastajista olikin valmentajia, jotka vievät leirillä oppimansa tiedon omiin seuroihinsa ja näin kehittävät lajia eteenpäin.

Leirillä oli valmentajien lisäksi ilahduttava määrä kaikkien vyöarvojen edustajia keltavöisestä alkaen, nuorimpien harrastajien ollessa noin seitsemänvuotiaita.

Sim uu -yhteisö on saanut alkunsa tanskalaisesta opettajasta Ko Tae Jangista. Suomessa vastaavasti toimii Suomen Sim uu, jossa joukko taekwondo-seuroja toimii opetuksellisessa yhteistyössä. Suomen Sim uu ei ole järjestäytynyt yhdistys.

Sim uun tarkoitus on tarjota mahdollisuus yhteiseen harjoitteluun, ajan viettoon ja lajin kehittämiseen. Harjoitusten lisäksi leirillä oli järjestetty yhteistä illanviettoa saunomisen ja illallisen merkeissä. Klaukkalan leirillä teemoina olivat itsepuolustus, perustekniikka, kepit ja nuchat sekä tietenkin monipuoliset potkuharjoitteet.