Evoc Superday valtaa Rajamäen – yli 800 pyöräilijää ja juoksijaa koolla

Uimahallin tuntumassa nähdään viikonvaihteessa satoja pyöräilijöitä ja maastojuoksijoita, kun Evoc Superday järjestetään Rajamäellä. -

Riikka Laine

Rajamäellä nähdään ensi lauantaina suuri pyöräily- ja maastojuoksutapahtuma, kun alan harrastajat kilpailevat Evoc Superdayssa. Maastopyöräilyä, maastojuoksua ja maantiepyöräilyä sisällään pitävä kilpailu järjestetään Rajamäellä nyt kolmatta kertaa.

Tähän mennessä tapahtumaan on ilmoittautunut noin 800 kilpailijaa.

– Kokonaisosallistujamäärää on vielä hankala arvioida, sillä tapahtumaan voi vielä ilmoittautua paikan päällä perjantaina klo 17–20 ja lauantaina klo 9–12, tapahtumajärjestäjä Teemu Selvenius kertoo.

Selveniuksen mukaan kisassa nähdään kärkipyöräilijöistä ainakin Henri Ojala, Aki Färm ja Antti Kuitto, joilta kaikilta löytyy taskusta vähintään yksi Suomen mestaruus. Myös Viron kärkinimiä on tulossa paikalle. 10 kilometrin maastojuoksuun osallistumisen on puolestaan vahvistanut mm. moninkertainen 400 metrin ja 800 metrin Suomen mestari Suvi Selvenius.

Kaikki tapahtumaan osallistujat eivät ole kuitenkaan tosiurheilijoita, vaan mukana on myös ensikertalaisia.

– Nuorin osallistuja taisi olla viime vuonna 3-vuotias, joka kiersi pikkuisille tarkoitetun lyhyen reitin potkupyörällä, ja vanhin oli yli 70v.

– Kärki ajaa tietysti tosissaan kilpailun voitosta ja maraton cupin avauspisteistä, mutta suurin osa on mukana nauttimassa luonnosta ja tunnelmasta. Kuulemani mukaan viime vuonna muutamat pysähtyivät matkalla paistamaan makkarat Herusten Vireen laavulle, Selvenius hymyilee.

Lauantaisesta maastopyöräily- ja -juoksutapahtumasta vastaa pyöräilyjoukkue Team EVOC ja maantiepyöräilytapahtumasta pyöräilyjoukkue AHH. Joukkueet järjestävät tapahtuman yhteistyössä Rajamäen uimahallin ja Hyvinkään Pyöräilijöiden kanssa.

– Puitteet ovat loistavat. Iso kiitos kuuluu tietysti uimahallille, joka on antanut upeat tilansa käyttöön ja lisäksi luvannut lahjoittaa kaikille osallistujille ilmaisen uinnin/saunomisen kisan jälkeen, sekä tietysti maanomistajille joiden alueella reitti kulkee.

– Myös kymmenien talkoolaisten rooli on merkittävä. Reitti on saamamme palautteen perusteella maan parhaimmistoa, Selvenius kuvaa.

Selvenius suosittelee tapahtumaa myös yleisölle, sillä kilpailijoiden lisäksi paikalla on noin kymmenkunta näytteilleasettajaa.

– Paikalle kannattaa tulla jo tunnelman takia. Tarjolla on mm. runsaasti hyvää ruokaa ja musiikkia. Lisäksi pääsee halutessaan vaikka koeajamaan sähkö- ja tavallisia pyöriä.

– Kisakeskuksessa on hyvä seurata kaikkia lähtöjä ja loppukiritaistoja. Jos taas haluaa välillä käväistä katsomassa miten osallistujat suoriutuvat vaativammista paikoista, kannattaa suunnata Herusiin 7-veljeksen reitin varrelle. Esim .Kattopeitteen tielle laskevan polun varsi oli viimevuonna suosittu paikka.

– Kisapäivänä Rajamäen keskusta tulee todennäköisesti olemaan aika tukossa, joten jos mahdollista, auto kannattaa jättää hieman kauemmaksi tai saapua paikalle jalan tai pyöräillen.

Evoc Superday

Evoc Superday la 11.5. klo 9–18 Rajamäellä.

Tapahtumakeskuksena toimii Rajamäen uimahalli ja lähtö/maalialue sijaitsee sen välittömässä läheisyydessä.

Pienimpien maastopyöräilijöiden osalta muutaman sadan metrin reitti, jota kierretään useampaan kertaan, sijaitsee lähtö/maalialueella uimahallin välittömässä läheisyydessä.

Hieman vanhempien lasten ja juoksijoiden 10 km pituinen reitti on teknisesti helppo ja kiertää Käpylän nummen polkuja ja latupohjaa. Osallistujilla saa olla lasten sarjoissa vanhempi saattaja mukana.

Nuorten ja aikuisten maastopyöräreitin kierros on pituudeltaan n. 30 km ja se kierretään oman valinnan mukaan joko yksi tai kaksi kertaa. Reitti sisältää myös teknisesti vaativampia kohtia, jotka voi toki halutessaan myös taluttaa. Reitillä on runsaasti pidempiä polkuosuuksia varsinkin Herusten lähettyvillä, jossa edetään myös 7-veljeksen reittiä.

Maastopyöräilystä ja juoksusta poiketen maantiepyöräkilpailu on tarkoitettu vain lisenssin omaaville kuskeille. Maantien pidempi lenkki on pituudeltaan 67 km ja sisältää hyväkuntoisia teitä mm Nurmijärven, Klaukkalan, Selkin ja Röykän alueilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Suvivirsi koskettaa nyt erityisesti" –  perheenisät kiittävät koulunsa päättäviä musiikkivideolla
 2. Vähittäiskaupan suuryksikölle tehdään tilaa Kirkonkylässä? Kunta laittoi vireille asemakaavan muutoksen
 3. Messut jatkuvat Nurmijärven kirkoissa – yli 50 henkilöä voi osallistua, myös ehtoollista jaetaan
 4. Poliisi muistuttaa: Pelisäännöt sovittava ennen koulujen päätösjuhlia – näin tapahtuu, kun poliisi löytää alaikäisiltä alkoholia
 5. Koronatartunnat tasaantuneet Keusoten alueella – vain Tuusulassa selkeää kasvua tartuntamäärissä
 6. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 7. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 8. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 9. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 10. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 11. Luusereita ei ole! Nurmijärveläinen Satu Uusiautti sanoo, että kuka vain voi olla menestyjä – "Olennaista on, että ihminen ottaa opikseen ja jatkaa yrittämistä"
 12. Lonnaan ja Vallisaareen pääsee taas maanantaista alkaen vesibussilla
 13. Tiedätkö hätätilanteessa missä on lähin sydäniskuri? Nyt sen voi paikantaa uusitulla sovelluksella
 14. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 15. Tullilaboratorio tutkii pahoinvointia aiheuttavat hittikarkit – tuloksia luvassa ensi viikolla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vähittäiskaupan suuryksikölle tehdään tilaa Kirkonkylässä? Kunta laittoi vireille asemakaavan muutoksen
 2. Koronatartunnat tasaantuneet Keusoten alueella – vain Tuusulassa selkeää kasvua tartuntamäärissä
 3. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 4. Touhula aloittaa isot yt-neuvottelut ja saattaa sulkea yli 40 päiväkotia – Nurmijärvi voi huokaista helpotuksesta
 5. Kirkonkylän S-market saa uuden ilmeen – "Vastaa kustannustasoltaan lähes uuden marketin rakentamista"
 6. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 7. Poliisi muistuttaa: Pelisäännöt sovittava ennen koulujen päätösjuhlia – näin tapahtuu, kun poliisi löytää alaikäisiltä alkoholia
 8. "Suvivirsi koskettaa nyt erityisesti" –  perheenisät kiittävät koulunsa päättäviä musiikkivideolla
 9. Sääksin rantakahvila avautuu – tuhopolton vauriot korjattu
 10. Kansalaisopisto valmistautuu syksyyn – uutuutena hybridikursseja
 11. Eroselvitystä vaatineelta Maiju Tapiolinnalta runsaasti kritiikkiä Keusotelle – "Jos kyse olisi yksityisestä yrityksestä, niin olisi johto vaihtunut"
 12. Mielipide: Nurmijärven lukioratkaisu lähestyy
 13. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 14. Messut jatkuvat Nurmijärven kirkoissa – yli 50 henkilöä voi osallistua, myös ehtoollista jaetaan
 15. Eppu Normaalin keikka Taaborilla perutaan – oli jo loppuunmyyty

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.