Evoc Superday valtaa Rajamäen – yli 800 pyöräilijää ja juoksijaa koolla

Uimahallin tuntumassa nähdään viikonvaihteessa satoja pyöräilijöitä ja maastojuoksijoita, kun Evoc Superday järjestetään Rajamäellä. -

Riikka Laine

Rajamäellä nähdään ensi lauantaina suuri pyöräily- ja maastojuoksutapahtuma, kun alan harrastajat kilpailevat Evoc Superdayssa. Maastopyöräilyä, maastojuoksua ja maantiepyöräilyä sisällään pitävä kilpailu järjestetään Rajamäellä nyt kolmatta kertaa.

Tähän mennessä tapahtumaan on ilmoittautunut noin 800 kilpailijaa.

– Kokonaisosallistujamäärää on vielä hankala arvioida, sillä tapahtumaan voi vielä ilmoittautua paikan päällä perjantaina klo 17–20 ja lauantaina klo 9–12, tapahtumajärjestäjä Teemu Selvenius kertoo.

Selveniuksen mukaan kisassa nähdään kärkipyöräilijöistä ainakin Henri Ojala, Aki Färm ja Antti Kuitto, joilta kaikilta löytyy taskusta vähintään yksi Suomen mestaruus. Myös Viron kärkinimiä on tulossa paikalle. 10 kilometrin maastojuoksuun osallistumisen on puolestaan vahvistanut mm. moninkertainen 400 metrin ja 800 metrin Suomen mestari Suvi Selvenius.

Kaikki tapahtumaan osallistujat eivät ole kuitenkaan tosiurheilijoita, vaan mukana on myös ensikertalaisia.

– Nuorin osallistuja taisi olla viime vuonna 3-vuotias, joka kiersi pikkuisille tarkoitetun lyhyen reitin potkupyörällä, ja vanhin oli yli 70v.

– Kärki ajaa tietysti tosissaan kilpailun voitosta ja maraton cupin avauspisteistä, mutta suurin osa on mukana nauttimassa luonnosta ja tunnelmasta. Kuulemani mukaan viime vuonna muutamat pysähtyivät matkalla paistamaan makkarat Herusten Vireen laavulle, Selvenius hymyilee.

Lauantaisesta maastopyöräily- ja -juoksutapahtumasta vastaa pyöräilyjoukkue Team EVOC ja maantiepyöräilytapahtumasta pyöräilyjoukkue AHH. Joukkueet järjestävät tapahtuman yhteistyössä Rajamäen uimahallin ja Hyvinkään Pyöräilijöiden kanssa.

– Puitteet ovat loistavat. Iso kiitos kuuluu tietysti uimahallille, joka on antanut upeat tilansa käyttöön ja lisäksi luvannut lahjoittaa kaikille osallistujille ilmaisen uinnin/saunomisen kisan jälkeen, sekä tietysti maanomistajille joiden alueella reitti kulkee.

– Myös kymmenien talkoolaisten rooli on merkittävä. Reitti on saamamme palautteen perusteella maan parhaimmistoa, Selvenius kuvaa.

Selvenius suosittelee tapahtumaa myös yleisölle, sillä kilpailijoiden lisäksi paikalla on noin kymmenkunta näytteilleasettajaa.

– Paikalle kannattaa tulla jo tunnelman takia. Tarjolla on mm. runsaasti hyvää ruokaa ja musiikkia. Lisäksi pääsee halutessaan vaikka koeajamaan sähkö- ja tavallisia pyöriä.

– Kisakeskuksessa on hyvä seurata kaikkia lähtöjä ja loppukiritaistoja. Jos taas haluaa välillä käväistä katsomassa miten osallistujat suoriutuvat vaativammista paikoista, kannattaa suunnata Herusiin 7-veljeksen reitin varrelle. Esim .Kattopeitteen tielle laskevan polun varsi oli viimevuonna suosittu paikka.

– Kisapäivänä Rajamäen keskusta tulee todennäköisesti olemaan aika tukossa, joten jos mahdollista, auto kannattaa jättää hieman kauemmaksi tai saapua paikalle jalan tai pyöräillen.

Evoc Superday

Evoc Superday la 11.5. klo 9–18 Rajamäellä.

Tapahtumakeskuksena toimii Rajamäen uimahalli ja lähtö/maalialue sijaitsee sen välittömässä läheisyydessä.

Pienimpien maastopyöräilijöiden osalta muutaman sadan metrin reitti, jota kierretään useampaan kertaan, sijaitsee lähtö/maalialueella uimahallin välittömässä läheisyydessä.

Hieman vanhempien lasten ja juoksijoiden 10 km pituinen reitti on teknisesti helppo ja kiertää Käpylän nummen polkuja ja latupohjaa. Osallistujilla saa olla lasten sarjoissa vanhempi saattaja mukana.

Nuorten ja aikuisten maastopyöräreitin kierros on pituudeltaan n. 30 km ja se kierretään oman valinnan mukaan joko yksi tai kaksi kertaa. Reitti sisältää myös teknisesti vaativampia kohtia, jotka voi toki halutessaan myös taluttaa. Reitillä on runsaasti pidempiä polkuosuuksia varsinkin Herusten lähettyvillä, jossa edetään myös 7-veljeksen reittiä.

Maastopyöräilystä ja juoksusta poiketen maantiepyöräkilpailu on tarkoitettu vain lisenssin omaaville kuskeille. Maantien pidempi lenkki on pituudeltaan 67 km ja sisältää hyväkuntoisia teitä mm Nurmijärven, Klaukkalan, Selkin ja Röykän alueilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kiljavantien onnettomuudella traaginen päätös – kuljettaja kuoli saamiinsa vammoihin
 2. Sääksjärven rantasaunojen vuokraus puhuttaa – kunnan saunat vuokrattiin yksittäiselle yhdistykselle
 3. Poliisilta lisätietoa Kiljavantien onnettomuudesta: auto ajoi mahdollisesti ylinopeutta
 4. Auto katon kautta ympäri – yksi henkilö loukkaantui vakavasti Kiljavantien onnettomuudessa
 5. Keusoten puhelinpalveluissa ruuhkaa – "Alkuhankaluuksilta ei ole vältytty"
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Nurmijärvelle hopeaa golfin SM-kisoista
 8. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 9. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. Kesäkirppikset alkoivat Rajamäellä – seuraava tapahtuma torstaina
 13. Pääkirjoitus: Keväästä jäi sittenkin positiivinen fiilis
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.