Nostellaanko Klaukkalassa lauantaina kultapystiä? Naisten salibandymestaruus katkolla

Naisten salibandymestaruus oli vappuaattoiltana katkolla nurmijärveläiselle SB-Prolle, mutta Porvoon Salibandyseura voitti neljännen finaalipelin kotonaan numeroin 4–1. SB-Pro johtaa nyt finaalisarjaa otteluin 3–1. Viides peli pelataan tänä lauantaina Arkadia-hallissa Klaukkalassa.

Tiistainen tappio oli hallitsevalle mestarille SB-Prolle ensimmäinen pudotuspelihäviö kahteen vuoteen. Kevään 2017 tappiollisen Superfinaalin jälkeen se oli voittanut 16 play off -peliä putkeen.

– Katkaisupeli vähän hermostutti meidät. Emme pystyneet käsittelemään asiaa riittävän hyvin, myöntää Pron päävalmentaja Sami Saarikoski

– Mutta tuskin kukaan tosissaan odottikaan meidän laittavan tätä finaalisarjaa suoraan neljästä poikki. Olisihan se ollut aika tylsääkin.

Saarikoskea hieman ihmetytti tuomarilinjan muuttuminen sallivammaksi neljänteen finaaliin, vaikka sama kaksikko, Tom Kirjonen – Jyrki Sirkka, on tuominnut kaikki finaalit.

– Mutta olemme valmiina seuraavaan peliin, vaikka ei ikinä tiedä, mitä on tulossa. Kotiedulla ei sinänsä ole suurta väliä, mutta kotiyleisön edessä pelaaminen on mukavaa, Saarikoski sanoo.

Tämän kauden ainoassa liigapeleissä kärsimässään kotitappiossa, EräViikinkejä vastaan marraskuussa, Pro onnistui vain kahdesti maalinteossa. Vappuaattona Porvoossa tuo ”ennätys” puolittui.

– Maalipaikkoja kyllä oli, mutta emme olleet tarpeeksi huolellisia niissä. Se on ehdottomasti sellainen asia, jota lähdemme lauantaina parantamaan, lupaa Pron ykkösketjun keskushyökkääjä Elina Kujala

– Kotona on tietysti mukavampi juhlia mestaruutta, mutta kaikkemme totta kai Porvoossakin teimme.

Porvoon Aurorahalli oli tiistaina täpötäynnä. SB-Pron kannattajiakin oli paikalla todella paljon. Puolustaja Ina Leminen teki Pron ainoan maalin, kun kolmatta erää oli pelattu vain 11 sekuntia.

– Tuntui hyvältä onnistua huikeasti kannustaneen fanikatsomomme edessä. Mutta sekä omaan että koko joukkueen tekemiseen jäi paljon petrattavaa, Leminen myöntää.

– Ehkä pelin kova panos toi tekemiseen ylimääräistä jännitystä. Vastustaja oli sillä kertaa parempi. Tiesimme kyllä, että PSS voi voittaa yhden pelin, mutta tiedämme myös, että me hoidamme tämän ottelusarjan, Leminen sanoo luottavaisena lauantaisen kotipelin suhteen.

– Tiedämme potentiaalimme. Meillä on edelleen kova luotto omaan tekemiseemme, ja mikäpä sen makeampaa kuin nostella pyttyä kotiareenassa.

Viides finaali

SB-Pron ja Porvoon Salibandyseuran viides finaaliottelu alkaa melko poikkeukselliseen aikaan: jo kello 12.40. Pelaajille se tietää myös poikkeuksellisia aamurutiineja.

– Minun pelipäivän rutiineihini kuuluu yleensä nukkua suhteellisen pitkään; herään sitten kun herään ja otan päivän ihan lungisti, Pro-puolustaja Ina Leminen kertoo.

– Nyt pitää herätä aikaisin ja alkaa valmistautua peliin. Mutta uskon tuollaisenkin alkamisajan sopivan meille. Vastustajan on sitä paitsi herättävä vielä aikaisemmin, että ehtivät ajoissa Klaukkalaan, Leminen huomauttaa.

Sunnuntaina Porvoossa tarvittaessa pelattava kuudes finaalipeli alkaa niin ikään kello 12.40. Jos seitsemäskin peli tarvitaan, se alkaa Arkadia-hallissa keskiviikkona 8. 5. kello 18.15.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut