Kultajuhlat siirtyivät, SB-Pro kärsi ensimmäisen pudotuspelitappionsa kahteen vuoteen

SALIBANDY Naisten mestaruus saattaa ratketa lauantaina Klaukkalassa.

toimitus

Naisten salibandymestaruus oli vappuaattoiltana katkolla nurmijärveläiselle SB-Prolle, mutta Porvoon Salibandyseura voitti neljännen finaalipelin numeroin 4–1. SB-Pro johtaa nyt finaalisarjaa otteluin 3–1. Viides peli pelataan tulevana lauantaina Arkadia-hallissa Klaukkalassa.

SB-Pro oli voittanut edelliset yhdeksän tämän kevään pudotuspeliään. Viime vuoden kevään ottelut mukaan lukien SB-Prolla, puolustavalla mestarilla, oli takanaan 16 pudotuspelin voittoputki. Kahden vuoden takaisin Superfinaalin jälkeen se ei ollut hävinnyt yhtään play off -peliä. – Katkaisupeli vähän hermostutti meidät. Emme pystyneet käsittelemään asiaa riittävän hyvin, myönsi Pron päävalmentaja Sami Saarikoski. – Maalintekopaikkoja meillä kyllä oli, mutta teimme helpoilla vedoilla vastustajan maalivahdista sankarin. Viimeisissä syötöissäkin oli parantamisen varaa.

– Emme olleet tarpeeksi huolellisia maalipaikoissa, totesi myös Pron ykkösketjun keskushyökkääjä Elina Kujala.

SB-Pro ei ollut tällä kaudella jäänyt kertaakaan näin vähäiselle maalisaaliille. Puolustaja Ina Lemisen 3–1-kavennus, kun kolmatta erää oli pelattu vain 11 sekuntia, toi hetkeksi eloa vierasjoukkueeseen ja samalla koko peliin.

– Tuntui hyvältä onnistua mahtavan fanikatsomomme edessä. Mutta sekä omaan että koko joukkueen tekemiseen jäi paljon petrattavaa, Ina Leminen sanoi.

– Ehkä pelin kova panos toi tekemiseen ylimääräistä jännitystä. Vastustaja oli tällä kertaa parempi.

Lemisen osuma jäi nurmijärveläisille laihaksi lohduksi. PSS-vahti Arla Salo laittoi luukut kiinni loppupelin ajaksi. Niin teki myös SB-Pron veräjänvartija Tiltu Siltanen. PSS:n Ella Sundström laukoi loppunumerot tyhjiin pelin viimeisen minuutin alkajaisiksi. Sundström, entinen SB-Pron pelaaja, vastasi myös joukkueensa ensimmäisestä maalista. Tuon osuman myötä PSS pääsi tässä finaalisarjassa ensimmäisen kerran johtoon.

Veera Nousiainen lisäsi jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella kotijoukkueen etumatkaa. Porvoolaiskapteeni Inka Lampisen 3–0 takaylänurkkaan heti keskimmäisen 20-minuuttisen aluksi taisi olla henkisesti illan tärkein osuma. Sen jälkeen SB-Pro tuntui alistuvan kohtaloonsa. – Alku oli meiltä huono. Kaikissa aiemmissa finaalipeleissä olimme onnistuneet tekemään ensimmäisen maalin. Nyt kävi toisin, ja sitten jäimme liikaa taakse, Elina Kujala kommentoi.

Viides finaalipeli pelataan siis tulevana lauantaina SB-Pron kotiareenassa Klaukkalassa. Tarvittaessa pelataan vielä sunnuntaina Porvoossa. Viimeistään mestaruus ratkeaa keskiviikkona 8. toukokuuta Arkadia-hallissa.

Matti Hannula

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mäntysalon valokuituyhteydet kuntoon – "Koronakevät on opettanut monelle, miten tärkeä varma nettiyhteys on"
 2. Korona vei Nurmijärveltä yli 15 miljoonaa verotuloja – investoinnit tarpeen puolittaa
 3. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 4. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”
 5. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 6. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 7. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 8. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 9. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 10. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 11. Keusote sai 6,2 miljoonaa euroa valtionapua palvelujen kehittämiseen
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 15. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kylänpään uuden asuinalueen prameat hulevesijärjestelyt puhuttavat – alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat hieman
 2. Nämä Nurmijärven leikkikentät kannattaa katsastaa – katso kuvat kaikilta leikkikentiltä
 3. Työttömien määrä jatkaa hidasta kasvuaan Nurmijärvellä
 4. Yleinen moka parvekelasien pesussa voi pilata koko lopputuloksen – Ammattilainen listasi 5 vältettävää virhettä
 5. Nurmijärven kunta osti ränsistyneen huoltoaseman Kirkonkylän keskustasta 170 000 eurolla
 6. Avoimet puutarhat -tapahtumaan mukaan lähteneessä Pellonreunan puutarhassa ei kitketä eikä kastella – "Helpottaa, kun ei tarvitse noudattaa mitään tiettyä suunnitelmaa"
 7. Isoniitun koulun lähellä pyritään lisäämään liikenneturvallisuutta – urakan tarkoitus valmistua elokuussa
 8. Korona vei Nurmijärveltä yli 15 miljoonaa verotuloja – investoinnit tarpeen puolittaa
 9. Kysely: Kaksi kolmesta suomalaisesta tympiintyi asuinkumppaniinsa karanteenin aikana
 10. Tuore tutkimus: kauran ja rukiin kuidut jarruttavat lihomista ja maksakin kiittää
 11. Nyt on oikea aika pakastaa mansikoita, sillä pääsatokausi on alkanut – Pieneen pakastimeen mansikat kannattaa pilkkoa
 12. Valokuvaamo ja hieroja saman oven takaa – ystävykset tarvitsivat yrityksilleen tilat ja päätyivät yhteisiin: "Työskentelemme vuorotellen"
 13. Heikkarin tulevaisuus vielä avoinna – kunta tietoinen vuokrasopimuksen irtisanoisen riskeistä
 14. Autokaupassa hienoista kohennusta, myynti jää silti reilusti viime vuodesta – Autoala: "Sähköautojen hankintatukea pitää uudistaa"
 15. Lähes tuhat yritystä Keuken tuen piirissä – "Kriisineuvonta alkaa suuntautua myös bisneksien uudelleen suuntaamiseen”

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.