Suomen neljäs salibandyn MM-kulta poiki kommentin, joka on Laihiallakin lajinsa ennätys – "Nämä olivat välikisat"

Ville Lastikka pelaa miesten MM-kisoissa. Tässä Steelers-peluri vielä kesäisissä katusählyissä. AP arkisto/Kaisa Estola-Haaranen

Sport Content

Suomi on salibandyn maailmanmestari vuosimallia 2018. Suomi kaatoi sunnuntain loppuottelussa Ruotsin lukemin 6–3 ja pääsi juhlimaan historiansa neljättä salibandyn maailmanmestaruutta. Suomi aloitti finaalin vahvasti. Ottelua oli pelattu vain 03.30, kun Suomi siirtyi 1–0-johtoon. Juha Kivilehto laukoi laidan tuntumasta ja Ruotsin maalivahti haroi kädellään pallon verkkoon.

Sama vahva ote jatkui myös toisessa erässä. Ajassa 23.57 Peter Kotilainen pääsi viimeistelemään Ville Lastikan upeasta poikittaissyötöstä. Suomi hallitsi ottelua selvästi 2–0–osuman jälkeen, mutta Ruotsi tuli peliin mukaan kuin varkain.

Pelikello näytti aikaa 27.25, kun Suomi joutui alivoimalla ja Ruotsi kuittasi. Alexander Galante Carlström laukoi terävällä laukauksella 1–2–numerot taululle. Näistä lukemista lähdettiin myös päätöserään.

Kolmannessa erässä Ruotsi nousi vielä kerran rinnalle. Ajassa 42.41 Alexander Rudd iski erikoisella golf–tyylin lyönnillä pallon verkkoon ja Eero Kosonen oli yllätetty.

Suomi ei Ruotsin tasoituksesta hämmentynyt lainkaan, vaan alkoi mättää tämän jälkeen maaleja kuin liukuhihnalta. Juha Kivilehto iski 3–2 ja heti perään Peter Kotilainen laukoi numeroiksi 4–2. Ajassa 49.35 Nico Salo ampui numeroiksi jo 5–2 ja Ruotsin selkäranka natisi liitoksistaan. Alexander Rudd nosti tämän jälkeen vielä Ruotsin rankkarista kahden maalin päähän, mutta lopullisen niitin iski tyhjään maaliin Sami Johansson.

Näin Suomi pääsi tuulettamaan toista perättäistä maailmanmestaruuttaan.

Illan erikoisimman ja taatusti vaatimattomimmankommentin juhlien keskellä antoi Suomen päävalmentaja Petteri Nykky Ylen haastattelussa.

Nykky oli kääntänyt katseensa jo kahden vuoden päähän. Silloin Suomi isännöi MM-kisoja Helsingissä.

– Jos palveluksia tarvitaan vielä kotikisoihin, niin sitä kohti on tehty paljon töitä. Valmentajan näkökulmasta nämä olivat jossain määrin jopa välikisat. Halusimme nähdä, missä mennään tällä hetkellä, Nykky jutteli Ylen haastattelussa.

Puhe välikisoista kuulostaa siinä mielessä varsin omituiselta, että maailmanmestaruus on suurin saavutus, mitä salibandyssa voi saavuttaa.

Ville Hirvonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.