Suomen kannattajat pitävät kisatunnelmasta

MM-salibandyn katsomossa viihtyivät myös Noora Nurminen, Susanna Jouhiaho ja Juha Ruokari. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Praha | Miesten salibandyn MM-kilpailut Prahassa vetivät katsomoon hyvän määrän suomalaisia. Joukko kasvoi selvästi perjantaina, kun lentokoneellinen faneja tuli kisakaupunkiin. Suomi pelasi pääsystä neljän parhaan joukkoon perjantai-illan päätöspelissä.

Maajoukkueen pelaajat kertoivat, että kannattajien merkitys on suuri. Muistot omista lapsuuden idoleistaan ja ikimuistoisimmista fanikohtaamisista ovat nykypelaajillekin ikimuistoisia. Suomen joukkue antoi tunnustusta kisakatsomoissa kannustaville Suomi-faneille.

Ennen Suomen peliä Ruotsi ja Tanska kohtasivat toisensa ja Ruotsi selvitti tiensä jatkoon helposti. Moni suomalainen tuli katsomaan myös pohjoismaalaisten ystäviemme peliä. Katsomossa sininen värikin näkyi hyvin.

Jyväskylästä matkaan lähteneet Susanna Jouhiaho, Noora Nurminen ja Juha Ruokari halusivat nähdä myös naapurimaan pelin.

-Minä olen katsonut jo kaikki Suomen pelit ja viihtynyt hyvin kisoissa. Suomi on pelannut viihdyttävää salibandya, on ilman muuta mestariehdokas. Nämä ovat hyvin järjestetyt ja pelipaikkakin on loistava, iso halli. Suomen ja Ruotsin avauspelissä oli täysi tupa ja hyvä fiilis. Olen käynyt katsomassa kaikki vieraskisat vuodesta 2006 lähtien, joten olen vakiokasvo kisoissa, Ruokari sanoo.

-Olen oppinut lajin pariin Juhan opastamana ja nämä ovat toiset miesten MM-kisat kohdallani. Olen hieman erikoinen fani, kun en ole koskaan pelannut lajia. Nautin kuitenkin katsomisesta ja kisojen tunnelmasta suunnattomasti. Seuraan myös Jyväskylän Happeen miesten pelejä kotimaisessa liigassa.

Myös sipoolainen Jarmo Martemaa odotti näkevänsä hyvää Suomen pelaamista.

-On ilahduttavaa kokea, että täällä on paljon suomalaisia. Uskon, että Suomen ja Tsekin välinen ottelu saa tuvan täyteen ja meteliä riittää. Hieno paikka pelata kisoja, hän sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.