Suomi eteni varmasti jatkoon MM-kisoissa

MM-salibandyn katsomossa on paljon suomalaisia. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Praha | Teksti Suomen kokoonpanoon ykköskenttään salibandyn miesten MM-puolivälierässä oli laitettu Classicin viisikko. Tämä viisikko aloitti tehokkaasti pelin Saksaa vastaan. Saksa tuli Suomea vastaan lyötyään pudotuspelien karsintakierroksella Kanadan.

Ottelua odotettiin Prahassa mielenkiinnolla, sillä voittaja sai lauantain välierässä vastaansa kisaisäntä Tshekin.

Saksa oli Suomea vastaan kuin oppipoika. Suomi jatkaa välieriin selvin lukemin 6–1 (2–0, 2–1, 2–0).

Tämä oli kuudes kerta, kun Suomi kohtasi Saksan MM-kaukalossa. Yhtä monta kertaa Suomi on poistunut voittajana pelistä.

Suomen päävalmentaja Petteri Nykky halusi, että joukkue ottaa tukevan johdon ja menee välieriin mahdollisimman paljon voimia säästäen kahteen viimeiseen viikonlopun peliin.

– Aloitimme hyvin ja myös lopetimme pelin hyvin. Hyvä kisojen alku tähän mennessä ja asennoiduttiin kyllä hyvin tähän peliin. Pidettiin hyvin palloa ja loimme maalipaikkojakin tarpeeksi, Nykky näki.

Avauserässä Suomi hallitsi palloa heti alusta asti. Ensimmäinen laukaus lähti kohti Saksan maalia 48 sekunnin kohdalla ja heti helähti. Sami Johansson laukoi Nico Salon syötöstä sektorista ja Suomi johtoon. Kuuden minuutin kohdalla oli Salon vuoro laukoa maalin edestä 2-0 ja nyt Johanssonin syötöstä. Suomi löysäsi hieman loppua kohti ja Saksa sai muutaman maalipaikankin.

Toisen erän alkuun sai Peter Kotilainen hyvän paikan, eikä erehtynyt. Suomi oli kärsivällinen pallon kanssa ja rakensi maltilla hyökkäyksiä. Suomen peli eteni raiteillaan ja Kotilaisen toisella maalilla ero oli jo neljä maalia. Saksan kavennus oli ehkä herätys Suomelle.

– Parannettiin peliä kolmanteen erään ja se oli jo ryhdikästä pelaamista. Saksa puolusti koko pelin tiiviisti, joten maltilla piti hyökätä. Toki annettiin heille liikaa vastaiskun paikkoja, innoissaan kun olimme. Sanoisin kuitenkin, että vastuullista pelaamista loppuun saakka, Nykky mietti.

Suomen puolustaja Tatu Väänänen näki, että pallollinen peli oli varmaa.

– Olemme parantaneet peliä koko ajan ja nyt otimme varman voiton. Ruotsia vastaan puolustimme enemmän, mutta näissä kolmessa viimeisessä olemme olleet vahvoja pallollisena. Tulos tai ulos peli Saksaa vastaan oli varmaa tekemistä. Seuraavaksi vastaan tulee Tsekki ja siinä pelissä on varmasti fiilistä. Sytyttää varmasti joka ukon pelaamaan, kun hallissa on meteliä. Nautitaan taas seuraavasta pelistä, niin hyvä tulee, Väänänen ruoti.

Suomen joukkue sai hyvän lähdön päivään, kun fanit ja joukkueen jäsenet tapasivat paikallisessa kahvilassa. Pelaajat olivat erittäin tyytyväisiä kannattajien kohtaamiseen ja moni sai kokea jotakin ainutlaatuista MM-tunnelmassa.

Välieräparit ovat siis Suomi-Tshekki ja Sveitsi-Ruotsi.

Tilastot: 1–0 00.48 Sami Johansson (Nico Salo). 2–0 6.00 Nico Salo (Sami Johansson), 3–0 22.42 Peter Kotilainen (Jani Kukkola). 4–0 30.52 Peter Kotilainen (Juha Kivilehto). 4–1 37.23 Julian Nihlen (Tino von Pritzbuer). 5–1 44.00 Sami Johansson (Eemeli Salin). 6–1 59.20 Jani Kukkola (Sami Johansson).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.