Patrik Laine paljasti, mistä ylimääräinen motivaatio syntyi – "Se oli henkisesti hyvä reissu"

Sport Content

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen hirmutahti jääkiekon NHL-liigassa otti pienen stopin viime tiistaina. Onneksi Laineen ei tarvinnut jäädä pitkäksi aikaa seisomaan 99 maaliin. Laine heilutti torstaina verkkoa kahdesti, kun Winnipeg löi maali-iloittelussa Chicago Blackhawksin kotonaan 6–5. Nuo osumat olivat Laineelle NHL-uran 100:s ja 101:s.

– Tiesin, että se tulee lopulta, Laine totesi satasestaan Winnipegin verkkosivuilla.

Laineesta tuli NHL–historian neljänneksi nuorin pelaaja, joka on yltänyt 100 maaliin urallaan. Nuorempina merkkipaaluun ovat yltäneet Wayne Gretzky, Jimmy Carson ja Brian Bellows.

– Kun tekee kovasti töitä, niin yltää siihen jossain vaiheessa. Oli hyvä saada se pois tieltä. Nyt voin jahdata sitä 200 maalia, Laine jatkoi.

Laine heilutti marraskuussa verkkoa 18 kertaa. Edellisen kerran kovempaan kuukauteen on pystynyt Pavel Bure maaliskuussa 1994. – Olin vain onnekas tässä kuussa. Katsotaan miten sujuu joulukuussa, Laine myhäili.

Laine oli vetänyt kiikaritehoilla viisi ottelua peräkkäin, kun Winnipeg matkusti Suomeen. Hän latasi sitten hattutempun Helsingissa 1. marraskuuta eikä ole katsonut taakseen.

– Halusin näyttää kaikille kotona, että pystyn yhä olemaan kohtuullinen jääkiekkoilija. Sain siitä ylimääräistä motivaatiota niihin (Helsingin) otteluihin. Se oli henkisesti hyvä reissu, Laine summasi.