Tässä ovat maalit 100 ja 101 – Patrik Laineen mahtavalle marraskuulle upea sinetti

Sport Content

Patrik Laine päätti mahtavan marraskuunsa kahden maalin iltaan jääkiekon NHL–liigassa torstaina. Winnipeg Jetsin suomalaistähti rikkoi samalla hienon rajapyykin. Laine aloitti marraskuun kolmen maalin illalla Suomessa. Hän teki hattutempun myös Kanadassa (Vancouver) ja USA:ssa (St. Louis). Osumia kertyi yhteensä 18, joista 13 viimeisessä kuudessa ottelussa.

Winnipeg kukisti torstaina Chicago Blackhawksin kotonaan 6–5. Lainetta paremmaksi laittoi Jetsin Nikolaj Ehlers, joka teki hattutempun.

Laine vei Winnipegin 1–0 -johtoon jo ottelun toisella minuutilla. Se osuma oli hänelle NHL-uran 100:s NHL-uran 179. ottelussa. Laineesta tuli NHL-historian neljänneksi nuorin pelaaja, joka on yltänyt 100 maaliin urallaan. Nuorempia ovat olleet Wayne Gretzky, Jimmy Carson ja Brian Bellows.

Chicago nousi avauserässä kahdesti maalin takaa rinnalle. Ehlersin ja Jacob Trouban pikamaalit toisen erän alussa veivät Winnipegin lopullisesti karkumatkalle.

Laine osui toisen kerran päätöserän alussa. Hän varasti kiekon Blackhawks–pakilta ja muutti lukemiksi 5–3.

Laine on nyt iskenyt tällä kaudella 21 osumaa. Hänen pahimmat uhkaajansa NHL:n maalipörssissä ovat Bostonin David Pastrnak ja Buffalo Jeff Skinner, jotka ovat heiluttaneet verkkoa 19 kertaa.

Winnipegin puolustaja Sami Niku esiintyi kauden ensimmäisessä ja uransa toisessa NHL-ottelussa. Niku pelasi 12 minuuttia eli vähiten Jets–pakeista. Chicagon tulokaspuolustaja Henri Jokiharju oli yhä sairaana sivussa.

Kaikki Pohjoismaat Islantia lukuunottamatta pääsivät tehopisteen makuun ottelussa. Suomen (Laine) ja Tanskan (Ehlers) rinnalle liittyivat Ruotsi (Erik Gustafsson) ja Norja (Andreas Martinsen).