Katso tuota hymyä! Jesse Puljujärvelle tärkeä maali – video näyttää, miten suomalainen rakensi tilanteen

Jesse Puljujärvi. Kari Pekonen / arkisto

Sport Content

Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi teki kauden toisen maalinsa jääkiekon NHL-liigassa torstaina. Joukkuekaveri Mikko Koskinen torjui puolestaan kauden seitsemännen voittonsa.

Suomalaiskaksikon Edmonton löi Los Angeles Kingsin kotonaan 3–2. Oscar Klefbom teki Edmontonin voittomaalin reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Ruotsalaispuolustaja ratkaisi myös tiistaina, kun Edmonton löi Dallasin kotonaan jatkoajalla 1–0.

Puljujärvi vei Edmontonin 1–0 -johtoon vain 81 sekunnin pelin jälkeen. Suomalaislaituri siirsi Drake Caggiulan yrityksestä tulleen irtokiekon sisään.

Puljujärvelle onnistuminen tuli tärkeään paikkaan. sillä alkukausi on sujunut takkuillen. Maali oli sinnikkyyden tulosta. Puljujärvi oli itse rakentamassa tilannetta avaamalla hyökkäyksen omalla alueellaan. Hän seurasiCaggiulan laukausta ja viimeisteli osuman.

Maalin jälkeen suomalaisen hymy oli leveääkin leveämpi.

Alex Chiasson kasvatti Edmontonin etumatkaa, mutta Los Angeles nousi tasoihin jo ennen ensimmäistä taukoa. Päätöserässä oli sitten Klefbomin aika ottaa sankarin viitta jälleen ylleen.

Koskinen torjui 30 laukausta. 30-vuotias suomalainen oli aloittavana maalivahtina 10. kerran tällä kaudella. Hän on voittanut kaikki neljä kotistarttiaan.