Mikko Rantaselle povataan jo palkintoa, jota yksikään suomalainen ei ole saanut – "Hän loistaisi missä tahansa NHL-joukkueessa"

toimitus

Mikko Rantanen veti pidemmän korren suomalaistähtien kohtaamisessa jääkiekon NHL:ssätiistaina. Rantasen Colorado Avalanche kukisti Pekka Rinteen Nashville Predatorsin vieraissa 3–2. Rantanen syötti kaksi Nathan MacKinnonin maalia. Kaksikko komentaa NHL:n pistepörssiä. Piikkipaikkaa hallussaan pitävällä Rantasella on nyt kasassa tehot 10+30=40. MacKinnonin lukemat ovat 17+20=37.

Pekka Rinne torjui Nashvillen tolppien välissä 22 laukausta. Rinne oli voittanut neljä edellistä otteluaan, joissa hän oli ollut aloittavana maalivahtina.

Colorado siirtyi MacKinnonin maaleilla 2–1 -johtoon. Kevin Fiala toi Nashvillen vielä tasoihin.

Nashvillen kohtaloksi koitui Miikka Salomäen jäähy päätöserän alussa. Tyson Jost laukoi Coloradon voittomaalin ylivoimalla.

Rantanen on kerännyt viiden ottelun mittaisen pisteputkensa aikana tehot 3+8=11. MacKinnonin yhtä pitkä pisteputki on tuottanut lukemat 5+6=11.

Nashville menetti koko NHL:n kärkipaikkansa Buffalolle, mutta jatkaa Läntisen konferenssin ykkösenä. Colorado on lännen kakkospaikalla.

NHL-asiantuntijoiden analyyseissa Rantasta mallataan jo tämän kauden Hart Memorial Trophyn voittajaksi.

Palkintojaetaan vuosittain NHL:n runkosarjan päättyessä pelaajalle, jonka katsotaan olevan arvokkain omalle joukkueelleen.

Palkinnon voittaja valitaan Professional Hockey Writers' Associationin äänestyksessä. Yksikään suomalainen ei ole koskaan voittanut palkintoa. Ruotsalaisista kunnian ovat saaneet Henrik Sedin ja Peter Forsberg. Wayne Gretzky on saanut palkinnon peräti 9 kertaa.

Rantasen katsotaan kypsyneen Coloradossa pelaajaksi, joka loistaisi kyvyilläänmissä tahansa NHL-organisaatiossa (katso video alta).