Jokerit tarjosi viihdettä ja voiton faneille – "Joskus vastustajalla on huonoa säkää"

Sport Content

Jokereilla oli tuuriakin matkassaan voitettuaan sunnuntaina jääkiekon KHL:ssä Lokomotiv Jaroslavlin 4–3. Vastustaja ohjasi kolme Jokereiden maalia omiin.

Viihdyttävässä ottelussa riitti tilanteita puolin ja toisin.

– Oli hyvä ottelu, mutta alussa vain päästettiin kaksi maalia. Se ei ollut merkittävintä, vaan merkittävintä oli, että Jokerit pääsi pelaamaan hyvää suoraviivaista kiekkoa ja toimitti kiekot maalin edestä maaliin. Me olimme heikkoja tänään ja se ratkaisi mielestäni pelin, kommentoi Lokomotivin päävalmentaja Dmitri Kvartalnov, joka vuosituhanneen vaihteessa pelasi itse Jokereissa.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli, että Lokomotiv nousi tasoihin Jokereiden tehtyä ensin kaksi maalia.

– Aloitettiin tosi vahvasti. Näki, että meillä oli hyvät energiat. Saatiinkin 2–0 -johto siinä, mutta vähän turhan helposti päästettiin 2–2:een.

Marjamäen mukaan Jokerit olisi voinut ratkaista pelin jo toisessa erässä.

– Tokassa erässä meillä oli alkupuoliskolla ongelmia. Erän loppu oli tosi hyvä. Oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja.

Oliver Lauridsen sai lopussa viiden minuutin jäähyn. Jokereiden johto kuitenkin kesti.

– Kolmas erä oli mun mielestäni tosi hyvä viimeiseen jäähyyn asti. Sitten jouduttiin taistelemaan oikein kunnolla. Yhden maalin Lokomotiv sai, mutta tärkeä voitto meille. Olen ylpeä joukkueesta, joka valmistautui tosi hyvin, koska ottelun alku oli kuitenkin tärkeä, Marjamäki sanoi.

LUE MYÖS: Jokerin hyökkääjää nauratti, vastustaja teki kolme omiin – "Kiekko on välillä vähän ihmeellinen laji"

Marjamäen mielestä pelkkää huonoa tuuriakaan Lokomotivin omissa maaleissa ei ollut.

– Joskus vastustajalla on huonoa säkää. Varmaan se viisaus oli, että pistetään kiekkoa maalille. Siellä on niitä maaleja ja jalkoja, joista voi ponnahtaa, ja tänään ponnahti muutaman kerran meille tehokkaasti.

Pelin tasoa Marjamäki piti erittäin hyvänä.

– Oli aika luisteluvoimainen peli, jossa mentiin päästä päähän. Varmaan aika yleisöystävällistä peliä. Lauridsenin viiden minuutin rangaistusta. Marjamäki piti aika kovana tuomiona.

–Kamppailutilanne oli. Maila meni jalkoväliin. Ei siinä mun mielestäni kyllä mitään törkeää ollut, että yritti vahingoittaa. Mutta vastustajaa sattui varmaan aika paljon, kun jäi pitkäksi aikaa makaamaan sinne.

– Pitää olla huolellinen mailan kanssa. Pelissä on taistelua ja välillä se maila jää väärään paikkaan, Marjamäki jatkoi.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.