"Nyt ei tarvitse mennä jännäkakka housuissa Unkariin" – Palloliitto sensuroi Huuhkaja-sankarin railakkaan kommentin

Lukas Hradecky MTV:n uutisvideo

Sport Content

Maalivahti Lukas Hradecky joutui antautumaan ensimmäisen kerran jalkapallon Kansojen liigassa torstaina. Suoritus oli huima, sillä Hradecky oli pitämässä Suomenmaaliapuhtaana 493 minuuttia putkeen. Edellinen ennätys oli vuodelta 2007. Tuolloin Suomi piti maalinsa puhtaana 470 minuuttia putkeen.

Kreikka kukisti Suomen kotonaan 1–0. Tappiosta huolimatta Suomi varmisti lohkovoiton ennen viimeistä ottelua. Huuhkajat kohtaa vielä Unkarin vieraissa sunnuntaina.

– Tultiin hakemaan se minimitulos. Nyt ei tarvitse mennä Unkariin jännäkakka housussa, Hradcky totesi MTV:lle.

Palloliiton verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa maalivahdin railakasta kommenttia oli siivottu.

– Nyt ei tarvitse mennä Unkariin pelkäämään tuloksen puolesta, Hradcky totesiPalloliiton verkkosivujen mukaan.

Suomi oli pitänyt maalinsa puhtaana neljässä ensimmäisessä Nations Leaguen ottelussa. Nytkään vastustaja ei saanut palloa verkkoon vaan peliväline painui Hradeckyn taakse Albin Granlundin jalasta.

Suomelle riitti lohkovoiton varmistamiseen juuri tuo yhden maalin tappio. Huuhkajat oli voittanut kaikki neljä ensimmäistä otteluaan.

– Oli uusi tilanne, vähän paineita, ei se peli valmista ollut eikä kaunista. Maali päästettiin liian aikaisin, mutta peli oli kontrollissa, vaikka se ei näyttänyt ehkä sille. Peli oli yllättävänkin hanskassa. Tarpeellinen esitys, ei hyvä, mutta tarpeellinen, Hradecky kuvaili Palloliiton tiedotteessa.

Kansojen liigan pudotuspelit, joissa palkintona on EM-kisapaikka, pelataan vasta keväällä 2020. Sitä ennen Huuhkajien ohjelmassa ovat normaalit EM-karsinnat.

Katso Hradeckyn haastattelu alta.