"Nyt meillä on se varapatruuna siellä odottamassa" – Markku Kanerva korostaa matkan olevan vielä kesken

Sport Content

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue varmisti lohkovoittonsa Nations Leaguessa torstaina. Huuhkajien ykkössijaa ei vienyt edes 0–1-tappio Kreikalle Ateenassa.

– Vähän hassut fiilikset. Ei ole tottunut, että on onnellinen olo hävityn pelin jälkeen, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva totesi Palloliiton verkkosivuilla.

Suomi päästi nyt ensimmäisen maalinsa koko Nations Leaguessa. Sekin takaisku tuli Huuhkajien Albin Granlundin jalasta vasta viidennessä ottelussa.

Kansojen liigan pudotuspelit ovat ohjelmassa vasta keväällä 2020. Niissä on panoksena paikka EM-kisoihin 2020. Sitä ennen pelataan normaalit EM-karsinnat.

– Tämä on tietenkin hieno juttu. Kunnia pelaajille ja tiimille siitä, mitä ollaan saatu aikaan. Mutta meillä on matka tosiaan kesken. Pieni asia on saavutettu, mutta se iso unelma vielä elää, se EM-lopputurnauspaikka.

– Nyt meillä on se ns. varapatruuna siellä odottamassa 2020, jos ei varsinaisista karsinnoista mennä sinne (EM-kisoihin). Sinänsä hieno asia, Kanerva sanoi tyytyväisenä.

Suomi kohtaa Nations Leaguessa vielä Unkarin vieraissa sunnuntaina.