Huuhkajien EM-unelma on nyt näin lähellä – tilille kilahti jo yli 1 000 000 euroa!

Suomi kohtaa Liechtensteinin Helsingissä 15. marraskuuta. Arkisto

Sport Content

Suomen jalkapallomaajoukkue varmisti torstaina UEFA:n Kansojen liigaan C-liigan 2. lohkon voiton. Samalla unelma EM-kisoista tuli jo todella lähelle.

Konkreettisesti Suomi on enää vain kahden voiton päässä kesän 2020 EM-lopputurnauksesta. Kansojen liigassa pelataan Cup -tyylillä pudotuspelit maaliskuussa 2020 eli yksiosainen välierä ja yksiosainen finaali. Ne ottelut voittamalla Suomi menee EM-lopputurnaukseen.

Sitä ennen pelataan kuitenkin perinteiset EM-karsinnat, joista voi myös selvitä kisoihin. Karsinnat alkavat ensi keväänä.

Huuhkajatkärsi torstaina ensimmäisen tappionsa jalkapallon Kansojen liigassa, kun Kreikka oli Ateenassa parempi maalein 1–0. Tulos riitti silti Suomelle Kansojen liigan C–liigan 2. lohkon voittoon.

Kreikan avausmaali syntyi Suomen kannalta epäonnisella tavalla 25. minuutilla. Lukas Hradecky esitti hienon torjunnan, mutta pallo kimposi siitä puolustaja Albin Granlundin jalkaan, mistä se upposi verkkoon.

Kyseessä oli ensimmäinen päästetty maali Suomelle Kansojen liigassa. Takaisku tuli kuitenkin "oikeaan aikaan", sillä Suomi teki oman nollaputkiennätyksensä. Suomi piti maalinsa puhtaana 493 minuuttia putkeen. Edellinen ennätys oli vuodelta 2007. Tuolloin Suomi piti maalinsa puhtaana 470 minuuttia putkeen.

Suomella oli ottelussa omat hyvät paikkansa, mutta maalit jäivät tekemättä. Puolen tunnin kohdalla Jasse Tuomiselle avautui Teemu Pukin loistavasta esityöstä loistava paikka, mutta Tuomisen laukaus meni ohi maalin.

Tuominen sai myös toisen jakson alussa loistavan paikan, jonka hän itse rakensi, mutta tälläkin kertaa pallo meni ohi maalin. Lopulta Tuominen otettiin vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Juha Pirinen.

Lohkovoitolla Suomi nousee samalla myös Nations Leaguen B-liigaan ja saa yli miljoonan euron palkintorahat.

Suomi kohtaa Nations Leaguessa vielä Unkarin vieraissa sunnuntaina, mutta tuolla ottelulla ei ole enää merkitystä Suomelle.

UEFA Nations League, C–liigan 2. lohkon tulokset torstaina: Kreikka–Suomi 1–0 (1–0) Unkari–Viro 2–0 (1–0)