Näinkö hyvä vire sössittiin? HIFK tiedotti uudesta päävalmentajasta ja alamäki alkoi – "Meni puskemiseksi"

Sport Content

Helsingin IFK:lla on meneillään erittäin synkkä jakso jääkiekon SM-liigassa. Keskiviikkona stadilaiset kärsivät jo viidennen perättäisen tappionsa, kun Ässät oli parempi maalein 3–2. Päävalmentajaa juuri vaihtanut Ässät ei esittänyt Helsingissä pelillisiä taikatemppuja, mutta taisteli ja voitti. HIFK:lla jäi piippuun.

– Ero tuli varmaan enemmän siinä, että Ässät maksoi tänään enemmän hintaa voitosta ja sitä kautta sinne syntyi se maalin ero. Meillä meni homma puskemiseksi, eikä peli ollut kovin iloista, vaikka riittävästi olikin maalipaikkoja, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin purki pelin jälkeen.

Selin myönsi suoraan, etteivät tunnelmat ole juuri nyt kovin korkealla pelaajiston ja valmennuksen piirissä.

– Huono tunnelmahan se on. Isoin odotuksin lähdimme tähän iltaan. Neljä tappiota oli alla ja tänään tuli viides. Pelistä puuttui vielä se yksi askel, mikä vaaditaan voittamiseen. Se kaivetaan korvien välistä.

Pelinrakenne ei ole ongelma, vaan sen hinnan maksaminen ja kärsivällisyys odottaa niitä maalipaikkoja. Puskemalla tämä ei tästä voitoiksi muutu, Selin sanoi.

HIFK aloitti kauden viidellä voitolla ja kaatoi vielä lokakuun lopussa Tapparan vakuuttavan esityksen jälkeen 4–0, mutta käyrä on ollut laskeva siitä lähtien, kun HIFK tiedotti, ettei Selin enää ensi kaudella jatka ja puikkoihin hyppää ensi kaudesta alkaen nykyinen apuvalmentaja Jarno Pikkarainen.

Selinin mukaan heikot peliesitykset ja HIFK:n tiedote eivät liity kuitenkaan toisiinsa. Syyt ovat muualla.

– Aaltoliike voi johtua tietysti siitä, ettei me olla samalla sivulla samaan aikaan. Meillä on ollut tällä kaudella muutama erinomainen esitys, muutama ihan hyvä esitys ja muutama suorastaan luokaton esitys. Se kertoo siitä, että kaikki eivät ole iskussa samana päivänä. Se on se juttu, mitä käytiin läpi jo pelin jälkeen.

Valmentajakuviot eivät Selinin mielestä vaikuta nyt meneillään olevaan heikkoon jaksoon.

– Siinä nyt ei ollut mitään ihmeellistä sinällään. Ei minulla ollut mitään jatkoa olemassakaan. Kyllähän me tietysti olemme joutuneet puljaamaan tuon kokoonpanon kanssakin ihan älyttömästi. Sekin varmasti tuo itseluottamuksen puutetta. Se ei helpota noiden pelaajien työtä yhtään, se pitää muistaa, Selin sanoi.

HIFK:n seuraava haaste tulee vastaan perjantaina. Lukko vierailee tuolloin Helsingissä.

– Ei tässä mitään. Huomenna istutaan alas, heilutellaan käsiä ja jalkoja sekä ennen kaikkea päätä. Perjantaina sitten Lukko vastassa, Selin totesi.

Ville Hirvonen, Helsinki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.