17 000 ihmistä näki väärin ja buuasi: NHL:n suomalaisketjun konkari kampitettiin

Joel Armia on edustanut aiemmin muun muassa Winnipeg Jetsiä. NHL Media / Getty Images

Sport Content

NHL:n suomalaisketjun Jesperi Kotkaniemi – Joel Armia – Artturi Lehkonen meno on loppunut lyhyeen.

Suomalaiskolmikko ehti luistella Montreal Canadiensin kolmosketjuna vain noin viikon ajan. Maanantaina vitja näytteli ratkaisuroolia 4–3-vierasvoitossa New York Islandersista. Tiistaina Armia, 25, loukkaantui kesken ottelun.

Armia aloitti New York Rangers -vierasottelun erinomaisesti, joten vahinko sattui erityisen ikävään rakoon. Toisessa erässä Brendan Smith teilasi Armian jalkakampilla (miltei polvitaklauksella). Madison Square Gardenin yli 17 000 katsojan vahvuinen yleisö buuasi hurjasti, koska katsoi Armian filmanneen tilanteessa.

Porilaishyökkääjä vielä harkitsi pelaamista, mutta poistui pian pukusuojaan. Ketjukaveri Lehkonen myönsi tapahtuman haitanneen.

– Kyllä se aina vähän vaikuttaa, kun yksi äijä lähtee ja penkillä on yksi vähemmän. Siihen pitää vaan silti pystyä soputumaan, Lehkonen, 23,sanoi.

Loukkaantumishetkellä Canadiens johti 3–1. Rangers vei yliotteen ja lopulta otteluvoiton maalein 5–3.

Suomalaisketjua on seurattu kotimaassa innokkaasti. Lehkonen huomauttaa, että tulokaskeskushyökkääjä Kotkaniemen johtama vitja elää vielä kehitysvaihetta.

– Pelaamisemme on ollut ihan ookoo, mutta kyllä parantamisen varaa tietenkin on. Pieniä asioita pitää parantaa niin hyökkäys– kuin puolustussuuntaan. Täytyy löytää oikeat kemiat ja oppia vähän lukemaan toisiamme.

– Jesperi on sopeutunut NHL:ään mielestäni ihan hyvin. Hän oppii koko ajan lisää. Aika hauskaa nähdä, kun 18–vuotias suomalainen painaa menemään, Lehkonen myhäili.

Pasi Tuominen, New York