Latvala pyysi anteeksi karmeaa kolariaan – "Kun on vastaavassa asemassa, on taisteltava"

Jari-Matti Latvala. Lehdistökuva / Toyota

Sport Content

Citroenin Sebastien Loeb ajoi Katalonian MM-rallin voittoon 2,9 sekunnin erolla Fordin Sebastien Ogieriin. Tommi Mäkisen johtamalle Toyota-tallille kauden toiseksi viimeisin osakilpailu oli äärimmäisen synkkä rengasrikkojen vuoksi. Toyotan Ott Tänak lähti Kataloniaan jatkamaan taistelua maailmanmestaruudesta, mutta se kapina koki kovan takaiskun. Tänak putosi lauantain lenkillä kauas kärjestä rengasrikon vuoksi.

Tallikaveri Jari-Matti Latvala koki vastaavaan takaiskun jo perjantaina, mutta teki upean nousun mukaan voittotaisteluun. Se taistelu tuli kuitenkin tiensä päähän kisan toiseksi viimeisellä ek:lla, kun kaiteeseen täräyttänyt Latvala kärsi kisan toisen rengasrikkonsa.

Toyota-kuljettajista Tänak päätyi Kataloniassa kuudenneksi, Esapekka Lappi seitsemänneksi ja Latvala kahdeksanneksi. Teemu Suninen ajoi Fodilla sijalle 11.

Mestaruudesta on kehkeytymässä kauden 15.–18. marraskuuta päättävässä Australian rallissa kahden, eli Ogierin ja Hyundain Thierry Neuvillen välinen kauppa.

Neuville päätyi Kataloniassa neljänneksi 17,0 sekuntia päätöspäivänä rengasvalinnoissaan täydellisesti onnistuneesta Loebista jääneenä. Neuville koki rengasrikon muodossa draamaa viimeisellä ek:lla ja Fordin Elfyn Evans nousi kisassa kolmanneksi 16,5 sekuntia kärjen takana.

– Olemme erittäin pettyneitä ja on lähes mahdotonta enää saavuttaa mestaruutta, mutta emme anna koskaan periksi. Taistelemme loppuun asti, Tänak totesi WRC:n ralliradiolle.

Latvala ei ollut juttutuulella kohtalokkaan ek17:n jälkeen, mutta päätöspätkän maalissa ralliradio sai haluamansa. Latvala päästi Tänakin odotetusti ohitseen viimeisellä erikoiskeella. Samalla edelle ehti myös Lappi.

– Tämä urheilulaji on fantastinen ja kun olet vastaavassa asemassa kuin minä, niin silloin on taisteltava. Olen erittäin tyytyväinen auton suorituskykyyn. Ja olen todella pahoillani tiimilleni tekemästäni virheestä. Tällaista vain tapahtuu, kun taistelut jokaisesta kymmenyksestä.